(D)jur(on) Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Poszukuje czegos podobnego do Buildera ale na linuxa. Wiem o Kylixie ale czy istnieje cos jeszce? Najlepiej aby bylo darmowe oczywiscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 A co do moich problemow z Kylixem: instalacje robie ze zwyklego uzytkownika i wszystko przebiega ok, jednak gdy chce odpalic Kylixa wyskakuje mi komunikat "LC_ALL is set to C. Can't start Kylix". I kupa:( Moze ktos wie co i jak zrobic aby zadzialal:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 przepraszam za skladnie w temacie "Linuxowa .... dla Linuxa" oops :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Słyszałeś o takim przycisku jak Zmień? Masz go po prawej strony u góry kazdej swojej odpowiedzi. Nie pisz jeden pod drugim tylko edytuj. Spróbuj zainstalować Kylixa z konta root. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Za to pisanie jednego pod drugim przepraszam. Teraz wiem o przycisku ZMIEN :P Z roota tez instalowalem i ten sam komunikat. Zapytalem ludzi z borlanda moze odpisza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Co do problemu z Kylixem - nie używałem, ale z komunikatu wynika, że mogłoby pomóc export LC_ALL=pl_PL :) Co do pytania.. niezłym narzędziem jest KDevelop jeśli chodzi o IDE ogólnie lub QT Designer (IDE do programowania pod QT/KDE.. KDevelop używa go gdy chcesz sobie "wyklikać" interfejs. Co jeszcze, hm... Anjuta (IDE) oraz Glade (interfejs GTK). Nie programuję pod linuksem, ale z moich przymiarek do tego znam powyższe programy. BTW i tak nie ma lepszego IDE niż.. dobry edytor tekstowy ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Co do IDE to polecam NetBeans'y... tylko są cholernie pamięciożerne, ale mają kupę dodatków i modułów. Praktycznie do wszystkiego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Wszystko pieknie ladnie ale mi chodzi o IDE i C++. Po drugie nie uznaje KDE/Qt :) ale to tylko dlatego ze nie mam miejsca na dysku na instalowaniu takich kobyl jak KDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...