HeadCrusher Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Do jakiej wartosci w biosie moge podkrecic szyne danych AGP ? Karta do 9500 Sapphire. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 He he szyny agp nie podkrecisz osobno chodzlio ci chyba o to ile max agp wytrzyma , to zalezy od grafy , u mnie dochodzi do 74Mhz (na agp) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 U mnie 103 :P ale powyżej przestaje wyrabiać. Zauważyłem jednak iż przy tak wysokim agp układ zasilania karty cholernie się zaczyna nagrzewać, a on ma jeszcze vmoda wytrzymać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 U mnie 103 :P ale powyżej przestaje wyrabiać. Zauważyłem jednak iż przy tak wysokim agp układ zasilania karty cholernie się zaczyna nagrzewać, a on ma jeszcze vmoda wytrzymać :Dtomasir ty chcesz chyba zmusić grafe do sepuku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 u mnie tez 103 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 panowie chcialem sie tez dolaczyc i spytac czy 73 Mhz to bezpieczne taktowanie AGP?? dodam ze podkrecam procka jak w podpisie w tej chwili poprzez magistrale i mam ustwione na 181 a AGP na 72 a PCI na 36. Jak sprawdzic gdzie lezy granica podkrecania AGP. jakies artefakty zwisy a moze odrazu skokowo grafa przestaje dzialac na amen. dodam ze karta jak w podpisie obsluguje max AGPx4 a chipset obsluguje AGPx8 oczywiscie. thx:0 i pozdro all:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 tomasir & Souler tzn. macie PCI na 51,5 8O nie boicie się, że to deczko za dużo :? ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 tomasir & Souler tzn. macie PCI na 51,5 8O nie boicie się, że to deczko za dużo :? ?ABIT BE6-II 2.0 ma dzielnik *1/4 wiec dla FSB = 150 ... PCI = 37.5MHz! * PCI 1/2; 1/3; 1/4 P.S. Swoja droga swietna plyta, mialem na niej podkreconego pIII500@750 (Coppermine default'owe FSB 100@150 pamieci pracowaly przy CL2 8)). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 shorty masz plusa :) abit rzadzil wtedy i dalej jest cool Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Taki maly OT: po co podkrecacie AGP :?: Co to ma dawac :?: Czy sa jakies REALNE roznice w wydajnosci :?: (w temperaturze sa ;-) ) Ja u siebie na GF4 Ti4200 AGPx4 nie zauwazylem zadnych roznic (3DMark 2k1 i 2k3) przy AGP=66 i AGP=78 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Dimek: Podkręcamy AGP???? :? 8O Lepiej przyjrzyj się naszym płytom. Ja bym nie miał nic przeciw mając agp niższe, tak samo jak pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 mozecie mi odpowiedziec namoje pytanko?? thx:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Taki maly OT: po co podkrecacie AGP :?: Co to ma dawac :?: Czy sa jakies REALNE roznice w wydajnosci :?: (w temperaturze sa ;-) ) Ja u siebie na GF4 Ti4200 AGPx4 nie zauwazylem zadnych roznic (3DMark 2k1 i 2k3) przy AGP=66 i AGP=78 :? Tu nie chodzi o podkrecanie AGP, na ABIT BE6-II 2.0 masz do wyboru dla AGP dzielniki 1/1 i 2/3 - przy FSB=150 wybierasz 2/3 a wtedy AGP=100; raczej nie ustawisz 1/1 gdyz zadna karta graficzna tego nie wytrzyma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 mozecie mi odpowiedziec namoje pytanko?? thx:) IMO nie masz sie czym martwić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 panowie chcialem sie tez dolaczyc i spytac czy 73 Mhz to bezpieczne taktowanie AGP?? dodam ze podkrecam procka jak w podpisie w tej chwili poprzez magistrale i mam ustwione na 181 a AGP na 72 a PCI na 36. Jak sprawdzic gdzie lezy granica podkrecania AGP. jakies artefakty zwisy a moze odrazu skokowo grafa przestaje dzialac na amen. dodam ze karta jak w podpisie obsluguje max AGPx4 a chipset obsluguje AGPx8 oczywiscie. thx:0 i pozdro all:) Defaultowe AGP=66 wiec jezeli dasz 73 to nie ma mozliwosci aby sie cos spalilo, defaultowe PCI=33 wiec Twoje 36 to prawie nic (jezeli posiadasz HDD Seagate Barracud'a IV radze uwazac na zmiany PCI gdyz dyski te sa bardzo wrazliwe na jego zwiekszanie - sypie sie partycja systemowa). Sprawdzic to mozesz metoda prob i bledow, karta od razu sie nie spali, co najwyzej bedziesz mial rozne objawy niestabilnosci obrazu, itd ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 sam nie praktykowalem ,ale slyszalem ze radki wysiadaja w okolicy agp72-76 moje kyro zawiesilo sie w 3dmarku na agp100 ,poza tym chodzilo normalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 co znaczy wysiadaja?? kopia sie na stale czy pojawiaja sie zwisy i arty?? thx:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 co znaczy wysiadaja?? kopia sie na stale czy pojawiaja sie zwisy i arty?? thx:) komp sie zawiesza na twardo ,uszkodzenie na stale jest bardzo malo prawdopodobne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 bardzo dziekuje:) o to mi wlasnie chodzilo:) sorki ale mam jeszcze pytanko poboczne. Obecnie dysponuje dyskiem Seagate 8,4 GB 5400 obr ATA 33 (tylko na razie nie mam kasy na dysk) i jesli ktos wie na jakim PCI moze ten dysk pociagnac tak zeby mi pochodzil jeszcze z jakies 2 lub 3 lata. tzn zeby sie nie uszkadzal bo z tego co wiem to on sie odrazu nie uszkodzi. poprostu nie chce miec niespodzianki za jakies 5 miechow albo cos w tym stylu:) moje pytanie biora sie z tad ze chce wycisnac z pamieci tyle ile sie da. o procek mi tak az nie chodzi, tylko o FSB. thx wielkie i pozdro to all:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 odpowiedzcie jak mozecie bo nie chce zakladac nowego tematu z tego tylko powodu zeby nie robic smietnika:) thx:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...