Skocz do zawartości
zoil

Jak bawia sie amerykanie - (56k warning)

Rekomendowane odpowiedzi

strzelać każdy może... :roll:

Ja takich ludzi nie rozumiem, jak można fascynować się bronią czyli de facto zabijaniem :? :(

eee.... :?

ale oni nikogo nie zabijaja, no bez przesad.

bronia mozna sie fascynowac, hobby jak hobby i ni oznacza to ze od razu trzeba kogos zabijac!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że u nas nie ma takich imprez i musi mi wystarczyć ASG :wink:.

Ten gruby ma fajne UZI :D  

To raczej UZI nie jest tylko jedna z odmian MP5K :wink:
Nope. To jest skrócony MC51 z FR Ordnance, czyli w istocie krzyżówka HK G3 i MP5K. Swoją drogą nie wyobrażam sobie jak można z tego w ogóle strzelać - przecież odrzut powinien urwać rękę 8O.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie naogladal sie chyba Bowling for Columbine

LPC Nie mam pojęcia co masz na myśli

Jodlasty Pewnie na nasze (Polskie) realia to jest drogi sport ale dla takiego średniej klasy amerikanina to pewnie wydatek którego nawet nie odczuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strzelać każdy może... :roll:

Ja takich ludzi nie rozumiem, jak można fascynować się bronią czyli de facto zabijaniem :? :(

Ano można, ja należę do koła łowieckiego i lubię polowania - jeszcze nie polowałem w taki sposób jak jest to przedstawione na ostatnim zdjęciu - ale widzę że to jest super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z kumpli z którymi studiowałem jest myśliwym. Wiele dyskusji nad piwem nad tym było. Kilka osób za, kilka przeciw. Ja jak już napisałem jestem przeciw. Nie rozumiem też ambiwalencji kumpla, który hoduje psy myśliwskie i bardzo je kocha (twierdzi, że generalnie kocha zwierzęta) a z drugiej strony strzela do nich dla przyjemności. Zawsze przypomina mi się skecz Monty Pythona o polowani na komara ze zdaniem "Kocham zwierzęta i dlatego je zabijam".

BTW. Spędziłem trochę czasu w stanach, na prowincji i zauważyłem, że większość ludzi posiadających broń to typowi "rednecks" - czyli delikatnie mówiąc zakute pały. Z cyklu "konstytucja mi pozwala to mam gnata" choć duża część miałaby pewnie problemy z jej przeczytaniem. Od razu dodam (żeby nie było, że generalizuję i przesadzam), że zdarzyło mi się też rozmawiać z kilkoma osobami jak najbardziej na poziomie, które też były zafascynowane bronią. Więc nie uważam, że jak ktoś lubi broń jest od razu tępakiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie naogladal sie chyba Bowling for Columbine

LPC Nie mam pojęcia co masz na myśli

.

treść filmu według onetu;

1999 w trakcie strzelaniny w Columbine High School w USA zginęło 12 osób. Czy musiało dojść do tragedii? Skąd fascynacja bronią, której ofiarami są sami Amerykanie? Czy odpowiedź o przyczyny nasilania się przemocy leży w łatwym dostępie do broni? Czy winni są politycy? Czy za ich działaniami stoi lobby związane z przemysłem zbrojeniowym?

Hehe ja najchętniej bym z takiem miotaczem wpadł do pokoju nauczycielskiego

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co...???Co do tego pierwszego zdjęcia to jest chyba jakaś propaganda. W wakacje strzelałem ze strzelby horyzontalnej - dwulufofej , chyba 20 mm i jak pierwszy raz strzeliłem to myślałem że się przewróce , taki odrzut miała ta strzelba. A na tym zdjęciu jest pojkazana 5-6 latnia dziewczynka z taką hałbicą :D:D. Przecież jakby wystrzeliła serie z takiego karabinku to by ją tam zmiotło !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co...???Co  do tego pierwszego zdjęcia to jest chyba jakaś propaganda. W wakacje strzelałem ze strzelby horyzontalnej - dwulufofej , chyba 20 mm i jak pierwszy raz strzeliłem to myślałem że się przewróce , taki odrzut miała ta strzelba. A na tym zdjęciu jest pojkazana 5-6 latnia dziewczynka z taką hałbicą :D:D. Przecież jakby wystrzeliła serie z takiego karabinku to by ją tam zmiotło !!!

zwroc uwage ze ten "karabin" stoi na podporkach..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwroc uwage ze ten "karabin" stoi na podporkach..

Hehe widać że nie strzelałeś z broni...

Podpórki są dlatego ze karabin jest masywny a co za tym idzie ciężki . No ale ile może ważyć maxymalnie 10-15 kg?? I tylko po to one są aby można było spokojnie wycelować . Ale jak zaczniesz strzelać serią to i tak ten cały karabin się rusza a odrzut robi swoje. Więc trzeba go mocno trzymać a wątpie żeby ta dziewczynka miała na tyle siły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Browning .303 Cala na trojnogu to juz zabytek ,konstrukcja z 1919 roku :twisted: Wogule strzelaja z broni muzelanej nie liczac tego grubaska bo to zeczywiscie chyba cos H&K . A ta panianka wali chyba z FN-FAL wersje na dwojnogu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi