mavers Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 rodzina Abit NF7-S, NF7, NF7-M rev. 2.0 też wyciąga FSB250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 rodzina Abit NF7-S, NF7, NF7-M rev. 2.0 też wyciąga FSB250 Ano ... ;) Ja wyciągnąłem na razie 253 ... jeszcze żeby jakie pamiątki mieć co wytrzymują 250 @6222 (stabilnie) :D ech ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 No i mamy nastepne potwierdzonko :) od yotomeczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Twistery moga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RustyNail Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Ja mam chyba njagorszą serię z najgorszych bo max idzie u mnie stabilnie 11 x 185 :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Twistery moga Jakie ?? Testowałem Twistery DDR400 i qpa - max w okolicach 460DDR i za nic nie chciały ruszyć na 6222 nawet jako DDR400 (napięcia do 3,20V) Wczoraj się bawiłem i ... zaliczyłem 4minuty prime @2579MHz ... :D Szkoda, że tylo 4 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 to ciekawe ... te ramy sie dobrze kręca http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/174-29 http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/165-40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Które ramy - oczywiscie Hynix ddr 400 Fsb 250 i wiecej, tymingi 6-4-3-2.5 bez problemu w testach fsb 250 w dualu bez problemu poszło 2.7 V Dostałem kilka sztuk i jestem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WirMaX Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Cześć! Mam Msi KT4V Pamięci Infineon 512 (266Mhz) Gainward 4200 Ultra 650 PP GS(Ram ma 64 na 3,3 ns)300/600 Cooler Thermaltake Volcano 11 i procek AMD2200+XP(FSB na maxa idzie mi do 138 i sie wkuzam czy to prze pamięć) (3dMark mam 11020). Chce sie przezucic na Bartonka 2500+. Czy musze zmieniac Pamięc by muc to podkręcic Jakoś tak konkretnie(do 3200+), jak tak to jaka pamięć jest najlepsza do podkrentu tego procka. Acha i naco mam zwracać szczegulnie uwage przy kupnie Bartona2500+ !!!(czytalem cos o tygodniach(po39 z zablokowanym mnożnikiem) ale niewiem gdzie to sprawdzić na procku) PROSZE O POMOC! Zgory dzienki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Jest oznaczenie na czarnym tle białymi literami np. 0340 <--- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 to ciekawe ... te ramy sie dobrze kręca http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/174-29 te egzemplarze twisterów miałem i na 2 Abitach NF-7 nie wstawały na fsb 200 6222 niezależnie od napięcia zasilającego i wersji biosu :( Może Epox ma inaczej ... http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/165-40a tutaj Twisterów nie ma ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zauwazyłem że CL2 chodzi jak jest Ras to Cas Delay = 3 zamiast 2 Mi odpala na CL2 2-3-11 bo szybsze od 2-3-6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 moje memki chodzy TYLKO stabilnie na 2.5-3-4-6 :wink: ,no coz jakos bede musial z tym zyc..ostatnie wskazanie fsb u mnie to 255MHz,ale jeszcze z moim Soltkie nie skonczylem,w weekend wreszcie wodowanie i powalcze dalej 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Skoro Ramy PC4000 t o nie dziwota :) że takie timingi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 A mam pytanko te bartki z siriusa to z jakiejś dobreej serii są :?: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6083&sid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 moje memki chodzy TYLKO stabilnie na 2.5-3-4-6 :wink: ,no coz jakos bede musial z tym zyc..ostatnie wskazanie fsb u mnie to 255MHz,ale jeszcze z moim Soltkie nie skonczylem,w weekend wreszcie wodowanie i powalcze dalej 8)no to juz granica nforca sie zbliza ja czekam na kt880 - z obsluga ddr2 - moze wyzsze fsb by sie dalo - ze 300 byloby milo widziec - no ale mialo cos byc slychac o tym i nic...nie wie ktos kiedy i czy w ogole ma to jeszcze wyjsc???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Witam ja mam tez pytanko co do tego procka a raczej jego temp mi na standardzie bez krecenia rosnie temp od 30 do 45 tylko jak patrze w bios nic nie robiac raz pojawiaja sie obroty wentyla potem znikaja Mam cooler Arctic Cooling Copper Silent 2 TC . Co moze byc zle ?? czy radiator moze dotykac te rezystorki czy co tam obok na Abicie NF7 -S ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Przed chwila dalem go na 3200 + standardem w softmenu i temp nic nie ruszajac poprostu rosnie do 50 a potem mi sie nawet wylaczyl raz. O co chodzi ?? temperatury tej co podalem nie przekroczyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Przeskok z FSB166 na200 nie każdy Barton na 1,65V zniesie może popróbój z 1,675-1,7V. Bedzie stabilniej. A to chłodzenie nie wyrobi bo do 3000+ , za mało wydajne. Stą te temperatury. polecam soft CPUidle pro 6. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Mavers czemu nie wydoli do człodzenia ? W koncu ma czujnik temp. który steruje obrotami wentyla - moze jakby wsadzic go pod procesor to bylo by cieplej i wentyl kreciłby sie szybciej co dało by nizsza temp. A te wentyle juz tak maja około 55 stopni niezaleznie czy stres czy nie - poprostu wentyl zaczyna sie szybciej krecic i pozostaje dalej te 55 stopni za te pieniadze niema co nazekac ale powyzej 2.2 gh i 1.75 V juz ma problemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 No tak ..ja preferuje temperature w okolicy 45 temp. mniejsza o 10 st. podwaja żywotność proca i zmniejsza pobór prądu. http://mavers.w.interia.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 W sumie ja tez ale to juz kwestia ceny do wydajnosci - kup silent boost albo zalmana i masz 40 - 45 stopni a kup cos za 55-100 zeta ? to masz ruznice w temp. zawsze mozna czujnik dac gdzies gdzie jest wyzsza temp. i bedzie wentyl biegsc na 2500 obr zamiast 1700 co da kilka stopni mniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shim Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Hm. Mój Barton 2500+ AQZEA @ 3200+ chodzi bezproblemowo, bez ruszania czegokolwiek. Jak go kupiłem, to tylko zmieniłem ładnie z 2500+ na 3200+(11x200) w biosie i wszystko śmigało... Do czasu :) aż zacząłem mu dawać więcej. Po dojechaniu do 2500MHz na 1.9V, mój ukochany windows xp po odpaleniu się - zgasł, razem z zasilaczem :). (tu należy napomnieć firmę jaka wyprodukowała ten zasilacz - powinno to rozwiać wszelkie wątpliwośći - a mianowicie: Codegen ;p). I celowo też nie wspominam nic o ramach, bo mam Kingston'y na Winbondzie standardowo 266MHz. Niedługo, jak kupie *normalny* zasilacz i odpowiednie ramy, zobaczymy czy da się wycisnąć więcej ~. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 beno21 to jeszcze gdzies moze byc cieplej niz na procq :D ? No a temp kolo 50-55 ciagle trzyma wlasnie czy stress czy nie te obroty za male daje wlasnie a jak je zmienic to mi tu ludzie pisza takie cuda ze ja nie wiem o co chodzi - elektronik i elektryk ze mnie nijaki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Pod prockiem - ale ten kabelek z czujnika jest zagruby - zreszta czujnik jest w srodku radiatora i caly czas wieje na niego powietrze - jest chłodzony i dlatego niepodniesie obrotów ( wez wciag go i podgrzej zapalniczka to zobaczysz jak fajnie wyje na maksymalnych obrotach zobacz czy przyklejenie do któregos z mosfetów niepodniesie ci obrotów - one tez dobze sie grzeja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 No qrcze do 59 po testach mi dochodzi przy 2500+@ 3200+ choc jak zrobie zwyczajnie to i tak temp nie spada wiec to nie wina przekrecania tylko chlodzenia tego dziwnego z TC, tych obrotw jakos softwarowo sie nie da zwiekszyc ?? bo wiesz ja nawet nie wiem co to mosferat ;/ I juz 2 razy mi sie dzis komp wylaczyl jak gralem na max szczegolow w fife 2004 to chyba przez to temperaturke no bo przez co innego ? A i jeszcze jedno biosu narazie na plycie nie ruszalem moze trzeba zmienic zeby lepiej ten wentyl chodzil ?? moze miec to jakies znaczenie czy nie ?? jak tak to na jaki zmienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Ja wczoraj kupilem procek AMD XP 3000+ o oznaczeniach: AXDA3000DKV4D AQXDA0314MPMW Prosze czy moglby mi ktos powiedziec cos na temat tego procka ? Chodzi mi o to czy ktos ma z tej serii jesli tak to jak mu chodzi i na jakim napieciu i chlodzeniu.. Dzieks :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Co o tym sądzicie? 1. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19125934 2. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18999518 Nie wydaje się WAM to podejrzane ??? Czyżby jakieś odpady??? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Ludzie prosze pomocy, moj byly 1,7 nie mial problemow f fsb 200 a ten o ktorym pisalem jeden post wyzej to jak mu dam 11x200 przy napieciu 1,75 to doslownie pare sek po bootowaniu dziala po czym sie wylacza :( Normlanie ma 13x166 czy to mozliwe ze mnoznik jest zablokowany? Jesli tak to myslicie czy uciagnie 13x200 ? i na jakim napieciu boje sie nad 1,75 dac nie wiem czy to nie uszkodzi procka na ac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eleska Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Co o tym sądzicie? 1. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19125934 2. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18999518 Nie wydaje się WAM to podejrzane ??? Czyżby jakieś odpady??? :? Jestem z koszalina, moge podejsc do tego typa ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...