Skocz do zawartości
bat

Richard's Burns Rally - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Jest już patch 1.02 na www.sci.co.uk. Duży - 7,94 MB. Właśnie zaciągam...

Bug fixes:

-----------

* The redbull animation (cans sticking out of the arms...)

* AMD crashes for people having processors not supporting SSE (now tested over here and it seems to work fine). Installer detects if the processor supports SSE and installs the right exe for RBR depending on this.

* Smashed windshield is no longer black.

* Slow-downs in replays should now be fixed.

* Option to invert steering axis (Set the desired axis to change to true in the input.ini file).

* The glass shader bug reported by www.richardburnsrally.de is now fixed.

Extra:

------

* Optimization of the cubic map which improves the frame-rate.

* All scripts are now included in misc.rbz and scripts.rbz.

* Modding DLL (A readme document will be released soon.)

* Audio tweak. Comments below:

New Features

--------------

* Amplitude edit on some specific types of samples.

* Force number of audio channels to use.

* 10-Band Equalizer on the engine sound

Fixes

-----

* Enabled enviormental reflections ( Disabled in 1.01 ).

* Fixed broken door effect.( Disabled in 1.01 )

* Fixed transmission amplitude. ( To loud in 1.01 ).

Important

-----------

* Read the audio.ini file for more information on the new features.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patch dziala elegancko z oryginalna niemiecka wersja DVD, ale z polskim pilotem. Frame rate nie podskoczyl do gory (ale to moze "wina" za slabego proca dla x800xt ;]), w fizyce zadnych zmian (dzieki Bogu)- slowem mozna instalowac bez obaw, to nie 1.01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mlokos jakbys mogl to wyslij mi ustawienia dla subaru na ten asfalt na mail: mlodass@ocm.pl

mlokos ja też poprosze box3223@wp.pl

Wyslalem wam na maile te ustawienia ale jeszcze jak by ktos inny chcial to znajdziecie je na www.human79.neostrada.pl

EDIT :

troszke dzisiaj nad nimi jeszcze popracowalem i znacznie ulepszylem :) - teraz samochod jest twardszy i lepiej trzyma sie drogi, lepiej hamuje i w ogole pewniej sie prowadzi. Polecam wyprobowac moje pliki setup na asfalt (Xara i Subaru)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! :D

Chciałem tylko zapytać czy ktoś ma również problem z przednimi światłami 8O na powtórce? Tzn pomimo uszkodzeń wozu one ciągle pięknie świecą i odstają od obitej blachy jakby je kosmiczna siła utrzymywała? Rzecz tyczy się wersji PC zarówno angielskiego dema jak i polskiej pełnej wersji.

p.s.

patch 1.01 i 1.02 nic nie zmieniły w tej kwestii :roll:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potrzebuje jednego pliku bo inaczej gram mi nie zadzila prosze posiadaczy gry richard burns rally zebyu mi przyslali na maila plik ktory znajduje sie w C:/Program Files/RELOAD/Richard Burns/PixelShared/General/CarGlassInternal.pso prosze was zlitujcie sie i niech ktos z was wysle mi tenm plik CarGlassInternal.pso znajdujacy sie :

C:/Program Files/RELOAD/Richard Burns/PixelShared/General/CarGlassInternal.pso

prosze was blagam mam taka ochota w ta gra zagrac a nie mam tego pliku prosze was o pomoc !!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"* AMD crashes for people having processors not supporting SSE (now tested over here and it seems to work fine). Installer detects if the processor supports SSE and installs the right exe for RBR depending on this."

Hurrrrrraaaaaa!!!!! Nareszcie bede mogl pograc w RBR-a na swoim starym piecU:D:D:D. Juz okolo miesiac nie jezdzilem bo mam niestety Athlona Thuderbirda:(. Ale jestem szczesliwy:D.

PS. Jak myslicie, jaki bedzie framerate na cofigu z podpisu w rozdzialce 800x600 low detail i 16bitowym kolorze?? Do swojego kompa bede mial dostep dopiero we wtorek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"* AMD crashes for people having processors not supporting SSE (now tested over here and it seems to work fine). Installer detects if the processor supports SSE and installs the right exe for RBR depending on this."  

Hurrrrrraaaaaa!!!!! Nareszcie bede mogl pograc w RBR-a na swoim starym piecU:D:D:D. Juz okolo miesiac nie jezdzilem bo mam niestety Athlona Thuderbirda:(. Ale jestem szczesliwy:D.

PS. Jak myslicie, jaki bedzie framerate na cofigu z podpisu w rozdzialce 800x600 low detail i 16bitowym kolorze?? Do swojego kompa bede mial dostep dopiero we wtorek.

Może być ciasno... Na AXP ~3000+ (kręcony z 2000+) i GF3 Ti200 @240/520 jest ciężko przy 32 bitach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam do wszystkich ktorzy maja problemy z Radeonem 9550/9600 , gdzies tu na forum wyczytalem ze trzeba wylaczyc fastwrite i bedzie dzialalo na high, u mnie niestety nie dzialalo, a jak dzialalo to tylko w oknie i innej rozdzielczosci niz pulpit, z braku rozwiazania gralem na low :( , az pewnego razu postanowilem wlaczyc fastwrite i voila dziala pieknie na high 8) , polecam sprawdzic, trzeba wlaczyc w biosie i sterownikach , powodzenia

Witam. Czy ktos probowal zastosowac sposob kolegi kaeteck na X800Xt (mi nie chce dzialac wlaczenie w biosie)? Bo jak mozna zauwazyc po zabiegu smartgate, z ktorego sam kozystam, spada wydajnosc kompa np w 3DM2001 i to dosc znacznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem coraz bliżej odinstalowania tej gry... nie to, że nie umiem jeździć, bo już się miarę nauczyłęm na co moge sobie pozwolić, ale te wypadki mnie do szału doprowadzają bo zbyt łatwo stracić panowanie przy byle głupocie, zjazd lekko z trasy na pobocze potrafi obrócić samochów (nawet bez gazu), a samochód jest wywrotny jak ciężarówka...

I taka jest prawda - jak dotąd jazda ani razu nie sprawiła mi przyjemności - co z tego, że przejechałem trasę idealnie i bez wywrotki - ale nic fajnego w tym nie było - jeszcze powalczę, ale spisuje się już na straty...

Właśnie coś odkryłem - ten samochód bez dodawania, bez nawet trzymania gazu jest podsterowny na asfalcie przy 60km/h!!! tak to prawda - po tym jak to zauważyłem moja opinia o tej grze jako symulacji uległa drastycznemu pogorszeniu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem coraz bliżej odinstalowania tej gry

Czyzby to byl szantaz ? :)

... nie to, że nie umiem jeździć, bo już się miarę nauczyłęm na co moge sobie pozwolić, ale te wypadki mnie do szału doprowadzają bo zbyt łatwo stracić panowanie przy byle głupocie, zjazd lekko z trasy na pobocze potrafi obrócić samochów (nawet bez gazu), a samochód jest wywrotny jak ciężarówka...

To jest tak, ze jak sie ma wyrobione zdanie o grze to kazdy delikatny blad spowodowany przez kierowce zwalamy na cala gre. Znam to bo wiem jak mnie potrafi ta gra wqr**** czasami :)

Wierz mi, ze jedynie Ty popelniasz bledy, ze cos nie wychodzi.

I taka jest prawda - jak dotąd jazda ani razu nie sprawiła mi przyjemności - co z tego, że przejechałem trasę idealnie i bez wywrotki - ale nic fajnego w tym nie było - jeszcze powalczę, ale spisuje się już na straty...

Cos mi sie wydaje, ze nie dla Ciebie ta gra.

Ja bym dawno juz odinstalowal gre, ktora mi sie nie podoba.

Ja z RBR czerpie sama przyjemnosc z grania.

Wole jechac szybciej i czasami rozbic samochod niz beznamietnie przejechac caly odcinek.

Nie ma to jak uczucie po swietnie wykonanym scandinavianflick.

Właśnie coś odkryłem - ten samochód bez dodawania, bez nawet trzymania gazu jest podsterowny na asfalcie przy 60km/h!!! tak to prawda - po tym jak to zauważyłem moja opinia o tej grze jako symulacji uległa drastycznemu pogorszeniu...

Czym to sie objawia ?

Moze robiles to na zlym ogumieniu ?

Moze miales spiety dyferencjal ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być ciasno... Na AXP ~3000+ (kręcony z 2000+) i GF3 Ti200 @240/520 jest ciężko przy 32 bitach.

Barton 2500+ @ 2000MHz, 768 RAM, GF4 Ti4200 - 800x600x32bit high detail - od 35 do 60 FPS (gram wyłącznie na widoku z maski)

na powtórkach: ~30-60 FPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda, że recenzent grał na klawiaturze :roll: :lol: 8O

ehhhh

takie to jest to recenzjowanie gier w Polsce

tylko od FPP mamy specjalistów w gazetach/portalach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jednak dosc rzeczowo napisal.

"Spróbuj ukończyć wspomniane przeze mnie zadanie w pierwszej próbie i przy pierwszym podejściu. Następnie zobacz jak ten sam fragment trasy OSa pokonuje Burns. Potem zwiń szczękę z dywanu i zapamiętaj, że brawura w RBR to Twój największy wróg".

Po prostu nie mial kiery pod reka :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi