Skocz do zawartości
Cypis_Torun

DWIE MYSZKI W JEDYNM KOMPIE? JAK?

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo chciałbym podłączyć dwie myszki do jednego komputera. Mam dwa modele. Jedną z wyjściem na PS/2 drugie z przejściówką na COM. Każda z nich podłączona odzielnie działa. Razem jednak nie współpracują- system wybiera tę z PS/2. Nie wiem, czy potrzebny jest jakiś program, może zmienić jakieś ustawienia w BIOSIE? Czy w ogóle jest wykonalne podłączenie dwóch myszek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzę kolejny ziomek na tweaku 8) pozdrawiam, a wracając do tematu:

Chyba raczej nie da rady naraz używać dwóch myszek naraz, wiem bo sam próbowałem. Wkońcu na chłopski rozum to albo by musiały być 2 kursory albo dwie myszki sterowały by jednym kursorem (ciekawe co by się stał jakby obie pojechały w osobną stronę ;] )

pozdro,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

O ile pamietam to mozna tak zrobić, wtedy jednym kursorem kierują 2 myszki, jedna pod com a druga pod ps2, to bylo na win98, a z tego co pamietam to myszka pod ps2 to jakiś model A4TECH i chodzila na jterowniku od tej myszki, podaj mi maila to wysle ci ten sterownik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mozna wiedziec po co  :?:  :?  :D

Np. jak masz jedną myszkę ze 300zł do quaka, i nie chcesz jej ciarać, a na codzień do przeglądania neta masz inną, a nie chcesz przepinać mychy i robić reboota za każdym razem, jak chcesz zagrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da sie da... looz

Klawa czy myszka... mozna. Tylko ze jedno z 2 urzadzen musi byc na USB(!)(a drugie ps/2) np. uzywam tak czasem do grania z bratem w pile na 1 kompie 2 klawierek..(!polecam!)

Bardzo fajnie, dzięki.

Mam teraz dwie sprawne myszki- pod PS/2 i pod COM. Obie naraz nie działają (mam Xp pro, wykrywa mi tylko jedną mychę naraz). Każda z osobna działa bez problemu...

Czyli jeśli zakupiłbym myszkę pod USB, to można by używać dwóch? Celem moim jest zagranie w Serious Sama na jednym kompie- ma split screena i gdyby komp (albo sama gra) wykrywał dwie odzielne myszki, to można by się nieźle zabawić (i przy okazji udowodnić bratu kto jest lepszy:D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to działa tzn. COM + PS/2

I tak jak podlącze mychę do COM 1 to oby dwie ruszają kursorem, a jak podłącze do COM2 to niby nie dziala... ale w Settlersów I i II można grać we dwóch jak na Amidze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez mialem podpiete dwie myszki Logitech.

Zwykly pilot PS2 i MX500 USB.

Co najlepsze dla kazdej moglem sobie ustawic osobne sensitivity bez klopotu.

Nawet jak wchodzilem do ustawien myszki (mouseware) to zalezy ktora myszka to robilem takiej opcje wyskakiwaly - czyli MX-em klik i opcje z rysuneczkiem MX-a, gdy pilotem klik to funkcje pilota :)

Dziala elegancko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajnie, dzięki.  

Mam teraz dwie sprawne myszki- pod PS/2 i pod COM. Obie naraz nie działają (mam Xp pro, wykrywa mi tylko jedną mychę naraz). Każda z osobna działa bez problemu...

Czyli jeśli zakupiłbym myszkę pod USB, to można by używać dwóch? Celem moim jest zagranie w Serious Sama na jednym kompie- ma split screena i gdyby komp (albo sama gra) wykrywał dwie odzielne myszki, to można by się nieźle zabawić (i przy okazji udowodnić bratu kto jest lepszy:D)

Bez problemu ja mam optyczna bezprzeodową pod USB a druga z kabelkiem na ps2 dla siostry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna wtedy uzywac 2, ale kursor pozostanie tylko jeden(dwie mychy sterujace jednym kursorem). Takze z gry w ten sposob nic nie wyjdzie. No chyba ze gra cos namiesza i rozdzieli sygnaly, lub jest jakis soft, ale ja o niczym takim nie wiem zeby istnialo. No ale skoro S.Sam ma splita to moze.... ale nie wiem, i nie daje zadnych gwarancji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...