Skocz do zawartości
m@tys

Radeon 9000pro 64DDR - 3490 - 3dmark 2001 ? pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem

Z góry piszę że jestem totalnym laikiem

O co chodzi, w specyfikacji mojej karty jest taktowanie pamięci 550Mhz a na panelu od Ati (sterownik 3.8) mam takotwanie 200 Mhz co wychodzi ogólnie 400!!

Pozatym coś nie tak...

Mam bartona 2500+ , abita Nf7-s, 2X256 Kingstona 333Mhz 2,5Cl, zasliacz Modecom 300W, i w 3dmarku 2001 mam 3490Pkt hehe

Nie mam pojęcia co robie źle!!!

Jeszcze raz przypominam że jestem zielony, ale po paru dniach spędzonych na tym forum, zaczynam mniej więcej wiedzieć co należy wycisnąć!!!!! I Chwała Wam za to!

Pozdrawiam i proszę o rady!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem podobny przypadek-sprzedano mi hisa na 4 nanosekundowych pamieciach o taktowaniu 275/200 czyli tak jak u Ciebie-zaraz ja zareklamowalem twierdzac ze sprzedano mi karte o zanizonej specyfikacji-ktorej nawet nie bylo na stronie producenta-wal do sklepu niech Ci wymieniaja na nowa lub zwroca kase.Pozatym cos jeszcze musi byc nie tak z ta kartą 3400 punktow w 2001 to stanowczo za malo ja na swoim konfigu mam 5600.Jak Ci dadza nowa to patrz jak szybkie ma pamieci -powinno byc 3,6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wejdz na stronke www.rage3d.com sciagnij rage3d tweak i sprawdz co tam Ci napisze. Natomaist mialem ta karte, identyczna ale na kosciach eltorntech`a 3.3ns ,w rzeczywistosci maskymalnie gowniano krecacych sie. Na tej karcie i 1700@2600 miaelme 9500pktow ale to po vmodzie itd :-) na bez specjalnego krecenia ok 8500pktow, athlon 1000@1333 6600 pkt wiec jak widac duzo lepiej :-). Zainstaluj catalysty 3.2 albo 3.8 tez nie byly zle o ile pamietam :-). A jak winda? SwierzA? :-) chociaz IMHO nie wiem co wynik maks maly.

wydaje mi sie ze ropersik dobrze sugeruje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się narobiło

Byłem w sklepie (komputronik Ostrów) i Panowie powiedzieli że można zamienić na inną, lecz oczywście nie mają ŻADNEJ 9000pro i mieć nie będą!!!!!!!!!!o 9100 mam też zapomonieć (o kasie na wymiane również)!

No i pies pogrzebany!

Mogę sobie wybrać jakąś 9200 ---> nie dziękuje

I co teraz?

Przecież istnieje cos takiego jak rękojma, ale jak to rozwiązać?

Mogę oddać im karte, którą Oni wyślą do producenta, ale nie mogę zostać bez karty na 3 tygodnie!! (a z zamian nie mam szans)

Doradźcie co mam zrobić

Czy nie jest tak że muszą ją wymienić na taką samą bądź lepszą??

(odrazu mówie że Gforce nie wchodzi w grę)

POzdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm IMHO tak jak mowisz powinni wymeinic na taka asma lub wyzsza. Jezeli udowodnisz im ze karta jest walneita to nie ma bata, biora na gwarancje i to nie Twoje zmartwienie tylko ich a oni maja 3 tyg zeby ten problem rozwiazac. To ze pobiedziesz troche bez akrty no ot trudno, ale w koncu chyba lepsze to niz 3k w 3dmarku 2001 i wyrzucony pieniazd? prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj catalysty 3.2 albo 3.8 tez nie byly zle o ile pamietam

jak możesz wogule polecać 3.8 jako dobry sterownik 8O :evil:

Jeszcze raz przypominam że jestem zielony

sterowniki od płyt oczywiście zainstalwałeś ? a w panelu nic niedotykałeś i jest all default ? więc kupiłeś zwaloną kartę nawet jakby była max badziewna to mnie się wydaje że to ciut przymało porównaj wynik do innych user'ów np. programem 3DMark2001 w internecie albo jakimś innym benchmarkiem z bazą danych..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fak strzasznie maly wynik, na pewno wszystko w windzie poustawiales, wylazyles anizo i aa w czasie testowania, agp jakie miales ustawione, ile zes mega na agp przydzielil w biosie, taki wynik to mozna miec ale na giefie 2 !!!

sprawdz ustawienia o ktorych napisalem bo twojh wynik nawet na podrobke jest za niski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok Panowie jedna sprawa się wyjasniła!

używałem 3dmarka zwykłego na którym miałem taki słaby wynik, teraz udalo Mi się sciągnąc 3dmark 2001SE i mam 7224pkt co nie zmienia faktu że jest za mały i karta najprawdopodobnie zepsuta....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się narobiło

Byłem w sklepie (komputronik Ostrów) i Panowie powiedzieli że można zamienić na inną, lecz oczywście nie mają ŻADNEJ 9000pro i mieć nie będą!!!!!!!!!!o 9100 mam też zapomonieć (o kasie na wymiane również)!

No i pies pogrzebany!

I co teraz?

Mogę oddać im karte, którą Oni wyślą do producenta, ale nie mogę zostać bez karty na 3 tygodnie!! (a z zamian nie mam szans)

Doradźcie co mam zrobić

POzdrawiam!

w czasie do 7 dni po kupieniu jakiegos przedmiotu, sprzedawca ma obowiazek oddac ci kase bez podania przez ciebie przyczyny, nie dziala ta opcja oczywiscie jezeli sprzet ow juz zdazyles zmodyfikowac itd. ale mozesz powiedziec np na odczepne ze nie spelnil twych oczekiwan i tyle, no i oczywiscie jka minie 7 dni to juz tak latwo nie jest ale mozesz powiedziec ze ku[piony sprzet jest niezgodny ze specyfikacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok Panowie jedna sprawa się wyjasniła!

używałem 3dmarka zwykłego na którym miałem taki słaby wynik, teraz udalo Mi się sciągnąc 3dmark 2001SE i mam 7224pkt co nie zmienia faktu że jest za mały....

mozesz mi powiedziec co to znaczy zwyklego 3dmarka ??

2003 ?? - bo jesli tak to nawet niezly masz wynik :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się narobiło

No i pies pogrzebany!

I co teraz?

Doradźcie co mam zrobić

POzdrawiam!

w czasie do 7 dni po kupieniu jakiegos przedmiotu, sprzedawca ma obowiazek

A możesz podać źródło tych rewelacji ? (tylko proszę nie o gazetę wyborczą, wprost lub "gdzieś od mamy usłyszane) - bo to co piszesz jest i owszem prawdą - ale w odniesieniu do rzeczy ruchomych kupionych poza siedzibą sprzedawcy (np wysyłkowo) - jeśli kupił w sklepie, może się powoływać jedynie, że rzecz jest niezgodna z tym co zamówił - i może żądać obniżenia ceny lub wymiany na nową wolną od wad (może też poprosić ! o wymianę na rzecz inną - w tym wypadku na 4ti np lub 3ti - ale sprzedawca nie musi się godzić). Rękojmi juz nie ma od 11 miesięcy !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się narobiło

No i pies pogrzebany!

I co teraz?

Doradźcie co mam zrobić

POzdrawiam!

zrodlem owych rewelacji jest samo zycie czyli przypadki moje i moich ziomali, mowisz ze rekojmi nie ma od 11 miechow i ztym sie zgadzam ale ten 7 dniowy termin dalej obowiazuje i nie bede tu walil jakimis artykulami prawnymi bo nie jestem prawnikiem :P

w czasie do 7 dni po kupieniu jakiegos przedmiotu, sprzedawca ma obowiazek

A możesz podać źródło tych rewelacji ? (tylko proszę nie o gazetę wyborczą, wprost lub "gdzieś od mamy usłyszane) - bo to co piszesz jest i owszem prawdą - ale w odniesieniu do rzeczy ruchomych kupionych poza siedzibą sprzedawcy (np wysyłkowo) - jeśli kupił w sklepie, może się powoływać jedynie, że rzecz jest niezgodna z tym co zamówił - i może żądać obniżenia ceny lub wymiany na nową wolną od wad (może też poprosić ! o wymianę na rzecz inną - w tym wypadku na 4ti np lub 3ti - ale sprzedawca nie musi się godzić). Rękojmi juz nie ma od 11 miesięcy !

zrodlem jest zycie moje i moich ziomali, rekojmi juz nie ma fucktycznie ale ten 7 dniowy okres obowiazuje, nie bede walil tu aktami prawnymi bom nie prawnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mało przekonujący argument postuluje za jakims linkiem do tejże ustawy bądz jej nazwą.... dobrze jest wiedziec na co człowiek się powołuje........

no .... kodeks cywilny

www.lex.pl

art 556 do 582 - miłej leORT: ORT: ORT: ktury.

Jeśli idzie o umowy kupna sprzedaży, to życie lub to co znajomym się przydarzyło raczej jest żadnym argumentem (pozatym mój znajomy widział ufo i z tego względu wymienili mu gf 4mx na radeona 9800xt ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mało przekonujący argument postuluje za jakims linkiem do tejże ustawy bądz jej nazwą.... dobrze jest wiedziec na co człowiek się powołuje........

no .... kodeks cywilny

www.lex.pl

Jeśli idzie o umowy kupna sprzedaży, to życie lub to co znajomym się przydażyło raczej jest żadnym argumentem (pozatym mój znajomy widział ufo i z tego względu wymienili mu gf 4mx na radeona 9800xt ;) )

to fajnych masz znajomych jak juz ufo widza, nie mieszkasz czasem w okolicy tworek :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no .... kodeks cywilny

www.lex.pl

Jeśli idzie o umowy kupna sprzedaży, to życie lub to co znajomym się przydażyło raczej jest żadnym argumentem (pozatym mój znajomy widział ufo i z tego względu wymienili mu gf 4mx na radeona 9800xt ;) )

to fajnych masz znajomych jak juz ufo widza, nie mieszkasz czasem w okolicy tworek :P

W klewkach mieszkam - wiesz al queda i te sprawy.... dużo już w życiu widziałem i wiele sie nauczyłem (klewki to zupełnie inny świat)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no .... kodeks cywilny

www.lex.pl

W klewkach mieszkam - wiesz al queda i te sprawy.... dużo już w życiu widziałem i wiele sie nauczyłem (klewki to zupełnie inny świat)

aha skades znam takie zonki :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wojwar a czy jest jkaś ustawa regulująca branże komputerową ?

bo to co kiedyś bylo w kodeksie cywilnym jak pewnie wierz było duznaczne i nieuznawane przez wielu sprzedawców....... nikt niechciał się procesować bo to kosztuje i dlatego powstało coś takiego jak ochrona praw klienta i urząd powołany do pilnowania tego...

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HQ12 mialem 3.8 na radeonia 9000pro i nie narzeklalem, IMHO stery w porzadku, przy kazdych innych niz 3.2 mialem spadek wydajnosci a przy tych nie.

edit: Natomiast matys skoro nie mozesz byc bez kompa to zalatw sobie jakas zastepcza grafe na ten czas? Bo domyslam sie ze potrzebujesz go do pracy, wiec chyba super akceleracja 3d nie jest Ci potrzebna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo to co kiedyś bylo w kodeksie cywilnym jak pewnie wierz było duznaczne i nieuznawane przez wielu sprzedawców....... nikt niechciał się procesować bo to kosztuje i dlatego powstało coś takiego jak ochrona praw klienta i urząd powołany do pilnowania tego...

pozdro

ustaw regulujących branżę komputerową nie ma - ale są ustawy w których jest zawarte to o 7-dniowym terminie zwrotu (przy zakupie poza miejscem działalności sprzedawcy - czyli np w sprzedaży wysyłkowej)

to co pisze lukas666 to zwykłe bzdury - to że życie swoje i że znajomi swoje - a prawo swoje, nie ulega wątpliwości.

Sprzedawca ma czas na załatwienie reklamacji - aczkolwiek nie ma już ściśle określonego tego czasu. zależy to od jego dobrej woli. Jeśli gość jest spoko -to faktycznie można i nawet w ciącu 7 dni towar zwrócić, ale jeśli nie - to gdy się okaże że karta VGA się spsuła - to moze ją naprawiać nawet 1 miesiąc.

W omawianym u góry przypadku - chodzi o niezgodność towaru z umową. I t oco mówią w komputroinku to naprawdę wieeeelkie głupoty - bo oni chronią swoją d u p ę ! i nic więcej. jeśli karta nie jest taka jak obiecywali - to mają obowiązek wymienienia jej na taką jak w umowie - jeśli się nie da, to klient ma prawo od umowy odstąpić, zwracając kartę - a kasę powinien do ręki dostać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdro

ustaw regulujących branżę komputerową nie ma - ale są ustawy w których jest zawarte to o 7-dniowym terminie zwrotu (przy zakupie poza miejscem działalności sprzedawcy - czyli np w sprzedaży wysyłkowej)

to co pisze lukas666 to zwykłe bzdury - to że życie swoje i że znajomi swoje - a prawo swoje, nie ulega wątpliwości.

Sprzedawca ma czas na załatwienie reklamacji - aczkolwiek nie ma już ściśle określonego tego czasu. zależy to od jego dobrej woli. Jeśli gość jest spoko -to faktycznie można i nawet w ciącu 7 dni towar zwrócić, ale jeśli nie - to gdy się okaże że karta VGA się spsuła - to moze ją naprawiać nawet 1 miesiąc.

W omawianym u góry przypadku - chodzi o niezgodność towaru z umową. I t oco mówią w komputroinku to naprawdę wieeeelkie głupoty - bo oni chronią swoją d u p ę ! i nic więcej. jeśli karta nie jest taka jak obiecywali - to mają obowiązek wymienienia jej na taką jak w umowie - jeśli się nie da, to klient ma prawo od umowy odstąpić, zwracając kartę - a kasę powinien do ręki dostać.

hmm ciekawie piszesz amigo zaprzeczasz sam sobie najpierw piszesz ze to co ja napisalem to bzdury a pozniej ze mozna towarvw ciagu 7 dni zwrocic, widze ze sam sie placzesz w zeznaniach, tylko sie nie tlumacz bo tylko winny sie tlumaczy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...