tyr Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Ja uzywam neo+ , jedyne na co moge narzekac to cena kolo 150 na miecha , teraz bez vatu troche taniej ;) Transfery z p2p bardzo dobre , na dc++ wykrecam ponad 5 giga sciagnietych danych w 24 godziny , zadnego limitu , awaryjnosc tez bardzo niska praktycznie net jest 99.99% czasu. He he od 2 miesiecy mam odciety telefon za 2 niezaplacone rachunki , a net dalej dziala to jako ciekawostka :P Ping onet.pl staly 26-28 ,a na cs , q1 , uo,q3 itp tez bardzo ladne pingi ;) Aha dodam , ze mam neostrade 512 kbps , bo na tej neostradzie tp 640kbps to wyglada jeszcze lepiej. Podsumowujac jak ktos przeboli to ze placi kase dla wrednego monopolu to neostrada jest dobra 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 a tak wogle to jaki chello ma download i upload ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 download 512kb= 56KB a up 256kb= 16KB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 download 512kb= 56KB a up 256kb= 16KB512kb to nie 56kB tylko 64kB, a 256kb=32kB. to dlatego że w bajcie mieści się 8 bitów, więc 1KB = 8 kb (to tak gwoli wyjaśnienia i poprawienia coby nie wprowadzać ludzi w błąd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 pupa a nie prawda chello sie dzieli przez 9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 512/128 a nie 512/256 - tyr - u mnie na chello ping onetu 13-15. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Aaargch - przedwczoraj przekroczyłem limit tych 15GB w chello - to nie do zniesienie - transfer muli sie po nie 4KB/s, tylko w bajtach na sekundę - odpisali mi, że te 4KB/s to max transfer - nie gwarantowany (super nawet 4KB/s stałego nie potrafią zagwarantować)... Ja chę moje Astercity z powrotem - prędkości miałem 2x większe jak na chello (bo ten 1Mb z zasobów operatora, to się tyczy wszystkiego co się ściąga - a w nocy robiłem pod 200KB/s i więcej - bo po 2 w nocy zdaje się podwajaja transfer). I nie było tam tego głupiego limitu - a coś mi się zdaje, że będę go często przekraczał... (zwłaszcza, że licznik oszukuje - np. po tym jak mi transfer obcięli podobno ściągnąłem już 100MB!! - to niemożliwe)... No cóż, zachciało mi się wybrać mieszkanie gdzie aster nie dochodzi - ale już niedługo okablują blok (obiecali mi :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Varrol, sprobuj modem podpiac przez drugie gniazdo (w zaleznosci jak miales przez ethernet to podepnij przez usb i na odwrot) i od nowa aktywuj modem na stronie: http://80.109.252.24/instal.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 raczej to nic nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 instalacja.upc.pl, rejestrujesz od nowa modem, pod warunkiem ze wlepili Ci pasmo 32/32, jezeli dali chello light to nic nie poradzisz. ale z 32/32 spokojnie wracasz na nowe pasmo. jest to nielegalne i nie zgodne z umowa, ja tylko mowie ze jest taka mozliwosc :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Wydaje mi sie ze to juz naprawili :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 U mnie nadal dziala :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 I wlasnie mi przycieli transfer :| Pierwszy raz od 3 lat , wczesniej udawalo mi sie nie przekraczac tych 15GB :P Zrobilem wszystko co bylo tutaj opisane, zmienilem z sieciowki na usb (wczesniej z godzine szukalem pudla po modemie w nadzieji ze znajde plytke ze sterami i znalazlem :) ) , zmienilem mac........ i nadal mam te 3Kb/s. Czyli nie ma nadzieji ? ;( :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 UPC Telewizja Kablowa zwiększa prędkość swojej usługi szerokopasmowego dostępu do Internetu chello. Klienci chello classic będą teraz surfować z prędkością do 768 kbps, a klienci chello plus - aż 1 Mbps. Od połowy czerwca br. wszyscy użytkownicy chello w sześciu miastach będą cieszyć się nowymi zawrotnymi prędkościami transferu w ramach dotychczasowej opłaty abonamentowej. No, ostatnio się wqurwiłem bo kumplowi astera za 99zł przyśpieszyli do 1mbit w trybie nocnym i poszły pomstowania w strone UPC. A teraz taka niespodzianka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 No tez jestem zadowolony, tylko mogliby ten limit zwiekszyc do 25GB i bylby luz. ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrooq Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 wiecie co -czytam to i zgroza mnie bierze bo sam mialem ten shit chello rok temu teraz mam DSL TP 512 NIE MA POROWNANIA zadnych awari limitow itp.. tam w cheello srednio codzien resety i zawiasy codzien byl dlugopis w modem i reset. ze 30% rachunku 8O bylo za 9480 gwarantuje kazdemu kto sie przesiadzie z chello na co innego podobne odczucia co moje. potwierdza to napewno ci co tak zrobili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Ja mam chello od listopada,i nigdy nie miałem żadnych awarii. Widze że mamy pierwszego wielkiego fana TP.Pomimo, Telekomunikacja robi w chu** co drugiego klienta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Chyba jednak zalezy jak lezy :), chello mam juz 4 lata (od startu) i dzwonilem do nich lacznie z 5 razy.A z kolei opisywana przez ciebie sytyuacja wystepuje u kolesia ktory wlasnie przeszedl z sdi na Neo+ :).Btw mialem neo+ jakbyla ta promocja ze bylo za free, i jednak dla mnie o wiele wygodniejsze w "obsludze" bylo chello ,modem ktory daja jest za free i masz bezposrednie polaczenie jak ci sie podoba eth albo usb i bez zadnego "wdzwaniania", ale kazdy chwali swoje wiadomo ;) Edit: Btw, moj wynik za maj: Pobrałeś / pobrałaś 19024 MB Wysłałeś / wysłałaś 5802 MB 1) Pomiar w okresie 1-31 maja 2004 2) 1 MB = 1048576 bajtów Niejest znowu tak strasznie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Ja mam chello od listopada,i nigdy nie miałem żadnych awarii. Widze że mamy pierwszego wielkiego fana TP.Pomimo, Telekomunikacja robi w chu** co drugiego klienta. No nie wiem, ja jak bym miał teraz wybierać, to raczej wybrałł bym Neostrade, przedewszystkim ze względu na brak limitu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 hmm u mnie tez chello bardzo malo nawala, a jestem od 3 lat :) co do limitu, mogli by zwiekszyc :) ale trzeba sie cieszyc z tego co sie ma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Wie ktoś może kiedy mają to dokładnie przyśpieszyć. Bo już sie nie moge doczekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 U mnie już od tygodnia jest 768kb/s...a porywach do 800 kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 w ktorym miejscu na http://us.mcafee.com/ masz test predkosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 http://us.mcafee.com/root/speedometer.asp?cid=9438 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 trzeba przyznac ze ten test jest nieco lepiej pomyslany.... (niz numion/dslreports/etc.), mimo tego 2,5mbit na neo+ osiagnalem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Zdziwiłem się gdy tak bezinteresownie podnieśli przepustowość do 768 kb/s. Teraz już wiem o co tym <span style="color:red;">[ciach!]</span>om chodziło, to było tylko wciągnięcie klienta w maliny, bo ludzie widząc że za 159 zł dostają łącze prawie 1mbit chętniej podpisywali umowy. A tu co się okazuje?? Od września podwyżka do ponad 190zł!! Jak tak można wogóle robić to skandal!! Mam nadzieje że znajde jakiegoś innego dostawce, by z nimi móc rozwiącać umowę... :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Jajo: daj jakis link czy cus. 190 zeta :o Nie no, a czy nadal bedzie dzialac ta sztuczka z przedluzeniem sobie ceny promocyjnej ?? Ale lipa :( Trzeba bedzie sie zastanowic nad oferta konkurencji (aster, neo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Linkiem niestety nie dysponuje, poprostu zadzwonił do mnie pedał z chello, przypomniał o kończącej się umowie we wrześniu, oraz grzecznie poinformował o zbliżającej się podwyżce. Ma podobno też dojść nowy pakiet o prędkośći 368 kb/s czy jakoś tak. UPDATE: Chyba już wszyscy dostali nowy cennik z chello. Zadzwoniłem i dowiedziałem się że dla osób które mają już podpisaną umowe cena zostaje taka jaka była, ew. może sie zmiejszyć - nie zabardzo to rozumiem, ale tak powiedział typ z chello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Tak dla rozgrzania tematu Pobrałeś / pobrałaś 56677 MB Wysłałeś / wysłałaś 11069 MB 1) Pomiar w okresie 1-30 września 2004 2) 1 MB = 1048576 bajtów Dym.ć frajerów! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Domin] Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 hehe no ja cos 20gb teraz ten miech...wie ktos moze czy sposob ze zmiana z ethernet na usb dziala?? tzn zmiana przed przycieciem speeda przez upc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...