LPKorn3324 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 skorzystałem z braku promieniowania i pochodziłem sobie po Ch NPP, w sumie nic ciekawego poza cudnym widokiem sarkofagu ehh gdyby jeszcze ładna pogoda była, a nie deszcz ... kilka screenów ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 mi brakuje w tej grze zegarka na glownym ekranie gry (HUD). Tak to trzeba do inventora wchodzic za kazdym razem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Witam, właśnie zainstalowałem patch v.1.5.0.4 i wszystko śmiga aż miło, do windy jeszcze nie miałem wysypów ALE. ;( wytrzymałość przeciwników wzrosła niesamowicie, karabiny zacinają sie non stop, w skrzynkach notoryczny barak towaru a amunicja kończy sie bardzo szybko, Nie mam kasy na naprawy osprzętu i bark pomysłów jak to zmienić. Czy można to jakoś poprawić???? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Witam, właśnie zainstalowałem patch v.1.5.0.4 i wszystko śmiga aż miło, do windy jeszcze nie miałem wysypów ALE. ;( wytrzymałość przeciwników wzrosła niesamowicie, karabiny zacinają sie non stop, w skrzynkach notoryczny barak towaru a amunicja kończy sie bardzo szybko, Nie mam kasy na naprawy osprzętu i bark pomysłów jak to zmienić. Czy można to jakoś poprawić???? :sad: Zarknij na mody. Jednak w moim przekonaniu takie modyfikacje tylko urozmaicaja gre. Musisz bardziej uwazac, na co wydajez ciezko zarobiona kaske. Szukac jak najwiecej zadan pobocznych, zeby moc wykonac choc 1 modyfikacje za te 2 tysiace... A potem plakac, ze to jednak byl zly ruch i szukac nowych zadan dla nowego zarobku :) Grajac w ten sposob caly czas kraze pomiedzy Agropromem a baza Stalkerow :) Jednego, czego zaluje - to brak nowych przeciwnikow na terenach, ktore sa przez nas eksplorowane. Glownie chodzi 0o mutanty. Nie ma zaskoczenia, poza tym widzimy ich skupiska na mapie. Z tym generalnie dano "ciala". Czy w wersji 1.0.1 bylo inaczej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Hmm nie wiem jak gracie, ale ja nie mam absolutnie problemów z kasa - wreszcie opłaca sie polować na artefakty bo handlarze nieźle za nie płacą. Kombinezon SIVA kupiłem sobie przy pierwszej okazji, teraz po rozwaleniu Powinności, jeszcze przed wejściem do Czerwonego Lasu, mam go całego zmodowanego + ofc ze 3 giwery po full ulepszeniach z celownikami etc. Ale faktycznie, wytrzymałość przeciwników to jakiś absurd - niby chcieli zrobić grę realistyczna, bo broń się zużywa i zacina, a jednocześnie zawalili tak podstawowy element. Goście w kurtkach potrafią przyjąć na klatę cały magazynek, a typ w egzoszkielecie to już prawdziwy czołg, i nawet headshoty średnio go ruszają. Ale prawdziwej [ciach!]icy idzie dostać przez ich celność! Zabójcza - podobnie z granatami, bez problemu rzucają dalej niż ja i 100x celniej, że już nie wspomnę o tym, iz mnie zabijają nimi bez problemu, za to sami sa dziwnie wytrzymali na "ananasy". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Ale faktycznie, wytrzymałość przeciwników to jakiś absurd - niby chcieli zrobić grę realistyczna, bo broń się zużywa i zacina, a jednocześnie zawalili tak podstawowy element. Goście w kurtkach potrafią przyjąć na klatę cały magazynek, a typ w egzoszkielecie to już prawdziwy czołg, i nawet headshoty średnio go ruszają. A Kurtki pewnie maja po modyfikacjach :lol2: Spojrz na to z innej strony. Ile pestek sam musisz przyjac na klate, aby pasc martwym? AI jakos nie zglasza problemow i nie marudzi, ze jestes uber i nie do ubicia :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) miron72 chodzi Ci o to co zmienia bootscreen ?Wtedy sejvy stare nie działają :(...eeee....no nie wiem, bo nie mam czasu pograć :sad: .Poczekamy co costi orzeknie ,bo podesłałem mu linka.Może wykastruje zbiór z plików no dvd i będzie przydatne?Zaraz poszperam czy nie ma coś rokującego w sieci.... Z tymi kurtkami bullet proof to prosta sprawa -Rosjanie pakują pod nie "Prawdę"(taka gazeta...Chyba każdy zna :D ) żeby im nie wiało :wink: A że papier dobry.... Modded Sky (1.0) Realistic Weapons and Ballistics by Tw33kR (V1) --Realism ModPack -- (1.2) Clear Sky Weapon Realism Mod (Final) Healing bBandages and Medkits that Stop Bleeding (v1.1) Gnomus's Scopes For Clear Sky (1.0) To tyle -eksplorując stronkę z linków znajdziecie więcej.Rdzenna ludność z ziem wschodnich nie rzucila nic ciekawego -jakieś "czity" tylko :rolleyes: Edytowane 26 Września 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Kurtki pewnie maja po modyfikacjach :lol2: Spojrz na to z innej strony. Ile pestek sam musisz przyjac na klate, aby pasc martwym? AI jakos nie zglasza problemow i nie marudzi, ze jestes uber i nie do ubicia :lol2: :lol2: Oj żartujesz chyba? Moja postać chłonie znacznie mniej niż te brudasy :) A już granaty to czysta poezja - wylatuję za burtę najczęściej po 1 ananasku :) Ogólnie chłopaki trochę twarde, ale tez gram na wyższym poziomie - w sumie mogłem brać najniższy i pewnie byłoby przyjemniej. A mam pytanie - czy gra wymaga zdeklarowania się do której frakcji przystajemy? Czy można to olać? Bo juz się związałem i mnie to ciekawi ... PS: Jeden tekst mnie rozbroił, wypowiadany przez żołnierza Wolności: "Przyszedł, zobaczył, dostał w pie*dol" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Realistic Weapons and Ballistics by Tw33kR (V1) - ten mod wyglada bardzo ciekawie. Testowal juz go ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Brzmi interesujaco. Jestem tez ciekaw, czy ktos sprawdzal Realism ModPack? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (...) PS: Jeden tekst mnie rozbroił, wypowiadany przez żołnierza Wolności: "Przyszedł, zobaczył, dostał w pie*dol" :D Wolnosci? Ja to slysze najczesciej przy bandytach jak przejmuja sklad. Po czym mam najpiekniejszy bug na razie - chowa mi bron na terenie obozu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Wolnosci? Ja to slysze najczesciej przy bandytach jak przejmuja sklad. Po czym mam najpiekniejszy bug na razie - chowa mi bron na terenie obozu. No juz mniejsza o to, kto to wypowiada - liczy się sam fakt - beka niezła :D A ten "bug" to standard - tez tak miałem - prawdopodobnie jakbyś był w drużynie opozycyjnej do Bandytów, mógłbyś ich tam elegancko wykosić, a tak pozostaje tylko obejść się smakiem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Hmm nie wiem jak gracie, ale ja nie mam absolutnie problemów z kasa - wreszcie opłaca sie polować na artefakty bo handlarze nieźle za nie płacą. Kombinezon SIVA kupiłem sobie przy pierwszej okazji, teraz po rozwaleniu Powinności, jeszcze przed wejściem do Czerwonego Lasu, mam go całego zmodowanego + ofc ze 3 giwery po full ulepszeniach z celownikami etc. Ale faktycznie, wytrzymałość przeciwników to jakiś absurd - niby chcieli zrobić grę realistyczna, bo broń się zużywa i zacina, a jednocześnie zawalili tak podstawowy element. Goście w kurtkach potrafią przyjąć na klatę cały magazynek, a typ w egzoszkielecie to już prawdziwy czołg, i nawet headshoty średnio go ruszają. Ale prawdziwej [ciach!]icy idzie dostać przez ich celność! Zabójcza - podobnie z granatami, bez problemu rzucają dalej niż ja i 100x celniej, że już nie wspomnę o tym, iz mnie zabijają nimi bez problemu, za to sami sa dziwnie wytrzymali na "ananasy". To samo u mnie ;). Ja Sevy jeszcze nie mam mimo ze 35h na karku i 40k w kieszeni ;p. Kupuje każdy armor po kolei ;d Kurtki pewnie maja po modyfikacjach :lol2: Spojrz na to z innej strony. Ile pestek sam musisz przyjac na klate, aby pasc martwym? AI jakos nie zglasza problemow i nie marudzi, ze jestes uber i nie do ubicia :lol2: :lol2:Kurtki bandytów to już [ciach!]a nowy mit/kult w zonie. Podobno są to zbroje z adamantu wzmocnione runami odna i innym krapem ;o. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Bez cudzyslowa - jestem stalkerem, wybijam co jakis czas 9-11 bandytow na skladzie i musze uzywac szybki zapis/szybki odczyt zeby skonczyc niedobitkow. Szkoda ze srut jest taki tani bo bylbym milionerem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Śrut 1 pesos to jest kpina tak przy okazji ... ;-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 No ja z załatwienia Powinności, zebrania wszystkich gratów po nich i otrzymaniu nagród od barmana Wolności mam hmmm 150.000, a spoooro włożyłem z tego w ulepszanie i naprawy gratów :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 "News about the patch. it is currently under active testing and will be released on the 29th" ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 "News about the patch. it is currently under active testing and will be released on the 29th" ^^ Ciekawe, czy save znowu w plecy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 chłopaki dmuchają na zimne i wciąż testują patcha również w weekend;p w sumie to lepiej mi te 3 dni różnicy nie robią, a jak miałby wyjść ten patch i po 30 minutach gry z nim mielibyśmy mówić "no to czekamy na kolejny, który załata błędy tego co wyszedł" to rzeczywiście lepiej poczekać ;0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Ciekawe, czy save znowu w plecy ...Przydaloby sie takie info, bo znowu nie wiem, czy jest sens dalej grac :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Przydaloby sie takie info, bo znowu nie wiem, czy jest sens dalej grac :mur: No ja na ten przyklad stoje... w Kordonie zniknal glowny watek gry. Mam zabic zolnierzy kolo windy (kolesiow tego wojaka co za kratkami siedzi) no i oczywiscie nie ma ich tam gdzie niby maja byc. Kanal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) No ja na ten przyklad stoje... w Kordonie zniknal glowny watek gry. Mam zabic zolnierzy kolo windy (kolesiow tego wojaka co za kratkami siedzi) no i oczywiscie nie ma ich tam gdzie niby maja byc. Kanal. Ja tez utknalem w glownym watku... Juz 2 dni sie mecze. Mam obronic pozycje i czekac na posilki. W jednym zadaniu mialem 2 pozycje do zdobycia. Do jednej chlopaki z Powinnosci zdecydowali sie laskawie doczlapac, do nastepnej juz nie... Len ich gdzies zjadl po drodze i przepadli. Od dwoch dni (tych rzeczywistych, nie z Stalkerowskich) obchodze to miejsce, zajrzalem nawet na chwile do Wolnosci, ale szybko towarzystwo mnie przegonilo. Rambozo nie jestem :) Olalem na razie ten watek i eksploruje mape.. Edytowane 26 Września 2008 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Psuliście już broń ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 szybkie pytanie bo watek z deka gruby ... spatchowany wkoncy porzadnie ten STALKER czy w dalszym ciagu trzeba bardziej walczyc z bugami niz z przeciwnikami w grze ? z gory dzieki za odpowiedz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Psuliście już broń ? Tak, im bardzie zuzyta, tym czesciej sie zacina... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 szybkie pytanie bo watek z deka gruby ... spatchowany wkoncy porzadnie ten STALKER czy w dalszym ciagu trzeba bardziej walczyc z bugami niz z przeciwnikami w grze ? z gory dzieki za odpowiedz ;) Od siebie powiem, ze żaden bug związany z questami mi sie nie przytrafił - wszystko idzie jak po maśle. W 1.5.0.4 jest już spoko. sporadycznie sie wywali do pulpitu, ale ogólnie gra tak zasysa że puszcza się to kantem - quick save trzeba robić często i po problemie. Gdyby nie nadludzka wytrzymałość przeciwników i nadzwyczajna celność byłoby zupełnie bezstresowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Tak, im bardzie zuzyta, tym czesciej sie zacina... Ja dzisiaj zauważyłem że gdy wywalimy daną broń i postrzelamy w nią to stan i działanie pozostawia wiele do życzenia ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Realism ModPack 1.1 na wersji PL = brak pliterek :| Chyba przeinstaluje gre po angielsku, bo tak to nie sposob grac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Od siebie powiem, ze żaden bug związany z questami mi sie nie przytrafił - wszystko idzie jak po maśle. W 1.5.0.4 jest już spoko. sporadycznie sie wywali do pulpitu, ale ogólnie gra tak zasysa że puszcza się to kantem - quick save trzeba robić często i po problemie. Gdyby nie nadludzka wytrzymałość przeciwników i nadzwyczajna celność byłoby zupełnie bezstresowo. Jesli chodzi o sprawy graficzno - sprzetowe to ja instalowalem gre juz po ukazaniu sie najnowszego patcha - od tej strony jest ok, nic sie nie kaszani. Niestety, jest ten maly problem, ze zniknal glowny watek gry, drobiazdzek ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hagis Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Jesli chodzi o realism mod'a i jezyk to po prostu trzeba usunac plik localization.ltx z katalogu gamedata i wszytko wraca do normy - dzialam na nim od 2 dni - fajny ale nie do konca. Bronie sa za silne moim zdaniem. Kapuchy mozna nabic 100 000 na bagnach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...