Skocz do zawartości
Slayer

Emule, a zablokowane porty- ciekawy motyw ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, ze admin najprawdopodobniej chce wyczyścić sieć ze wszelkich P2P, to blokuje porty. Ostatnio wychwycił mnie na takim jednym porcie i dziś go zablokował. Acz co mnie zdziwiło- download i upload działa sobie dalej ( wcześniej też tak było na innym zablokowanym porcie 8O ) .

Błąd ProbenPrinz.de (193.111.198.138:4242) - Your 4662 port is not reachable. Please review your network config.

I tutaj mam pytanie- wyskanować znowu jakiś wolny port ew. działać na którymś ze standordowych, czy pozostawić jak jest? :roll:

Update- a teraz już zdurniałem zupełnie :?

http://scan.sygatetech.com/tcpscan.html

Ten program ( działa na stronce) pokazuje, że mój dotychczasowy port jest otwarty, a emule uparcie pokazuje, że port nie odpowiada. Co jest do cholery? :lol: Że nie wpomnę, ze dzialanie na standardowych portach http ftp itp. Emule też pokazuje, że porty nie odpowiadają :P

Update 2- znalazłem już działający port 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepne sie z takim pytaniem... chodzi o eMule:

Czy majac Neostrade, da sie podlaczyc do eMule z HighID czy tez LowID?

Poza tym masz parszywego admina. Mojemu sie troche nie podoba, ale nic nie moze zrobic... Powiedzialem mu tak: Place za internet i korzystam z niego 24h na dobe wykorzystujac pelne, nalezne mi pasmo...".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi