Skocz do zawartości
ulyses

Podkrecanie jeszcze raz!

Rekomendowane odpowiedzi

A moze jest ktos taki kto jest mi w stani powiedziec cos o podkrecaniu AMD K6-2 500+ na Epox MVP3C-M?

Czy to sie wogole da? Czy ten procek to wytrzyma?

Boje sie go nawet ruszac, bo slyszalem, ze po nawet najmniejszym podkrecaniu niemilosiernie sie wedza, a nastepnie wegla.

Co powiecie?

Z gory dzieki,

Janusz Maruszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem? Przy dobrym chłodzeniu czemu nie? K6-2 450 Mhz ojca poszło na 550 więc czemu nie Twój?  :)

Ale chłodzenie musi być dobre !!!

Napięcie można ciągnąć (mój dostawał nawet 3,5V)

Max co szedł to 575MHz (500 powinna śmigać na 620+)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy ze walniesz titana TTC na to malenstwo i moshesh zapomnic o problemie chlodzenia.Moj K6-2 350@475 chodzil na 3.2v przez kilka miesiecy na 3x gorszym coolerze BEZ pasty :D ,Titan badz cos w miare duzego ,pasta i smigaj mu voltarzu ile wlezie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem? Przy dobrym chłodzeniu czemu nie? K6-2 450 Mhz ojca poszło na 550 więc czemu nie Twój?  :)

550 ciągnął i to stabilnie?

A może to jeszcze to ten ode mnie?A jak tak to wcześniej się zarzekałeś że nie będziesz go kręcił....

AU mnie bez podnoszenia napięcia szedł na 504 stabilnie...

Napewno będzie szedł jak trzeba.

Zmień magistralę na 112 i sprawdź jak idzie.I jak wszystko ok. to by jeszce można próbować mnożnik o 0,5 w górę.

Wszystko zależy od chłodzenia jakie masz.Podaj temp. przy obciążeniu (sprzwdź czy masz chociaż jakąś pastę na procku)i potem bierz się za podkręcanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

550 ciągnął i to stabilnie?

A może to jeszcze to ten ode mnie?A jak tak to wcześniej się zarzekałeś że nie będziesz go kręcił....

Zmieniłem ojcu płytę na Asusa więc tak przy okazji przestawiłem PRZYPADKIEM kilka zworek... :lol: Pozatym tatuś nie o wszystkim musi wiedzieć :lol: Tylko się cieszył po fakcie, że ma więcej :-)

AU mnie bez podnoszenia napięcia szedł na 504 stabilnie...

Napewno będzie szedł jak trzeba. 

Zmień magistralę na 112 i sprawdź jak idzie.I jak wszystko ok. to by jeszce można próbować mnożnik o 0,5 w górę.

Wszystko zależy od chłodzenia jakie masz.Podaj temp. przy obciążeniu (sprzwdź czy masz chociaż jakąś pastę na procku)i potem bierz się za podkręcanie

Chodzi na mnożniku 5 i szynie 112 czyli praktycznie 560 mhz :-) Pastę mam, radiator jakiś taaaaaki duży aluminiowy i cooler Spire (nie pamiętam jaki model a buda zamknięta) A temperaturę niestety sprawdzałem metodą parzy/nie parzy bo nie mam czujnika :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta druga część wypowiedzi była do kolesia który zadał pytanie czy kręcić (czyli Ulysesa), a nie do ciebie. Że umiesz kręcić to wiem. I gratuluję wspaniałego k6-2 450 :) !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem K6-2 500 ale na MVP3G-2 a nie C-M. chodził mi stabilnie do 560-570MHz przy o ile pamiętam 2.5V (mala wazna uwaga - na tym epoxie ustawione 2.5V dawalo rzeczywiscie 2.5V - nie tak, jak w przypadku 'mniej renomowanych' firm typu FIC). Uruchamiałem go również na 600 ale ze względu na niedostepnosc w owych czasach solidniejszych radiatorow przegrzewal mi sie i resetowal po przekroczeniu 55 stopni (niestety takie glupie ograniczenie... ). Zapewne chodzilby na 2.6-2.7V przy jakims lepszym (z tych dzisiejszych) radiatorow, np. siakis miedziany Spire.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak krecisz k62 to staraj sie ustawic zeby chodzil na najwyzszej magistrali jaka sie da, udalo mi sie 500 odpalic na 600 ale szybciej chodzil na wyzszej magistrali jako 575 , niestety szczegulow niepamietam, jak mazs klopoty z chlodzenem, to wiem ze niektorzu zrywali te blaszki co kryja jadro procka czyscili to z pasty i nakladali coolery bezposrednio na jadro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...