janio Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 No to sobie pograłem :/ Podczas ładowania słychać dźwięk errora, po czym następuje zwis, a niekiedy nawet samoczynny restart :mur: WTF?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 No to sobie pograłem :/ Podczas ładowania słychać dźwięk errora, po czym następuje zwis, a niekiedy nawet samoczynny restart :mur: WTF?!Miałem to samo gdy zablokowałem ją w Kerio, po odblokowaniu już jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Miałem to samo gdy zablokowałem ją w Kerio, po odblokowaniu już jest ok. Mimo tego, że nie mam zadnego firewalla prócz zapory windowsa, w której i tak odblokowałem STALKER'a, to nadal gra sypie się podczas ładowania :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 W tym configu zapodanym na poprzedniej stronie ,wygląda toto troche za bardzo Bloomiasto pozatym spoko , framerate wacha sięod 35 do 50 fps . Za efekt oświetlenia od błyskawic należą sie brava dla chłopaków z GSC . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 A ja tak patrzę na te wasze screeny i próbuję zrozumieć, czym się tak podniecacie. Jakoś do mnie ten bloom nie przemawia, wszystko takie przejaskrawione imho. A i grafika zaś taka bajerancka nie jest i to, że framerate na 7900 niski to już jest śmiech na sali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Dużo niedociągnięć.... ale klimat jest bardzo dobry, pozatym oddaje go cfg z poprzedniej strony, a FPS trzyma bardzo dobry poziom więc nie wiem skąd narzekania ze na 7900 chodzi źle :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Spylon To jesteś jednym z nielicznych pesymistycznie nastawionych do grafiki w Stalkerze . Zgadzam się z toba że nie jest to takie cudo którego oczekiwałem , wymagania będą napewno znacznie powyżej tego co ludziska oczekiwali , na tym configu z rozmyciem textur i przesadzonym FAST bloomem wszystko wygląda sztucznie na maxa . Już na orginalnym user.ltx wyglądało naturalniej ,ale czy ładniej to juz indywidualna ocena . surix Bo ten config z poprzedniej strony robi graficzną sieke z gry ,coś tam rozmywa ogólnie to taki kompromis pomiędzy HighQuality and High Framerate Orginalny config + AA ostre textury cienie i na z1950pro w 1280x1024 35-40 fps czasami mniej W Betce nie ma fizyki A.I postaci i może aru innych rzeczy które będą w finalnej wersji SinglePlayer i pewnie wtedy na 7900GS / x1950pro trza będzie nieźle ciąć Detale :/ Narazie mamy przedsmak tego co nas czeka , jest nieźle cieszy mnie ilość zakamarków , rozsypanych po całym terenie przedmiotów itp jak by dodać do tego sprytnych, wyposażonych w dobre A.I przeciwników to będzie ostra jazda . Edytowane 16 Lutego 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 No to sobie pograłem :/ Podczas ładowania słychać dźwięk errora, po czym następuje zwis, a niekiedy nawet samoczynny restart :mur: WTF?! Przy wlaczaniu multiplayera ? Taki objaw wystepuje przy single. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Przy wlaczaniu multiplayera ? Taki objaw wystepuje przy single. No przy single, ale nie mam keya, aby pograć w MP, więc chciałem sobie obadać singla, no ale widać, że za nader się cieszyłem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Wyrko janio Poczytajcie posty z ostatnich 2 dni , ta Betka nie posiada SinglePlayer !!! Przepuście Stalkera przez Firewalla , potem w menu gry wybieracie Network Game wybieracie Create Server , dodajecie jedną z 2 map i rozpoczynacie rozgrywkę . Pierwszy problem na jaki sam trafiłem to blokada gry przez FireWalla przed połączeniem z netem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Tak jak napisał Mario2k to jest demo MP tam nie ma singla. Mogli zablokować SP w menu i nie byłoby takich problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 taka ciekawostka. wcisniecie klawisza * powoduje przyspieszenie czasu (duuzzee przyspieszenie), swietnie widac jak sie zmienia pogda, wschod i zachod slonca. zeby wrocic do normalnego tempa wciskamy / (klaw. numeryczna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 A ja tak patrzę na te wasze screeny i próbuję zrozumieć, czym się tak podniecacie. Jakoś do mnie ten bloom nie przemawia, wszystko takie przejaskrawione imho. A i grafika zaś taka bajerancka nie jest i to, że framerate na 7900 niski to już jest śmiech na sali. Można bloom wyłączyć i już po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Jak dla mnie ten 1 screen wyglada swietnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 no to szybciutko jeszcze ten... ... wydaje mi się, że tu(chodzi mi o całą grafikę w grze) już możemy mówić o otarciu się o fotorealizm czy nawet zbliżeniu się do niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) No przy single, ale nie mam keya, aby pograć w MP, więc chciałem sobie obadać singla, no ale widać, że za nader się cieszyłem :/ Poprawiles mi humor. :] Mp beta a janio singla odpala. :D Wiadomo cos na temat nowej bety, czy juz przed premiera nic nie bedzie ? @ qq (moge tak mowic ? :] ) W sumie ostrosc tekstur nie jest reelacyjna, widzialem o wiele lepsze juz w hl2 (swojego czasu narobilem sie sporo screenow, bo od niektorych lokacji nie sposob bylo oderwac wzrok) i nie szukajac daleko w ostatnim f.e.a.r. Miejmy nadziej, ze w full dadza jeszcze lepsze, w sumie ta beta zajmuje smiesznie malo i moze celowo nie chcieli wrzucac tutaj wysokich rozdzielczosci. Edytowane 16 Lutego 2007 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 no to szybciutko jeszcze ten... obrazek ... wydaje mi się, że tu(chodzi mi o całą grafikę w grze) już możemy mówić o otarciu się o fotorealizm czy nawet zbliżeniu się do niego. Ta gra cieni robi takie wrażenie, no i jeszcze te niebo, bo faktura powierzchni raczej daleko odbiega od fotorealizmu :P Poprawiles mi humor. :] Mp beta a janio singla odpala. :D Wiadomo cos na temat nowej bety, czy juz przed premiera nic nie bedzie ? A skąd miałem wiedzieć :P Jest opcja w menu, to wybrałem. Ba! Nawet ekran ładowania się pokazał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Pobawiłem się "trochę" configiem, aby zobaczyć która komenda za co odpowiada, a wiec oto niektóre z nich ..... Po pierwsze zmieniłem bloom, na delikatniejszy r2_ls_bloom_threshold 0.3 (czym mniejsza liczba tym bloom jest bardziej wyrazny) r2_sun_details on - cienie na trawie r2_sun_focus on - tak wyglada lepiej (nie pamietam co to dokładnie robi ale on jest lepsze) r2_sun_lumscale 3 (wartości od -1.0 do 3.0) ustawia intensywność słońca Obydwie opcje poza oświetleniem (janością) na mapie wpływają także na intensywność i wyrazistość cieni: r2_sun_lumscale_amb 1 (od 0 do 3) polecam 1 (noc wygląda bardzo realistycznie na 0 - jest naprawde ciemno) r2_sun_lumscale_hemi 1 (od 0 do 3) olecam 1 (dobrze jest jesli jedna z opcji hemi albo amb jest na 0 a druga na 1) r2_sun_near ..... (od 1 do 50) to jest ciekawa opcja, którą wpływa na na dwa aspekty: wyrazistosc i szczegolowosc cieni, oraz odległosc rysowania na odległych obiektach. Niestety trzeba wybrać miedzy szczegółowymi cieniami, a odległością rysowania. Na 7 wyglądają super, przy 50 są rozmazane, ale cienie widać na odległych obiektach r2_sun_near_border 0.5 (od 0.5 do 1.0) szczegóły cieni - 0.5 najlepsza r__d_tree_w_amp 0.05 (siła bujania drzew) od 0.001 do 1.000 r__d_tree_w_rot 50 (szybkoszc ruchu drzew - rotacja) od 1 do 100 r__d_tree_w_speed 1 (szybkosc ruchu) r__geometry_lod 1.2 (oczywista opcja :P) od 0.1 do 1.2 r2_tonemap_amount 0 (od 0 do 1) nie pamietam co to robi, ale lepiej wygląda na 0 To są ustawienia które mi bardziej odpowiadają i poprawiają realizm wizualny. Teraz stojąc w nocy w zamkniętym pomieszczeniu naprawde nic nie widzimy, latarka dopiero pomaga znalezienie wyjścia ;) A sama w sobie latarka nie jest reflektorem. Ogniska nie walą po oczach. Dzien: Ognisko: Noc i błyskawica: Oczywiście, u każdego gra wygląda inaczej, gdyz nie mamy tych samych monitorów ;) Ale powyższymi opcjami można się bawić ;) Edytowane 16 Lutego 2007 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 @ath rzeczywiście ostrość tekstur po zastosowaniu tego cfg co zapodałem na poprzedniej stronie jest słaba. Na defaulcie ostrość jest o niebo lepsza... nie wiem dlaczego. @gg, no wkońcu chociaż Ty zauważyłeś prawie real world - na stacji:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 @ qq (moge tak mowic ? :] ) Jak najbardziej, w zasadzie to tak na mnie również mówią znajomi a zdarzało się swego czasu, że niektórzy z ich rodziców. :D Ta ksywa ciągnie się już za mną od szkoły podstawowej. Hej. :wink: eot (tak się to pisze?) ...bo faktura powierzchni raczej daleko odbiega od fotorealizmu :P Nie chodzi mi o fakturę, jak to podkreśliłeś, z bliskiej odległości(choć wyglądają niektóre całkiem całkiem) tylko o ogólny obraz, czy to jakiś pejzażyk czy wnętrze budynku. Oczywiście jest to moje subiektywne zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Dobra teraz mój, wersja 2.0 , ostateczna jak na dzień dzisiejszy. Poprawione zostały lagi na serwerach i wyłączone wielokrotne zliczanie ramek, dzieki wielkie RaFF ;) Mi udało sie zwiększyć fps o 3 klatki bez straty jakości, sprawdzane z frapsem. Minimalna wartość jaką zanotowałem to 27 fps, średnio 30-70. Poprawiłem też wypukłści na cegłach i chyba coś jeszcze, niepamietam. r2_exp_donttest_uns on - włacza dynamic sky, chmurki sie ruszają, fajnie to wygląda, tylko nie wiem co jest w dzień , bo wygląda tragicznie. Jak ktoś wie jak zmniejszyć Bloom na nibie w dzień, to byłbym wdzięczny, bo to jedyny problem chyba. Co do braku ostrości textur, to za to odpowiedzialny jest Bloom, rozmywa krawędzie, nie same textury i powstaje iluzja. http://www.sendspace.com/file/rhc4ks Edytowane 16 Lutego 2007 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 good job Miazga ;) jak ktos nie ma jeszcze bety a chcialby zobaczyc jak to wyglada, np pogoda w przyspieszonym tempie o ktorym wczesniej pisalem to tu sa dwa filmiki ;) (14 i 8 mb) http://www.speedyshare.com/473939429.html http://www.speedyshare.com/257347985.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Ja pitole tylko funkcji, że mi dyńka eksplodowała jak nuka i już Stalker nie wyjdzie bo Chernobyl przesła istnieć. Może byśmy raze skleili jakiś dobry config, z fajnymi cieniami nie świecącymi jak psu jajca ścianami i ruszającą się roślinnością co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Jak ktoś wie jak zmniejszyć Bloom na nibie w dzień, to byłbym wdzięczny, bo to jedyny problem chyba.Blooma wyłącznie na niebie raczej sie nie da zmniejszyć ;) Ale sproboj ustawic r2_ls_bloom_threshold 0.3, im mniejsza tym wyrazniej wali po oczach. Aha i polecam to r2_sun_lumscale 3 Może byśmy raze skleili jakiś dobry config, z fajnymi cieniami nie świecącymi jak psu jajca ścianami i ruszającą się roślinnością co?To chyba zbyt problematyczne, bo każdy ma inne upodobania. EDIT: R.i.P. na tym filimiku co podałes poprostu wszedłeś w anomalie, nic nadzywczajnego w stalkerze. ;) Edytowane 16 Lutego 2007 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Czy ktoś mi może wyjaśnić co to u diabła było? (zwiedzałem mapy w trybie założonego serwa na LAN - nikogo więcej nie było) xr_3da-wtf.avi (4mb) U mnie np. z tym configiem zapodanym przez LCC gra chodzi jakoś lepiej. BTW - najf mógłby zostawiać również jakiś inny rodzaj śladu po za kreską ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 fajnie gierka wyglada z ta szybsza zmiana pogody :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Ten filmik wymiata: http://www.speedyshare.com/369984129.html Co do anomalii to pikuś, ja wczoraj chodziłem sobie zupełnie sam po mapie w fabryce i nage usłyszałem taki dziwny szum i kroki i jakaś przymazana postać przebiegła za mur... ja piernicze zrobiło mi się ciepło w portkach - naprawdę. Była burza i dopiero gdy rozbłysła błyskawica ta postać uciekła. EDIT: @DarkArrow Tu masz moje stare filmiki ze zmianą pogody: RAPIDSHARE (najwyższa jakość) http://rapidshare.com/files/16425415/Untitled.wmv YOUTUBE (gorsza jakość) http://www.youtube.com/watch?v=CfXotp9FpSY Edytowane 16 Lutego 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 No w końcu to jakoś wygląda ale jak mi się będzie cieło to się chyba potne :wink: Szykuje się kawał dobrej gry. Oby tylko za dużo bugów nie było bo przy tak dużej grze pewnie trochę ich będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Da się jakoś zagrać bez CD-KEY'a? Bo po wybraniu serwera na necie, niby łączy, ale zaraz wywala do głównego menu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Da się jakoś zagrać bez CD-KEY'a? Bo po wybraniu serwera na necie, niby łączy, ale zaraz wywala do głównego menu :/ Można po Lanie. Przez hamachi można np stworzyć "lana" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...