TyBiAs Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 W Proline (mieszkam we Wrocku) sa dostepne King Maxy po niskiej cenie 190zl za 256mb/400mhz. Za duzo to sie o nich nie pisalo, wiec jezeli je ktos mial to bede wdzieczny ja kcos powie o nich ;p. Byla kiedys recka na twojepc.p i wypadly calkiem niezle. Aktualnie ma noname, niedlugo bede zmienial konfiga lekko, i bede chcial pokrecic ostro(ostro to jak sprawie sobie WC z "prawdziego zdazenia" ;p). >> http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4444...0433430305f4b4d << Mja ladny czerowny laminat :D A moze lepiej TwinMosy, nieco drozsze ale chyba pewniejsze, choc ostatnio to widze ze coraz ciezej o pozadne kosci na Twinmosach. Bede wdzeczny za wszytskie rady, Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2f Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 oczywiscie ze twinmosy lepiej spujrz w muj podpis to sam sobie odpowiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 king max były testy max 217 a zobacz na nas ja wiecej nie próbowałem wiec nie pisze ale nie nazekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 I jeszcze jedno, co do tych TwinMosow, to brac na Mtecach czy winbondach? ktore beda pweniejsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 I jeszcze jedno, co do tych TwinMosow, to brac na Mtecach czy winbondach? ktore beda pweniejsze? a na jakich Winbondach dokladnie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Ja miałem twinmosy ddr400 na mtecach i szły max 216Mhz synchro z FSB przy 2.9V na obecnym abicie. Na soltku 75FRN2(nforce również) szły 204MHz przy 2.8V. Teraz zmieniłem na Kingmaxy ddr400/433 i ida obecnie na 223MHz z FSB maxymalnie(memtest nie wywala błędów) 2.9V. Może jeszcze pójdą wyżej jak się wygrzeją. Zaraz po kupieniu chodziły tylko na 217MHz,a teraz już 223 więc może jeszcze ze 2-3 MHz podskoczą. Ciekawostką jest to, że na Soltku nie chciały chodzic w dualu nawet na 166MHz, a na Abicie bez problemów 223MHz ;) Wszystko przy timingach 11-3-3-2.5 bo tak mam najwydajniej. Niestety nie idą na 6-2-2-2 przy 200Mhz FSB, zreszta podobnie jak twinmosy. A poza tym to tutaj sa moje boje: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=459...ghlight=kingmax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 bierz TwinMOSy na Mtecach sam mam takie i patrz jak sie kreca a to jeszce nie jest max hyhyhyhhy :) :) pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 hyhy :twisted: uważaj na TwinMOS'y mi nie chciały nawet w dualu na CL2.5 chodzić! TwinMOS to gorzej niż totolotek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 ja jestem za TwinMosami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 A ja popieram ZenFista, Twin-Mosy różnie chodzą, wszystko zależy od mobo!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 hyhy :twisted: uważaj na TwinMOS'y mi nie chciały nawet w dualu na CL2.5 chodzić! TwinMOS to gorzej niż totolotek. ale ktore - te dedykowane do duala (DualPack) czy tylko dobierane przez sprzedawcow/dystrybutorow/... :?: OT nie rozumiem czemu ludzie w ramach oszczednosci 25 zl nie kupuja pamieci dedykowanych do duala a potem jest lament i musza sie bujac - a wszystko na wlasne zyczenie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Osobiście uważam,że w ogóle nie powinno się nabywać do NF2 pamiątek inaczej kupowanych niż w dualu. Tak przynajmniej JAKOŚ TAM są dobrane. No chyba,że ktoś ma dostęp do większych partii i może dobrać serie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Tez mam takie zdanie, niestety narazie moge jedynie 1*256, na mobo bede musial torche wybulic(AsusA7NX8 deluxe troche kosztuje)wiec na duala dokupie dopiero pozniej(albo sprzedam ta kosc i kupie dedykowane do duala). Z tymi twinmosami to rzeczywiscie jest loteria ostatnio, widze ze Michnikowi ladnei chodza te Kingmaxy, ale chyba i tak zdecyduje sie na TwinMosa na M-tecach, bo nie mam dostepu do jakies wiekszych parti a wydaje mi sie ze z Winbondami to jeszcze wieksza loteria. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Tez mam takie zdanie, niestety narazie moge jedynie 1*256, na mobo bede musial torche wybulic(AsusA7NX8 deluxe troche kosztuje)wiec na duala dokupie dopiero pozniej(albo sprzedam ta kosc i kupie dedykowane do duala). Z tymi twinmosami to rzeczywiscie jest loteria ostatnio, widze ze Michnikowi ladnei chodza te Kingmaxy, ale chyba i tak zdecyduje sie na TwinMosa na M-tecach, bo nie mam dostepu do jakies wiekszych parti a wydaje mi sie ze z Winbondami to jeszcze wieksza loteria. NIestety najgorsze jest to, że nie wszzytko zależy od pamięci ale też od płyty głównej. Także kombinacji jest wiele i trzeba się cześto sporo nakombinować żeby dobrać sobie odpowiednia pamiątki do swojego sprzętu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 hyhy :twisted: uważaj na TwinMOS'y mi nie chciały nawet w dualu na CL2.5 chodzić! TwinMOS to gorzej niż totolotek. ale ktore - te dedykowane do duala (DualPack) czy tylko dobierane przez sprzedawcow/dystrybutorow/... :?: OT nie rozumiem czemu ludzie w ramach oszczednosci 25 zl nie kupuja pamieci dedykowanych do duala a potem jest lament i musza sie bujac - a wszystko na wlasne zyczenie :P Do duala, z resztą DOBRE pamięci (OCZ, Corsair, Mushkin) chodzą w dualu ZAWSZE. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Tez mam takie zdanie, niestety narazie moge jedynie 1*256, na mobo bede musial torche wybulic(AsusA7NX8 deluxe troche kosztuje)wiec na duala dokupie dopiero pozniej(albo sprzedam ta kosc i kupie dedykowane do duala). Z tymi twinmosami to rzeczywiscie jest loteria ostatnio, widze ze Michnikowi ladnei chodza te Kingmaxy, ale chyba i tak zdecyduje sie na TwinMosa na M-tecach, bo nie mam dostepu do jakies wiekszych parti a wydaje mi sie ze z Winbondami to jeszcze wieksza loteria. NIestety najgorsze jest to, że nie wszzytko zależy od pamięci ale też od płyty głównej. Także kombinacji jest wiele i trzeba się cześto sporo nakombinować żeby dobrać sobie odpowiednia pamiątki do swojego sprzętu..... No a jak myslisz, pojda ladnie z Asusem A7N8X(deluxe, rev.2.0)??? To raczej pozadne plyts, no ale to roznie bywa, egzemplarz egzemplarzowi nie rowny...;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 A ja chodzę na Kingmaxach i złego słowa nie mogę napisać: chodzę teraz na 220MHz i "0" problemów. A Twinmosy to Twinmosy: rosyjska ruletka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Z tego co widze masz je w dualu, wiec chodza bardzo ladnie. Chyba sie skusze na nie, TwinMOsy co mi nei pasuja...i jeszcze ten czerowny laminat na kingmax'ach :D Juz prawie postanowione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Z tego co widze masz je w dualu, wiec chodza bardzo ladnie. Chyba sie skusze na nie, TwinMOsy co mi nei pasuja...i jeszcze ten czerowny laminat na kingmax'ach :D Juz prawie postanowione. Dokładnie w dualu. Timingi: 11-3-2-2,5: najwyższa wydajność - jak u mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Musze ci powiedziec, ze przekonales mnie swoim poprzednim postem, a sprawdzales moze na ile ida w singlu? I czy kupiles je jako dedykowane do duala? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Musze ci powiedziec, ze przekonales mnie swoim poprzednim postem, a sprawdzales moze na ile ida w singlu? I czy kupiles je jako dedykowane do duala? Producent nie ma w ofercie dedykowanych do duala dwupaków ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Musze ci powiedziec, ze przekonales mnie swoim poprzednim postem, a sprawdzales moze na ile ida w singlu? I czy kupiles je jako dedykowane do duala? Nie wiem czy są dedykowane do duala. Kupując je zażyczyłem sobie aby miały ten sam numer serii produkcyjnej i skrupulatnie to sprawdziłem. Nie ćwiczyłem ich w singlu: nie miałem jeszcze takiej potrzeby. Nie sprawdzałem ich do końca w dualu: ustawiłem 220MHz i mnożnik na Bartonie x10 i tak jest do dziś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...