Skocz do zawartości
HeadCrusher

AGP

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie 103   :P  ale powyżej przestaje wyrabiać. Zauważyłem jednak iż przy tak wysokim agp układ zasilania karty cholernie się zaczyna nagrzewać, a on ma jeszcze vmoda wytrzymać  :D

tomasir ty chcesz chyba zmusić grafe do sepuku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie chcialem sie tez dolaczyc i spytac czy 73 Mhz to bezpieczne taktowanie AGP?? dodam ze podkrecam procka jak w podpisie w tej chwili poprzez magistrale i mam ustwione na 181 a AGP na 72 a PCI na 36.

Jak sprawdzic gdzie lezy granica podkrecania AGP. jakies artefakty zwisy a moze odrazu skokowo grafa przestaje dzialac na amen.

dodam ze karta jak w podpisie obsluguje max AGPx4 a chipset obsluguje AGPx8 oczywiscie.

thx:0 i pozdro all:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomasir & Souler tzn. macie PCI na 51,5 8O nie boicie się, że to deczko za dużo :? ?

ABIT BE6-II 2.0 ma dzielnik *1/4 wiec dla FSB = 150 ... PCI = 37.5MHz!

* PCI 1/2; 1/3; 1/4

P.S.

Swoja droga swietna plyta, mialem na niej podkreconego pIII500@750

(Coppermine default'owe FSB 100@150 pamieci pracowaly przy CL2 8)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki maly OT: po co podkrecacie AGP :?: Co to ma dawac :?: Czy sa jakies REALNE roznice w wydajnosci :?: (w temperaturze sa ;-) )

Ja u siebie na GF4 Ti4200 AGPx4 nie zauwazylem zadnych roznic (3DMark 2k1 i 2k3) przy AGP=66 i AGP=78 :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki maly OT: po co podkrecacie AGP :?: Co to ma dawac :?: Czy sa jakies REALNE roznice w wydajnosci :?: (w temperaturze sa ;-) )

Ja u siebie na GF4 Ti4200 AGPx4 nie zauwazylem zadnych roznic (3DMark 2k1 i 2k3) przy AGP=66 i AGP=78  :?

Tu nie chodzi o podkrecanie AGP, na ABIT BE6-II 2.0 masz do wyboru dla

AGP dzielniki 1/1 i 2/3 - przy FSB=150 wybierasz 2/3 a wtedy AGP=100;

raczej nie ustawisz 1/1 gdyz zadna karta graficzna tego nie wytrzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie chcialem sie tez dolaczyc i spytac czy 73 Mhz to bezpieczne taktowanie AGP?? dodam ze podkrecam procka jak w podpisie w tej chwili poprzez magistrale i mam ustwione na 181 a AGP na 72 a PCI na 36. 

Jak sprawdzic gdzie lezy granica podkrecania AGP. jakies artefakty zwisy a moze odrazu skokowo grafa przestaje dzialac na amen.

dodam ze karta jak w podpisie obsluguje max AGPx4 a chipset obsluguje AGPx8 oczywiscie.

thx:0 i pozdro all:)

Defaultowe AGP=66 wiec jezeli dasz 73 to nie ma mozliwosci aby sie cos

spalilo, defaultowe PCI=33 wiec Twoje 36 to prawie nic (jezeli posiadasz

HDD Seagate Barracud'a IV radze uwazac na zmiany PCI gdyz dyski te

sa bardzo wrazliwe na jego zwiekszanie - sypie sie partycja systemowa).

Sprawdzic to mozesz metoda prob i bledow, karta od razu sie nie spali,

co najwyzej bedziesz mial rozne objawy niestabilnosci obrazu, itd ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dziekuje:)

o to mi wlasnie chodzilo:)

sorki ale mam jeszcze pytanko poboczne. Obecnie dysponuje dyskiem Seagate 8,4 GB 5400 obr ATA 33 (tylko na razie nie mam kasy na dysk) i jesli ktos wie na jakim PCI moze ten dysk pociagnac tak zeby mi pochodzil jeszcze z jakies 2 lub 3 lata. tzn zeby sie nie uszkadzal bo z tego co wiem to on sie odrazu nie uszkodzi. poprostu nie chce miec niespodzianki za jakies 5 miechow albo cos w tym stylu:)

moje pytanie biora sie z tad ze chce wycisnac z pamieci tyle ile sie da. o procek mi tak az nie chodzi, tylko o FSB.

thx wielkie i pozdro to all:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...