Skocz do zawartości
Dr.Stan

bijemy rekordy temperatur na starcie

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio wpadłem na pomysł aby bić rekordy jak najmniejszych temperatur przy starcie kompa. Dziś udało mi sie swój rekord pobić.

Temperatura proca wyniosła 11 stopni, w budzie 10 stopni. Obudowa zamknięta, temperatura w pokoju 14,5 stopnia. Powiem wam, że toszke zimno, ale w bluzie da sie wytrzumać. :D

Jutro zdejme bok obudowy i bardziej otworze okno. Wtedy zapodam screena z AIDA32. Wiele sie chyba nie zdąży nagrzać przez minute.

Tak więc otwierajcie okienka i bijcie rekordy. Screeny mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panie daj pan spokoj hehehe :-D

u mnie wszystko zamkniete, wyciszone - komp pelen gąbki, w pokoju ~23st w budzie wiecej w koncu radek tam mieszka ;-) na palomino @ 1580MHz bedzie ~40* ... zalman alcu7000 robi na low ..

i dziala :-D elegancko :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że na tym forum znajdzie się pare osób co będą miały niższą temperaturę po 10h Prime95 niź Ty podczas startu systemu z otwartymi oknami i bokami obudowy. No, ale to tak na marginesie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na pobije wszystkich

w biosie po starcie powyzej 100 stopni, tak na oko bo miernik juz szalal na procku rozjechaly sie troche te gumode podkladki ale proc zyje i chyba nawet sie ladnie wygrzal

powodem tej temp bylo zle zalozone FC nie dolegalo do jadra ale ok 1-2mm dalej byla -30 stopni wiec sie nie spalil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na pobije wszystkich

w biosie po starcie powyzej 100 stopni, tak na oko bo miernik juz szalal na procku rozjechaly sie troche te gumode podkladki ale proc zyje i chyba nawet sie ladnie wygrzal

powodem tej temp bylo zle zalozone FC nie dolegalo do jadra ale ok 1-2mm dalej byla -30 stopni wiec sie nie spalil

To dziwne lekko, bo ja na durniu 600@9xx mialem 137 C i jakos podkladki mi sie " nie rozjechaly ". twarda sztuke mam :D

Powod - wylaczony wentylator przez jakies 20 min :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że na tym forum znajdzie się pare osób co będą miały niższą temperaturę po 10h Prime95 niź Ty podczas startu systemu z otwartymi oknami i bokami obudowy. No, ale to tak na marginesie ;)

prawda prawda, tylko co to za dyscyplina... heh ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...