drake87 Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Czy partycja NTFS jest lepsza od fat 32 ? Czy jest warto ustawić swój dysk na nią? Czy szybkość dysku będzie taka sama? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Tak. Tak. Tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenik Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Sam myśle o zminaie z Fat32 na NTFS ale nie wiem jak to będzie chulać bo jeszzce u niekogo tego nie sprawdziłem i nie widziałem ale z tego co mi wiadomo ma brykać szybciej!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 A co na to search? Bo mi już się znudziło czytanie i pisanie o tym np: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=262...tfs+fat32+fat16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Czy partycja NTFS jest lepsza od fat 32 ? Czy jest warto ustawić swój dysk na nią? Czy szybkość dysku będzie taka sama? 8O"szybsza, latwiejsza i bardziej necaca ... ale strzez sie potegi ciemnej strony mocy" :wink: - Star Wars, Empire Strikes Back Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 jak zmienisz na ntfs, a z dyskiem do kogos pujdziesz kto ma system np. 98 z fat32 to win go nie bedzie widzial jedynie ze specjalnym softem. na ntfs zadziej bedziesz widzial scandiska i ogolnie ten sytem plikow jest bardziej stabilniejszy.. decyzja nalezy do ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madridista Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 NTFS jest nieco wolniejszy (ja tego nie zauważyłem), ale stabilniejszy i bezpieczniejszy. Obsługuje journaling - jeśli coś wyłączy ci prąd w czasie pracy to jest duża szansa na odzyskanie danych. Umożliwia szyfrowanie i ustawianie atrybutów dla folderów. Było dużo o tym - poszukaj trochę a dowiesz sie więcej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 NTFS = stabilność, scandiska jak na lekarstwo nawet po kilkakrotnym twardym resecie, po resecie masz pewność że nie zniknęły ci jakieś pliki FAT 32 = niestabilny, reset = scandisk, po resetach jest tendencja do znikających plików. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Wolniejszy od fata a przy przeginaniu z kręceniem tak samo sie sypie jak fat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Wolniejszy od fata a przy przeginaniu z kręceniem tak samo sie sypie jak fat Ale to wynika z urody HDD: nie cierpią przekręcania. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...