szlimak86 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) yyyy save nie działaja tzn ładuje poziom i juz przy koncu do pulpitu wywala, co robić?...dziwne, bo u mnie jest wszystko ok. Sprawdz kazdy, moze ktorys dziala? Moze stalker skapnal sie, ze siedzi na innym kompie i ze cos sie nie zgadza :) Edytowane 14 Września 2008 przez sz.limak86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 hmm wszedlem dokordonu i nie moge sobie poradzic z tym dzialkiem...jakas mala podpowiedz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 hmm wszedlem dokordonu i nie moge sobie poradzic z tym dzialkiem...jakas mala podpowiedz?? szybko zbiegnij z górki chowając sie za kamieniami i drzewami i biegnij obok siatki w lewo cały czas az stracą zasięg... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Heh to działko jest na tyle dziwne że nikt za nim nie stoi a ono dalej strzela! :| Wiem z własnego przykładu bo poszedłem tam wyrżnąć wszystkich i było 0 ludzi a działko cały czas lutowało xD Bug czy lol? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Manhunt- bug i jest poprawiony w patchu, ponoc kredek- jest jeszcze jedno wejscie do kordonu ;) sz.limak86- u mnie tez twoje savy sie wysypuja ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) No i pierwszy crash zaliczony :lol:. Niemniej na razie gra sie bardzo fajnie :). Grafa też jest bardzo dobra a jak na bagnach najgorzej chodzi to im dalej tym lepiej bedzie ;p. Fajna ambient jest w nocy na bagnach, naprawdę klimatycznie. EDIT Czekam na moda na latarke (zwieksza promien i zasięg bo zasięg tej to jakiś żart ;]), moda na leciutkie rozjaśnienie nocy (zmniejszenie okresu mega ciemności ;]) i moda na sleeping bag ;p. Jak macie linki do takich modów to dajcie znac. Narazie na stalker files pusto. Edytowane 14 Września 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michel.B Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Noc jest przyznam mocno koszmarnie straszna w tym etapie mega ciemności :P Ale latareczka to raczej niewyględna jest, nie mniej wole grać bez modów. Albo poczekać na te mody zwane patchami, takie oryginalne poprawki gry :P Ale jak dla mnie ogólnie rzecz biorąc mistrzostwo. http://www.gram.pl/art_8A7kHe6_S_T_A_L_K_E...o_recenzja.html Dobra recenzja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) PIERWSZY MOD: http://stalker.filefront.com/file/EasyStar...rMod_1504;93912 Simple mod for Clear Sky, synchro to v. 1.5.04 Changes: 1.Max carry up to 60 kg 2.Faster moving and running 3.Higher jump 4.Longest sprint 5.Artefacts weight 0.01 kg 6.Better artefacts detector (simple detector detect on 5 steps, insted 3) 7.First trader have more staff to sell 8.No restriction weapon in special place 9.The trader give vintorez + bullets 10.Better hit probability Edytowane 15 Września 2008 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Powie mi ktoś gdzie można szukać tych Pendrive'ów bo chce zrobić sobie armor ze wszystkimi ulepszenieami ale dochodzę do jakiegoś momentu i później nic już nie mogę (może jest jakieś ogranianiczenia?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 ZTCW peny znajdziesz biorac od ludzi namiary na skrzynki, plecaki. Czasem bedzie to kilka apteczek, czasem wlasnie pen a czasem chleb z konserwa <_< Ja na razie siedze w Kordonie bardzo niepocieszony ze przed latka mialem na sobie pelna modyfikacje Czyste niebo a teraz ledwo wzmocniona kurtke :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Ja tam poszedłem w SEVE z ulepszeniami na radiacje itp. Świetna sprawa do polowania na artefakty. Szkoda tylko, że się nie respawnują i w 1-2 wieczory można zebrać wszystkie. Zbyt wiele to ich nie ma ;/ Głupotą też jest, że mam ciężką zbroję wolności oraz ten Czystego nieba, ale żadnego nie mogę opylić. To co mam 3 kombinezony targać "na wszelki wypadek"? Głupie. Pogram jeszcze raz jak wydadzą 1.8.05 ;) i jakieś fajne mody będą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 PIERWSZY MOD: http://stalker.filefront.com/file/EasyStar...rMod_1504;93912 Simple mod for Clear Sky, synchro to v. 1.5.04 Changes: 1.Max carry up to 60 kg 2.Faster moving and running 3.Higher jump 4.Longest sprint 5.Artefacts weight 0.01 kg 6.Better artefacts detector (simple detector detect on 5 steps, insted 3) 7.First trader have more staff to sell 8.No restriction weapon in special place 9.The trader give vintorez + bullets 10.Better hit probability Patrzac po opisie, to mod jest mocno "antyklimatyczny" i IMHO poza osttanim punktem wszystko mogloby z niego zniknac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 ja bym zostawił jeszcze pierwszy pkt :] mam pytanie do tych co grają można już śmiało grać na 1.5.0.4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Da sie grać ;). Wkurza ze AA nie działa (znaczy fps lecą na ryj ale i tak są schody) ale grafa miejscami pr0. Ja czuje naprawdę fajny klimat a o to przecież chodzi. Na razie 2 bugi zobaczyłem - 1 to crash 2 to koleś z regenreatów strzelający do kamienia a nie do mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Ja miałem w obozie wojskowym w kordonie bug rodem z SoC. Mianowicie zgraja wojskowych stała w grupie celując do nieba ;) Podszedłem do nich z małym pistolecikiem i sprzedałem po HS'ie. Wcześniej tylko załatwiłem KM z daleka. W obozie zapanował ogólny popłoch i wszyscy wybiegli na drogę celując w jakże groźnie i niepokojąco wyglądające niebo ;) Celność miotania granatami natomiast jest nad wyraz opanowana przez NPC. Praktycznie zawsze trafią mi pod nogi. Nawet jeśli przeciwnik stoi dość daleko i to za jakąś przeszkodą. Imponujące, ja tak nie umiem ;) EDIT: Byłbym zapomniał. Jak załatwiłem KM i podleciałem do tych barykad na drodze to wojskowi po kolei wybiegali z budynku po lewej, biegnąc do KMu. Niezbyt przejmowali się tym, że stoję na środku drogi 2 metry od nich. Kiedy przy KM'ie nikogo nie widzieli, wracali na środek drogi i atakowali niebo... Identyczny kwiatek miałem w SoC. Edytowane 15 Września 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Da sie grać ;). Wkurza ze AA nie działa (znaczy fps lecą na ryj ale i tak są schody) ale grafa miejscami pr0. Ja czuje naprawdę fajny klimat a o to przecież chodzi. Na razie 2 bugi zobaczyłem - 1 to crash 2 to koleś z regenreatów strzelający do kamienia a nie do mnie... tak samo było w poprzednim stalkerze :] że framerate był tragiczny po włączeniu AA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 tak samo było w poprzednim stalkerze :] że framerate był tragiczny po włączeniu AA.No dokładnie ale tam przynajmniej aa działało ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) PIERWSZY MOD:Jaki znowu pierwszy?Ze trzy strony temu dałem kilka linków do modów.... :rolleyes: .Są już sporo czasu na kilku stronach. @Szawel -strzelanie pozornie w niebo to nie bug ,a kolejny przykład świetnego AI w grze!Ech....w wojsku byłeś?To zrozumiesz wojaków -ptak nakakał na pagon dowódcy posterunku i rozkaz był jasny: "przetrzebić stado pięć pokoleń wstecz" :wink: .A Ty im przeszkodziłeś w sumiennym wypełnieniu "powinności" :D Оптимизация настроек для STALKER: Clear Sky Optymalizacja ustawień cokolwiek mają na myśli.Nie sprawdzałem. Edytowane 15 Września 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) No tak. O tym nie pomyślałem. "Ku chwale ojczyzny!" ;) Ale spoko, do Stalkera 3 powinni zoptymalizować AI ;) A raczej do kolejnego dodatku... Edytowane 15 Września 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Panowie kilka szybkich pytań. Mianowicie mam zamiar kupić oryginał i chciałem zapytać jak tam z zabezpieczeniami, czy gra chodzi z płytą czy może jest aktywacja czy inny bajer i nie trzeba płytki, czy grę trzeba aktywować co jakiś czas(kilkanaście dni itd)? Najważniejsze pytanie czy na mojej sieczkarni dam radę w to pograć? Wiem czytałem kilka stron w tył i rzuciło mi się w oczy że wiele osób ma problemy ze stabilność na wiele lepszych maszynach niż mój grat ale zawsze warto zapytać. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Panowie kilka szybkich pytań. Mianowicie mam zamiar kupić oryginał i chciałem zapytać jak tam z zabezpieczeniami, czy gra chodzi z płytą czy może jest aktywacja czy inny bajer i nie trzeba płytki, czy grę trzeba aktywować co jakiś czas(kilkanaście dni itd)? Najważniejsze pytanie czy na mojej sieczkarni dam radę w to pograć? Wiem czytałem kilka stron w tył i rzuciło mi się w oczy że wiele osób ma problemy ze stabilność na wiele lepszych maszynach niż mój grat ale zawsze warto zapytać. Pozdrawiam. Securom, płyta w napędzie, żadnych internetowych czy innych aktywacji. Pograsz spokojnie ustawień dużo coś sobie dobierzesz pod kompa. Edytowane 15 Września 2008 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Wymaga plyty w napedzie, innych wkurzaczy nie stwierdzono. EDIT: mastertab byl pierwszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 MI cholernie buczy ta płyta (dokładnie tak samo jak SoC ;o). Najdziwniejsze ze tylko te płyty mi tak buczą co wkurza niemiłosiernie... Ja sie nie moge doczekać wieczornej gry ;]. Wczoraj mi sie świetnie grało mimo tych bugów i czułem klim a o to przecież chodzi. Btw co daje włączenie dynamicznej muzyki ? ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 MI cholernie buczy ta płyta (dokładnie tak samo jak SoC ;o). Najdziwniejsze ze tylko te płyty mi tak buczą co wkurza niemiłosiernie... Ja sie nie moge doczekać wieczornej gry ;]. Wczoraj mi sie świetnie grało mimo tych bugów i czułem klim a o to przecież chodzi. Btw co daje włączenie dynamicznej muzyki ? ;]. Nie wiem ale zgaduję... jak jest sieczka to zmienia się motyw muzyczny na bardziej klimatyczny, szybszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Dokładnie. Gdy jest sieczka załącza się taka szybsza muzyczka. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Dzięki. Mówili ze muzyki/odgłosów nie zmieniali a przecież na bagnach w nocy są nowe "brzmienia". Myślałem ze te bagna to bedzie krap a nie lokacja ale jest naprawdę klimatycznie imo :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Dokładnie. Gdy jest sieczka załącza się taka szybsza muzyczka. ;)...i u mnie już się nie wyłącza nawet jakby postać nogi zaczęła golić.Więc ją wyłączyłem "za poprzedniego patcha" i już nie tykam.Zresztą przypomniała mi "jazzowe" motywy z "07 zgłoś się" :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Przekonaliście mnie bez dwóch zdań zamówienie na wirtus.pl już poszło jutro może dojdzie to sobie pogram. Pozdrawiam i dzięki. Edytowane 15 Września 2008 przez EmzeJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 MI cholernie buczy ta płyta (dokładnie tak samo jak SoC ;o). Najdziwniejsze ze tylko te płyty mi tak buczą co wkurza niemiłosiernie... Ja sie nie moge doczekać wieczornej gry ;]. Wczoraj mi sie świetnie grało mimo tych bugów i czułem klim a o to przecież chodzi. Btw co daje włączenie dynamicznej muzyki ?[b/] ;]. Ta dynamiczna muzyka jest imo beznadziejna, pasuje do unreal tournamenta a nie stalkera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Ta dynamiczna muzyka jest imo beznadziejna, pasuje do unreal tournamenta a nie stalkera ;)Zgadzam się włączyłem żeby zobaczyć co to jest jak usłyszałem natychmiast z powrotem wyłączyłem. Zacząłem przechodzić po raz drugi Clear Sky tym razem z patchem 1.5.04 i bug, który mnie denerwuje jak na razie najbardziej, a mianowicie przyłączyłem się do Powinności mam zająć przyczółek w Dolinie Mroku wchodzę wybijam ludzi z Wolności. Oczekuję na wsparcie, które w końcu przychodzi, tamci szturmują w celu odbicia przyczółka wybijam ich wyskakuje napis "brawo ble ble ble przyjdź po nagrodę i tak dalej" i w tym momencie wywala mnie na pulpit bez żadnego błędu, bez komunikatu wyślij nam to może poprawimy. Chciałem przejść grę przyłączając się do jakiejś frakcji wykonać dla niej wszystkie misje poboczne jak widać znowu się czegoś nie da zrobić, a już było tak fajnie tyle bugów poprawionych, a tu znowu mega klops. Edytowane 15 Września 2008 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...