Skocz do zawartości
TyBiAs

King Max czy TwinMos??

Rekomendowane odpowiedzi

W Proline (mieszkam we Wrocku) sa dostepne King Maxy po niskiej cenie 190zl za 256mb/400mhz. Za duzo to sie o nich nie pisalo, wiec jezeli je ktos mial to bede wdzieczny ja kcos powie o nich ;p.

Byla kiedys recka na twojepc.p i wypadly calkiem niezle.

Aktualnie ma noname, niedlugo bede zmienial konfiga lekko, i bede chcial pokrecic ostro(ostro to jak sprawie sobie WC z "prawdziego zdazenia" ;p).

>> http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4444...0433430305f4b4d <<

Mja ladny czerowny laminat :D

A moze lepiej TwinMosy, nieco drozsze ale chyba pewniejsze, choc ostatnio to widze ze coraz ciezej o pozadne kosci na Twinmosach.

Bede wdzeczny za wszytskie rady, Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem twinmosy ddr400 na mtecach i szły max 216Mhz synchro z FSB przy 2.9V na obecnym abicie. Na soltku 75FRN2(nforce również) szły 204MHz przy 2.8V. Teraz zmieniłem na Kingmaxy ddr400/433 i ida obecnie na 223MHz z FSB maxymalnie(memtest nie wywala błędów) 2.9V. Może jeszcze pójdą wyżej jak się wygrzeją. Zaraz po kupieniu chodziły tylko na 217MHz,a teraz już 223 więc może jeszcze ze 2-3 MHz podskoczą.

Ciekawostką jest to, że na Soltku nie chciały chodzic w dualu nawet na 166MHz, a na Abicie bez problemów 223MHz ;)

Wszystko przy timingach 11-3-3-2.5 bo tak mam najwydajniej. Niestety nie idą na 6-2-2-2 przy 200Mhz FSB, zreszta podobnie jak twinmosy.

A poza tym to tutaj sa moje boje: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=459...ghlight=kingmax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hyhy  :twisted:  uważaj na TwinMOS'y mi nie chciały nawet w dualu na CL2.5 chodzić! TwinMOS to gorzej niż totolotek.

ale ktore - te dedykowane do duala (DualPack) czy tylko dobierane przez sprzedawcow/dystrybutorow/... :?:

OT nie rozumiem czemu ludzie w ramach oszczednosci 25 zl nie kupuja pamieci dedykowanych do duala a potem jest lament i musza sie bujac - a wszystko na wlasne zyczenie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście uważam,że w ogóle nie powinno się nabywać do NF2 pamiątek inaczej kupowanych niż w dualu. Tak przynajmniej JAKOŚ TAM są dobrane. No chyba,że ktoś ma dostęp do większych partii i może dobrać serie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam takie zdanie, niestety narazie moge jedynie 1*256, na mobo bede musial torche wybulic(AsusA7NX8 deluxe troche kosztuje)wiec na duala dokupie dopiero pozniej(albo sprzedam ta kosc i kupie dedykowane do duala).

Z tymi twinmosami to rzeczywiscie jest loteria ostatnio, widze ze Michnikowi ladnei chodza te Kingmaxy, ale chyba i tak zdecyduje sie na TwinMosa na M-tecach, bo nie mam dostepu do jakies wiekszych parti a wydaje mi sie ze z Winbondami to jeszcze wieksza loteria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam takie zdanie, niestety narazie moge jedynie 1*256, na mobo bede musial torche wybulic(AsusA7NX8 deluxe troche kosztuje)wiec na duala dokupie dopiero pozniej(albo sprzedam ta kosc i kupie dedykowane do duala).

Z tymi twinmosami to rzeczywiscie jest loteria ostatnio, widze ze Michnikowi ladnei chodza te Kingmaxy, ale chyba i tak zdecyduje sie na TwinMosa na M-tecach, bo nie mam dostepu do jakies wiekszych parti a wydaje mi sie ze z Winbondami to jeszcze wieksza loteria.

NIestety najgorsze jest to, że nie wszzytko zależy od pamięci ale też od płyty głównej. Także kombinacji jest wiele i trzeba się cześto sporo nakombinować żeby dobrać sobie odpowiednia pamiątki do swojego sprzętu.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hyhy  :twisted:  uważaj na TwinMOS'y mi nie chciały nawet w dualu na CL2.5 chodzić! TwinMOS to gorzej niż totolotek.

ale ktore - te dedykowane do duala (DualPack) czy tylko dobierane przez sprzedawcow/dystrybutorow/... :?:

OT nie rozumiem czemu ludzie w ramach oszczednosci 25 zl nie kupuja pamieci dedykowanych do duala a potem jest lament i musza sie bujac - a wszystko na wlasne zyczenie :P

Do duala, z resztą DOBRE pamięci (OCZ, Corsair, Mushkin) chodzą w dualu ZAWSZE. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIestety najgorsze jest to, że nie wszzytko zależy od pamięci ale też od płyty głównej. Także kombinacji jest wiele i trzeba się cześto sporo nakombinować żeby dobrać sobie odpowiednia pamiątki do swojego sprzętu.....

No a jak myslisz, pojda ladnie z Asusem A7N8X(deluxe, rev.2.0)???

To raczej pozadne plyts, no ale to roznie bywa, egzemplarz egzemplarzowi nie rowny...;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widze masz je w dualu, wiec chodza bardzo ladnie.

Chyba sie skusze na nie, TwinMOsy co mi nei pasuja...i jeszcze ten czerowny laminat na kingmax'ach :D

Juz prawie postanowione.

Dokładnie w dualu. Timingi: 11-3-2-2,5: najwyższa wydajność - jak u mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze ci powiedziec, ze przekonales mnie swoim poprzednim postem, a sprawdzales moze na ile ida w singlu?

I czy kupiles je jako dedykowane do duala?

Nie wiem czy są dedykowane do duala. Kupując je zażyczyłem sobie aby miały ten sam numer serii produkcyjnej i skrupulatnie to sprawdziłem.

Nie ćwiczyłem ich w singlu: nie miałem jeszcze takiej potrzeby.

Nie sprawdzałem ich do końca w dualu: ustawiłem 220MHz i mnożnik na Bartonie x10 i tak jest do dziś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...