Skocz do zawartości
AndyN

Podgrzewacz kubka - element WC

Rekomendowane odpowiedzi

ale ma mam temp wody 26 st - ani grzeje, ani ziebi :)

ewentualnie do wykorzystania taka podstawka, ale nie podlaczona do ukladu, tylko funckja ozdobnicza hardorowca watercoolowca :)

(lub podreczny magazyn dwoch zlaczek zapasowych :)

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie, ze sie robi, co jest zreszta wyraznie napisane - zeby utrzymac temp. napoju potrzebujesz wysokiej temp. "chlodziwa". inaczej nabierze temperatury otoczenia (czyli potocznie mowiac wystygnie :D )

radoha - w kwestii pelta - odsylam do linka, ktory podalem wyzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm a moze to jest wlasnie chlodziarka do herbaty?? jak ktos zrobi spieszy sie i zanim taka wystygnie to nie zdazy wypic (ja tak czesto mam :) wiec w sumie to git urzadzenie :D zrobie sobie zchladzacz do qbka ze starych radiatorow :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej bylo by zrobic miedziany kubeczek na srednice butelki, bo stawiając butelke na colplate to bardzo mała powierzchnia stykała by sie z nim, nie wspomne ze od góry to można schłodzić co najwyżej kapsel czy szyjke i powietrze na górze butelki. jesli by chłodzic piwo juz w kuflu/pokalu (tak to się pisze?) to chłodzenie od góry wogóle odpada :D

ewentualnie mozna by zrobic szerszy pojemnik i wypełnic go jakims plynem do chlodnic, czy czyms lepszym, co nie wyparuje i nie smierdzi :D

I to było by chyba najlepsze rozwiązanie :!:

*pod uwage nie biore piwa w puszce, bo po co chłodzić coś co smakuje jak qpa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy mojej temperaturze wody 14C

raczej to tylko może schładać w sumie też dobrze

bo taką za gorącą cherbatke można postawić i już za kilka chwil

mamy nadająca się do picia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa... innovatek. Mialem kiedys ich "cudny" zestawik- innovacool rev. 3.0. Wyszedl mnie, bagatela, 1600pln a sprawowal sie miernie. Mala srednica weza (3/8''), fatalny zbironik wyrownawczy (patent wkrecany na eheima- bardziej to przeszkadzalo niz pomagalo w odpowietrzeniu ukladu) i chlodnica maxxxperta (1din, 120x120x30mm, aluminiowe finy + miedziane rurki AFAIR).

Slowem- ich TOPOWY zestaw a wydajnosc ssala i to na calej linii.

Ciesze sie, ze Ci "gods of coolness" (absolutny n/c... zenada :/) zajeli sie produkcja podstawek pod kubki. Tego przynajmniej nie spieprza tak jak to robili ze swoimi WC kitami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi