kredek Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 ta gra to jedna wielka kpina..jestem w kordonie i co pare minut wywalamnie na pulpit nawet jak stoje albo ide sobie drogą, a na dotatek pieprza sie savy i nie mozna wczytac stanu gry......w rozne crapy gralem np takie jak Gothic 3 ale tutaj to juz wola o pomste do nieba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubMaFioZo. Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Mam dosć doszedłem do czerownego lasu, zainstalowałem nowy patch chciałem od kumpla save nawet wgrać nie moge a potem wywala do pulpitu na moich saveach tez. na starym patchu juz wcale nic nie chodzi ! a no i czaserm bug trap jeszcze. No idzie dostać na łeb ! do śmietnika z tą grą nie mam nerwów poczekam na nowego pc + patch 1.9.9.9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Klimat się robi jak będziemy grali w słuchawkach w nocy w realu i w nocy w grze np. w Limańsku. Klimat wylewa się z ekranu na nogi aż przechodzą ciarki jak się słyszy dziwaczne, przytłumione śmiechy dzieci w opuszczonym Limańsku. Bryyy.... . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Ja tak właśnie grałem ale w Czerwonym Lesie to tak się przestraszyłem że słuchawki leżą na szafce i się boję na nie spojrzeć ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravenar Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Witam. Nie ma to jak wędrówka przez Zonę po ciemku nie włączajac latarki. Klimat,klimat, klimat Zacząłem grać na paczu 1.5.0.4 i wreszcie jest w miare ok z tą grą. Doszedłem do czerwonego lasu i 0 baboli w stylu skok na pulpit czy uruchamianie się gry w małym oknie. Jedyny problem jaki mam to ciągły brak kasy, zbieram arty itd, ale ulepszenia broni i kamizelek koszują sporo, niestety. Ogólnie gra jest ok, dziś kolejna nocka będzie zarwana z powodu buszowania po Zonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Na upgrade'y mozna latwo zarobic sprzedajac (bezuzyteczne imo) artefakty ;) ps. smieszna sprawa jest z tymi artefaktami, niby stalkerzy...przeszukuja zone za artefaktami, a tak naprawde to kazdy ma je gleboko w 4 literach, procz nas. Nie widzialem zeby jakis stalker mial w ekwipunku artefakt. Kolejny niewykorzystany potencjal... Edytowane 15 Września 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 A kase można zabierać? Bo w SoC chyba nie było można tego co pamiętam... :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 A kase można zabierać? Bo w SoC chyba nie było można tego co pamiętam... :huh:Nie można każdy wojak, stalker, mutant jest bez grosza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Można także zarobić na okradaniu skrzynek w bazach Frakcji i nie tylko, (nawet swoich można okraść) sprzedając wszystko do handlarza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 dokladnie :D ja notorycznie okradalem bazy z kulek do kalasza (bo zdecydowalem sie nie uzywac tej broni) i sprzedawalem je handlarzom :lol2: pare tys wpadalo w kazdej bazie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Nie można każdy wojak, stalker, mutant jest bez grosza. I tak myślałem. Ciekawe z czego to wynika? Założenie czy poprostu zapomnieli? Troche to dziwne że nikt oprócz nas w Zonie nie ma kasy. Ale z drugiej strony to jest Zona więc wszystko jest możliwe.......... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravenar Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Z tego co zauważyłem to najwięcej kasy za arty daje doktorek-naukowiec. Lepsze giwery też zbierałem i potem sprzedawałem ale to wszystko moim zdaniem mało. Giwera z modyfikacjami za 15 000 r. , a kolo mi daje 3500 no żesz ...., jakies nieporozumienie. W Soc nie było problemu z kasą , jak brakowało robiłem krótki wypad po artefakty, których było bez liku , zebrałem z 15 pierwszych z brzegu co były , sprzedałem i już była kasa, kupno garniturka za 50 000 nie było problemem, poza tym była arena na której również mozna było dorobić, a tu jest lekko mówiąc kicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Z tego co zauważyłem to najwięcej kasy za arty daje doktorek-naukowiec. Lepsze giwery też zbierałem i potem sprzedawałem ale to wszystko moim zdaniem mało. Giwera z modyfikacjami za 15 000 r. , a kolo mi daje 3500 no żesz ...., jakies nieporozumienie. W Soc nie było problemu z kasą , jak brakowało robiłem krótki wypad po artefakty, których było bez liku , zebrałem z 15 pierwszych z brzegu co były , sprzedałem i już była kasa, kupno garniturka za 50 000 nie było problemem, poza tym była arena na której również mozna było dorobić, a tu jest lekko mówiąc kicha. Można strzelać do wron czy do tarczy, ale pieniądz z tego niewielki. Edytowane 15 Września 2008 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Zwyczajnie CS jest niedopracowany. Wyszedł co najmniej jakieś 4-6miesięcy za wcześnie. Gdyby chłopakom chciało się robić, to może do wakacji 2009 by wyszło coś fajnego, no ale miał wyjść teraz i powtórkę z SoC mamy. "nie udało się nam zaimplementować wszystkich założeń" za co bardzo ble ble ble... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Mi tam sie cholernie (jak na razie) CS podoba ;). Czuje klim a to sie liczy najbardziej. Niemniej jakby patrzeć jakie założenia były przed wypuszczeniem SoC czy CS to rzeczywiście do twórców można mieć pretensje. Ta gra mogła być GENIALNA pod każdym względem jakby była bardziej rozbudowana i twórcy zaimplementowaliby wszystkie założenia ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 STALKER: Clear Sky Tweak Guide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 i po comi ten tweak guide jak ta gra jest niegrywalna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 (edytowane) STALKER: Clear Sky Tweak GuideNareszcie. Przyda sie ;). No już pierwsza fajna rzecz: sunshafty sie nie różnią prawie w wyglądzie mniedzy low a high za to w FPSach już tak ;]. Zaraz potestuje ;]. EDIT No jakby to powiedzieć tip jest genialny ;o ;). Z 24 fps min zrobiło sie 33 a tam gdzie było 40 zrobiło sie 60 fps a różnicy w wyglądzie sun rayów nie widzę żadnej. Edytowane 16 Września 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Ma ktoś może jakiegoś DZIAŁAJĄCEGO trainera----> chce się trochę pobawić ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) Mi się trainer tylko raz przydał jak mi zostało 3 sek do emisji na wysypisku, a te dziady bandyci mi przed nosem zasuneli drzwi do fabryki :) Sejwa nie miałem tylko jeden quicksave więc wyjścia nie miałem :( http://www.sendspace.com/file/dwrj9p Do głównego katalogu. W pliku "fsgame.ltx" masz mieć tak: $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\ To jest na nieśmiertelność. Edytowane 17 Września 2008 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Ja wlasnie sie teraz dobieram do tych z fabryki na wysypisku. Ogolnie do tego czasu jakiegos wiekszego buga, na patchu nie spotkalem, oprocz tego, ze potrwafia wrzucic ci granata ze 150 metrow do kieszeni ;), to spotykalem raczej smieszne zachowania AI, niz tam wieksze bugi. a to jeden z nich Wchodze sobie do bazy czystego nieba, a tam jakas panika, wszyscy biegaja, celuja do siebie do drzew, kiedy zaszedłem do barmana zorientowałem sie, ze poprostu byli rozpaczeni :lol2: , wszyscy samotni, a tam w najlepsze kwitnie romans... http://pl.youtube.com/watch?v=Ld22GfX3t7Q a teraz zagadka dla tych co byli juz w kordonie » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "zagadka" jest tam quest poboczny, trzeba z pewnego poddasza zabrac dla jakiegos "kolekcjonera sztuki" Ak 42 czy jakas podobna bron (nie mam do tego pamieci) wchodze na poddasze, a tam lezy lodowka? ktorej sie nie da otworzyc? uchylilem ja "delikatnie" cheserem (czy jakos tak) ;), ale nic tam nie ma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) Wchodze sobie do bazy czystego nieba, a tam jakas panika, wszyscy biegaja, celuja do siebie do drzew, kiedy zaszedłem do barmana zorientowałem sie, ze poprostu byli rozpaczeni :lol2: , wszyscy samotni, a tam w najlepsze kwitnie romans..."Wajna i ljubow" u nich nierozłączne :wink: .No i wóda oczywiście....Kolejny przykład niedocenionego AI tu widzę :gitarzysta: .Nie ma kobiet w Zonie?Nie...Frustracje są?Da....eee -tak!To szto diełat'?No stalkerzy sobie poradzili :wacko: To teraz czas pewnie na Paradę R. w Limańsku hahaha... Better Lighting, Depth of Field and FPS (1.0) Edytowane 17 Września 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) Jaki macie pomysł na zwiększenie grubości portfela, bo mam na karku troche napraw i ulepszeń oraz kupno ammo NATO (nie musi byc fair---> gre powtarzam) Tp na nieśmiertelność powoduje crasz gry przy przejsciu z kordonu na wyspisku oraz po tym, jak znajdziesz PDA Kła Edytowane 17 Września 2008 przez kacp3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jczer Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Witam wszystkich, zarejestrowałem się dzisiaj ponieważ mam już dosyć tego problemu, a mianowicie jak grałem w SoC w marcu było wszystko OK., następnie powróciłem do gry w sierpniu br też było OK. –rozdziałka 1680 na 1050 detale pozostawiłem tak jak mi komp przydzielił, chodziło to wszystko płynnie do momentu reinstalki windy. Po zainstalowaniu XP-ka to co zwykle, stery mobo, grafa, avast itd. Rozpoczynam grę, na początku ok. i po 10 min lub po 30 min spadek fps-ów znacząco poniżej 25 klatek tak na kilka sekund i potem dzieje się to co jedną do trzech czterech minut. Temperatury sprawdzałem everestem, grafa miała najwięcej 69 C – to raczej w miarę po 30 min gry. Stery do grafy też różne testowałem. Skanowałem kompa avastem i nic nie wykrył, przypomnę że Stalker zainstalowany jest na świeżym systemie(i zpatchowany), gdzie tylko są stery i avast – PYTANIE: CO TO ZA PRZYCZYNA???, takie granie jest trochę denerwujące. Czy avast może powodować jakieś zamulenia? Plik wymiany ustawiony na 2048-4096 na innym dysku niż system. PROSZĘ POMÓŻCIE – MOŻE KTOŚ JUŻ MIAŁ PODOBNY PROBLEM!!! – H.E.L.P. KONFIG: CPU - AMD ATHLON 64X2 6000 RAM - 4X1GB GEIL ULTRA 800 GPU - GF 8800GTX ASUS MOBO - ASUS M3N78 EH POWER – CHIEFTEC CFT-650-14C 650W SYS – WINDOWS XP SP2 AV – AVAST 4.8 HOME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravenar Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Ja wlasnie sie teraz dobieram do tych z fabryki na wysypiskuJa wybiłem bandytów 2 x w tej fabryce i za 1 razem ukradłem im sporo ciekawych rzeczy ze schowków w tym 2 artefakty.Za 2 razem już mieli mniej do wzięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) Panowie dajcie znać jak sie pojawi mod rozjaśniający noc ;]. Zdeka przegięli z tym bo wcale w nocy nie jest tak ciemno (nawet na wsi bez świateł, czy w lesie po przystosowaniu wzroku coś sie tam widzało a tutaj ni h*ja ;o). Już w S.W.O było jaśniej. A i kiedy ma sie pojawić hotfix który pod głosi głosy lektora (dubbing) i te normalne ? Bardzo cicho gadają po rosyjsku w stosunku do głośności lektora. CDP ogłaszał ze takie coś ma sie na dniach pojawić już z tydzien temu... Lol właśnie sie dziś pojawi :lol: - 123MB i jak na razie tylko na tym [ciach!]ianym ftp'e gram.ru... http://www.gram.pl/pliki_szczegoly.asp?id=1888 Edytowane 17 Września 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Ja tam na eftep grama nie narzekam, szybko chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Dla mnie gierka spoko, napewno sporo lepsze od SoC. Jednak po wgraniu patcha 1.5.04. (zadnych crackow - mam oryginalke) w kordonie zaczelo mnie wywalac do pulpitu bez zadnego info o bledzie. To samo jest jak przejde na wysypisko, 30s i pulpit. Komp jak w podpisie, czekam juz na X2 5400+ black ed. Poki co szukam w necie jakiegos rozwiazania bo szlag mnie trafia, nie moge pograc sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Dla mnie gierka spoko, napewno sporo lepsze od SoC. Jednak po wgraniu patcha 1.5.04. (zadnych crackow - mam oryginalke) w kordonie zaczelo mnie wywalac do pulpitu bez zadnego info o bledzie. To samo jest jak przejde na wysypisko, 30s i pulpit. Komp jak w podpisie, czekam juz na X2 5400+ black ed. Poki co szukam w necie jakiegos rozwiazania bo szlag mnie trafia, nie moge pograc sobie. strona 30 czy cos takiego masz tam rozwiazanie problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Daj ktoś linka do jakiegoś working trainera 1.5.03 :P Bo na czithapens jeszcze tylko dla Unlimited userów :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...