ParanoiK Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Potrzebuję takiej rzeczy: freeware'owego softu do klonowania _całego_ dysku, nie partycji i niezależnie od typów partycji. Mam dwa dyski 120gb i potrzebuję zrobić lustrzane odbicie jednego na drugi. Fajnie by było jakby był pod windowsy albo dos'owy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Freewarowego nie znam, ale jest kilka komercyjnych programow do tego celu: Acronis Power Utilities 2004 (opcja Migrate) Ghost (Disk-To-Disk) PowerQuest tez ma program do tego celu (nie pamietam nazwy)... Liczysz sie z tym, ze jezeli program ma byc pod DOS, to moze byc problem z partycjami NTFS - o ile takie na tym dysku masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 No właśnie chodzi o to, żeby przeniósł obraz dysku (bit po bicie) wraz z mbr'em i innymi duperelami a nie tylko partycji. Więc czy to będzie robione spod dos'a czy innego systemu nie powinno stwarzać problemów - chodzi o sam dostep do medium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Program typu Ghost, jak i inne do tego celu, kopiuja wszystkie dane z dyskow, wlacznie z sektorami startowymi, lecz DOS wogole nie widzi partycji NTFS i nie wiem, czy sam program bedzie widzial. Nie mialem okazji mieszac z NTFS, bo go nie uzywam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 No przecież mówię, że nie chodzi o system plików. Ma widzieć że w odpowiednim miejscu jest 0 albo 1. A co tam jest zapisane to już nie jego sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Jedyny program jaki znam, który kopiuje bit po bicie to linuxowy dd. Nie słyszałem o narzędziach do kopiowania całego dysku, ale chyba coś takiego powinno istniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Tak na boku, mysle, ze nie musi byc to kopiowanie w trybie RAW. Wtedy bys kopiowal tez wolne miejsce, a raczej takiej potrzeby nie ma... mo, chyba ze taka masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Mam. Szczególnie, że na dysku mam kilka różnych systemów plików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Dobra... udało się to zrobić za pomocą PowerQuest Drive Image. Ale pojawił się kolejny probem. Wszystko się przegrało, nawet działa (cud!) ;] No ale nie byłoby fajnie jakby coś się nie popsuło. Mianowicie padła geometria dysku. Bad logical partition 9: Partition ends in the final partial cylinder Macie coś czym można to naprawić? System plików na tej partycji to reiser fs. Chcę ominąć formatowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...