kacza78 Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 W koncu sie udalo :) sklad w podpisie, fotek nie mam ale postaram sie je zrobic (o ile kogos to interesuje)... Blok kupilem uzywany miko za 50 zl, polaczylem wezami 12/16 z praktikera (w sumie sa dosc dlugie), pojemnik easy click 1,4l i sprawa wyglada tak: w idle temperatura oscyluje w okolicy 47*C (+/- 2), w stresie rowniez sie poza ta granice nie rusza ale komplet chodzi od kilku godzin wiec to pewnie jeszcze nie max. Jest to spadek rzedu 24* w porownaniu z wiatrakiem. Chlodnica narazie bez wiatraka - mam shrouda ale spalil mi sie wiatrak. Czy waszym zdaniem to duza czy mala roznica w temp :?: co zrobic zeby bylo lepiej :?: BTW. Jakims cudem moj MJ1000 jest glosniejszy od zasilacza :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Ohoo.. ..znaczy się, że na AC było 71*C na procu?.. ..hmm.. ..no to siup.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 :arrow: spadek temp. spory. widocznie cienkie AC miales ;) MJ1000 wystarczy dobrze ustawic i odizolowac, a bedzie napewno cichsza od zasilacza (zalezy tez, jaki zasilacz posiada sie ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Hiehiehie u mnie na cpc za 60 zł mam 45 w idle... Ale zmieniam na zalmanka .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Hiehiehie u mnie na cpc za 60 zł mam 45 w idle... Ale zmieniam na zalmanka ..:arrow: ... i bardzo dobrze robisz. zobaczymi ile bedziesz mial na AC :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacza78 Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Ohoo.. ..znaczy się, że na AC było 71*C na procu?.. Jes ser spadek temp. spory. widocznie cienkie AC mialesNo cieniutkie :D boxowy coolerek z miedziana podstawka i wiatrakiem 4500RPM :) MJ1000 wystarczy dobrze ustawic i odizolowac, a bedzie napewno cichsza od zasilacza (zalezy tez, jaki zasilacz posiada sie )Jest w pudelku podwieszona na wezu, pudelko stoi na gabce... Co jeszcze :?: UPDATE: Co do zasilacza to jest jakis nie wiadomo jaki :) dostalem od kolegi wiec nie wiem. Na pudelku jest napisane, ze ma 145W wiec to raczej nie to bo by nie uciagnal Athlona. Jest na nim naklejka Noise Killer a poza tym wazy 2x wiecej niz zwykly zasilacz... Hiehiehie u mnie na cpc za 60 zł mam 45 w idle... Ale zmieniam na zalmanka .. Nie porownuj A2000 do A2500. Ja mam 2x wieksze jadro :D:D:D bez skojarzen :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 ... i bardzo dobrze robisz. zobaczymi ile bedziesz mial na AC Nie rozumiem? A co do 71 stopni to zapewne miales zle zapięty quler albo cos z pastą nie tak.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Nie porownuj A2000 do A2500. Ja mam 2x wieksze jadro :D:D:D bez skojarzen :P Skąd wiesz? Jądro może mieć tej samej wielkości (a już na pewno nie masz 2x większego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacza78 Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Nie porownuj A2000 do A2500. Ja mam 2x wieksze jadro :D:D:D bez skojarzen :P Skąd wiesz? Jądro może mieć tej samej wielkości (a już na pewno nie masz 2x większego). Wiesz o co chodzi przeciez... ma 2x wiecej cache wiec sie mocniej grzeje, ma fsb 166 a nie 133 co tez ma wplyw. A poza tym to nie wiem czy nie trafilem na jakich goracy egzemplarz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 ... i bardzo dobrze robisz. zobaczymi ile bedziesz mial na AC Nie rozumiem? A co do 71 stopni to zapewne miales zle zapięty quler albo cos z pastą nie tak.. ;):arrow: jak wiadomo wszem i wobec - cpc to nieporozumienie. dlatego bardzo dobrze robisz, ze pozbywasz sie cpc i kupujesz jakis coolerek Zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Kacza78 mial 71 stopni Gigabyte , a teraz ma 47 stopni GigaByte, natomiast CHECK ma 45 stopni ChainTecha wiec nie bardzo wiem, jak mozecie porownywac temperatury ? :) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 gigabyte podaje bardzo due temp. na gigabyte na kt333 i duronku 1000 mialem 60st a po zmianie na epoxa, zmieniona tylko plyta bylo 38 :) gigabyte podaje wysokie temp bo czujnik dotyka procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 ano... dlatego jest bezsensowne porownywanie odczytow z czujnikow roznych plyt, ktore nie sa kalibrowane. arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacza78 Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 ano... dlatego jest bezsensowne porownywanie odczytow z czujnikow roznych plyt, ktore nie sa kalibrowane. arthx No wlasnie dlatego podalem o ile temperatura spadla. Czy te dwadziesciapare stopni to dobry wynik czy powinno byc okolo 40-50 :?: Kilka fotek bloku jest tu http://carhtml.republika.pl/images/b1.jpg http://carhtml.republika.pl/images/b2.jpg http://carhtml.republika.pl/images/b3.jpg http://carhtml.republika.pl/images/b4.jpg teraz jest troche bardziej wypolerowany od spodu i ma alozone inne weze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Bardzo fajny blok jak na Homemade :) Zapinka to iście ciekawy pomysł, gratuluję ;) Jeszcze poszlifuj całość papierem wodnym 1200, wypoleruj, złagodź ostre krawędzie topu i będziesz miał bardzo ładny blok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacza78 Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Bardzo fajny blok jak na Homemade :) Zapinka to iście ciekawy pomysł, gratuluję ;) Jeszcze poszlifuj całość papierem wodnym 1200, wypoleruj, złagodź ostre krawędzie topu i będziesz miał bardzo ładny blok :) Pomysl moze i fajny ale wykonanie troche nie ten tego :) Ciezko sie zapina ale podobno w porownaniu z CPC to malina :D (czy to jest na prawde taki badziew pod kazdym wzgledem :?:) Pomysl nie moj ale przekaze autorowi zapinki ;) Co do szlifowania - jak przeczytasz dokladnie moj poprzedni post to sie doczytasz na samym dole, ze wlasnie jeszcze go wyszlifowalem (papierem 1200 wodnym). Szkoda tylko, ze nie mam cierpliwosci do tego i po 15 minutach mi sie znudzilo polerowanie :) Lustro to to nie jest ale pod palcem gladko a reszte zrobi pasta (Thermopox75AGS)... To moj pierwszy kontakt z wc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 cpc sie bardzo gladko zapina, na pewno lepiej niz 95% wentylatorow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Hehe ChainTech podobno tez zapodaje 5-6 stopni za duze temeprtaurki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacza78 Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Oto moje wyniki po nagrzewaniu Prime95 (obciazenie 100% non stop). Zaczalem od temperatury 45*C, po okolo godzinie bylo 50*C, po nastepnych 2h 52*C i tyle... Trzymalem ponad 12h i ani stopnia wiecej. Wczoraj zauwazylem, ze temp. spadla o 1 stopien, do 44*C w idle. Przypuszczam, ze dopiero teraz ulozyla sie pasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Mam pytanko o zapinki druciane ,jedna z nich jest umocowana nie symetrycznie jak możesz to dorzuć fote zamontowanego bloku.Mam poważne obawy o stabilnośc na rdzeniu czy aby nie chwieje się??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacza78 Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Mam pytanko o zapinki druciane ,jedna z nich jest umocowana nie symetrycznie jak możesz to dorzuć fote zamontowanego bloku.Mam poważne obawy o stabilnośc na rdzeniu czy aby nie chwieje się???Nie mam jak zrobic zdjec :( Wyciete jest celowo ze wzgledu na kondensator na plycie. Nie ma obawy, ze sie bedzie chwialo poniewaz gorna czesc zapinki jest na wszystkie 3 bolce i to daje stabilnosc, dolne 2 maja na celu docisniecie bloku do procka. Na poczatku mialem klopot z zamontowaniem bloku dokladnie nad prockiem (wystawal 2mm w bok) ale drobna operacja kombinerkami rozwiazala problem :) Mam jeszcze zdjecie "oficjalnej" wersji, wyglada ona tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Mam pytanko o zapinki druciane ,jedna z nich jest umocowana nie symetrycznie jak możesz to dorzuć fote zamontowanego bloku.Mam poważne obawy o stabilnośc na rdzeniu czy aby nie chwieje się???Nie mam jak zrobic zdjec :( Wyciete jest celowo ze wzgledu na kondensator na plycie. Nie ma obawy, ze sie bedzie chwialo poniewaz gorna czesc zapinki jest na wszystkie 3 bolce i to daje stabilnosc, dolne 2 maja na celu docisniecie bloku do procka. Na poczatku mialem klopot z zamontowaniem bloku dokladnie nad prockiem (wystawal 2mm w bok) ale drobna operacja kombinerkami rozwiazala problem :) Mam jeszcze zdjecie "oficjalnej" wersji, wyglada ona tak: chwilunia to teraz jak rozumiem Masz na bloku po 2 wloty i 2 wyloty??????????? Zapinka cwana ,Brawo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacza78 Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Przepraszam za podwojny post. Prosze o usuniecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacza78 Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 chwilunia to teraz jak rozumiem Masz na bloku po 2 wloty i 2 wyloty???????????Wlasnie nie rozumiesz :D Blok jest dokladnie taki jak na zdjeciu. Ma jeden wlot i jeden wylot. Cztery otwory sa po to, zeby mozna bylo blok wpasowac na cztery rozne sposoby (po 90* obroty)... Zapinka cwana ,Brawo!Ciii... mowie, ze to nie moj pomysl a nie wiem co autor powie jak ja zobaczy na forum :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Ale pomysł dobry z tymi wlotami i wylotami po 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 ten blok wyglada jak black box. jaka konstrukcje w srodku ma?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacza78 Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 ten blok wyglada jak black box. jaka konstrukcje w srodku ma??Wedlug goscia od ktorego go kupilem jest to wlasnie black box. Dlatego napisalem, ze to blok miko (jak sie pomylilem to sorry - siedze w temacie od 2-3 tygodni i tyle mi w glowie zostalo po przeczytaniu archiwum tweaka). Na pewno jest frezowany ale nie wiem jak wyglada w srodku (i szczerze powiem, narazie niech tak zostanie :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 jeseli jest to black box to jest wyprodukowany przez miko a w srodku ma frez w ksztalcie "M". zastanawia mnie czemu nie jest pomalowany. moj Blackbox byl jak nazwa wskazuje czarny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacza78 Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 zastanawia mnie czemu nie jest pomalowany. moj Blackbox byl jak nazwa wskazuje czarny :]Wola poprzedniego wlasciciela.... cytat z gg: Kacza (0:35) zemu black box nie jest czarny Odp (0:35) byl czarny kiedys Odp (0:35) ale jak sie porysowal to go calego zdarlem Kacza (0:35) czym :?: Odp (0:36) wiesz co, ta farba schodzila jak guma w takich wielkich platach koniec cycatu :) W razie kolejnych watpliwosci oczekuje na pytania... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 u mnie farba zeszla ttylko z kruccow w czasie sciagania weza :) dalszych pytan brak. BTW pomyslowa zapinka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...