Skocz do zawartości
Erazor

Co sądzicie o dysku IBM 120GXP

Rekomendowane odpowiedzi

NO, a więc co sądzicie o tym dysku? Mam tutaj na myśli jedynie serie 120GXP, nie 60GXP która była wydajna ale doczasu..;)))) :twisted: Wiem bo poszły mi 2szt. Ewentualnie jaki dysk mi radzicie kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym mimo wszystko trzymal sie od IBMow narazie z daleka :-), znajomemu ostatnio padla 80tka wiec i 120tki moga nadal byc niedopracowane, wedlug mnie trudno sie pomylic z jakas Barracuda IV na nowym firmwarze (3.10) czy z ktoryms z nofshych maxtorow 7200rpm...

Moja barracuda lazi przy PCI 40mhz i nic jej siem nie dzieje (DMA, HDD block mode i takie tam powlaczane ofkors)

EDIT//

Hmm ,a ta plyta ci napewno go obsluzy? (chodzi o wielkosc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Ja bym mimo wszystko trzymal sie od IBMow narazie z daleka :-), znajomemu ostatnio padla 80tka wiec i 120tki moga nadal byc niedopracowane, wedlug mnie trudno sie pomylic z jakas Barracuda IV na nowym firmwarze (3.10) czy z ktoryms z nofshych maxtorow 7200rpm...

Moja barracuda lazi przy PCI 40mhz i nic jej siem nie dzieje (DMA, HDD block mode i takie tam powlaczane ofkors)

EDIT//

Hmm ,a ta plyta ci napewno go obsluzy? (chodzi o wielkosc)

Gwoli wyjaśnienia: 120 GXP jest tylko typem dysku, nie oznacza ze jest to 120 giga

Osobiscie polecam te dyski, apropos padania, to tylko zła fama, barakudy padają częściej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylem do niedawna szczesliwym posiadaczem ibm gxp60 (41gb). niestety, wlasnie sie dokumentnie zepsul... nie pracuje w trybie master, nie bootuje, a czasami jak ma ochote popracuje jako slave (ale bynajmniej nie ze zworkami ustawionymi tak jak sugeruje sprzedawca).

jak poszedlem do serwisu to powiedziano mi, ze co tydzien maja z 5 ibm do naprawy. no coz... po 3 razie musza wymienic :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj kumpel ma 60gb 120gxp i nie ma rzadnych problemow. fakt ze on max siedzi 4-5h, ale dysk jest bardzo wporzadku, sam mialem go kupic, ale kasa kasa kasa, i za kara kupie sobie 80gb wd z 8mb :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie i tak nie mam kasy to sobie poczekam (oby nie na baracudy VI :lol: ), ale ten wd bardzo mi sie podoba, ale jak do o/c sie nie nadaje. a wlasnie jak to jest z dyskami obecnie mam seageta 8,4gb:))) i wytrzymuje chyba wszystko na co stac pamiec 162mhz to dobrze czy zle???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...