Slayer Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 No cóż- z mojej strony bez komentarza 8) Tylko tyle- 8O http://www.m3dzone.com/article.php?sid=340...=thread&order=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Hehe, widze, że szykuje się ciekawa walka... Radeon wydaje się zagrożony, jeśli to będzie prawda. No, ale premiera Radeona będzie kilka miesięcy przed NV30. Jedno jest pewne, im będzie ciekawiej tym ceny będą niższe i szybciej sobie grafe zmienie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 No ciekawe jak animacja tej panienki :P Jak dla mnie statyczne obrazki nic nie wnosza. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Motocykl nie wygląda jakoś specjalnie, a panienka bardzo spoko. Przypominają mi się czasy, kiedy wyszedł pierwszy GF. Wtedy też nVidia wydała twarz panienki i chyba jeszcze wóz strażacki. Baba wygląda jak z Final Fantasy the Movie. Ciekawe, dlaczego aby twarz była realistyczna to musi mieć piegi? No nic, ja bym chciał zobaczyć to w ruchu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 no no wyglada ladnie nie powiem :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 no no wyglada ladnie nie powiem :))Jak dla mnie to jest to supre wyrenderowane, jezeli to prawda oczywiscie :wink: a mam nadzieje ze tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Hmmm... bardziej do mnie przemawia animacja :-) ,a tak dla niezorientowanych 9700 ma miazdzyc gf4 a nie nv30 ,z nv30 bedzie walczyc nowsza wersja 9700 (ponoc 10000) 0.13u i takie tam.Pozatym mam wrazenie ze z radej by sobie z tymi rzeczami tesh poradzil (oshyfiscie 9700) sam mam demko rachel do 8500 (tesh tfarzyczka) i nie wyglada toto az tak znowu zle a radek 8500 to smiec przy 9700... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 To moze byc walek w tym sensie ze do tej pory takie efekty byly renderowane takze przez procesor. Np. HDRI (efekt chromu, polakierowanej powierzchni), ktore ATI ma w realtime jesli nawet bedzie identyczne z tym generowanym przez specjalne procramy (pluginy) to watpie czy przekroczy np. 1fps. Nadchodzi era kart, ktore potrafia same renderowac obraz np. cala sztuczka polega na tym ze tej jakosci obrazy przynajmniej na poczatku beda uzyteczne tylko grafikom 3dze wzgledu na szybkosc. Sama koncepcja nie jest nowa, sa od dosc dawna karty tego typu np. Pure3D, ktora to karta potrafi renderowac kilka razy szybciej niz procesor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 ja bym sie nie podniecal zbytnio tymi obrazkami ( no moze baka troszke moznaby bylo sie ppodniecac;P ) ..calkiem mozliwe ze ktos wyrenderowal to 3D maxie albo w jakims innym progsie i teraz sciemnia ze to niby NV30 potrafi...pewnie spece niewidi od promocji taki fake puszczaja :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 nie wiem czy pamietacie ale pierwsze screeny z dooma II tez mialy byc z 3d studio... a jaki kun jest kazden widzi. moim zdaniem nv30 bez problemu poradzi sobie z takimi demkami i to w okolicach 30-40fps, przemawiaja za tym chocby pamieci ddrII... no ale matrox tez mial byc taki po parametrach. zobaczymy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 nie wiem czy pamietacie ale pierwsze screeny z dooma II tez mialy byc z 3d studio... a jaki kun jest kazden widzi. moim zdaniem nv30 bez problemu poradzi sobie z takimi demkami i to w okolicach 30-40fps, przemawiaja za tym chocby pamieci ddrII... no ale matrox tez mial byc taki po parametrach. zobaczymy :lol: Z wszystkim jestem w stanie sie zgodzic. Dzbanuszek, motorek i pisaczki OK, to karta moze zrobic nawet kilkadziesiat fps-ow ale ta twarz. Takie cudo przecietny procek w roz. 1024x768 bedzie robil nawet godzine. (Jestem sklonny napisac ze nawet kilka godzin ale nie wiem czy ludzie mnie nie zjedza). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 no nie wiem zapusc sobie swiatla w 3d studio, albo inna skomplikowana scena (twarz chyba tez jest) i powiedz... ta karta bez problemow to zrobi. pomysl co ati robilo w doomieIII :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 no nie wiem zapusc sobie swiatla w 3d studio, albo inna skomplikowana scena (twarz chyba tez jest) i powiedz... ta karta bez problemow to zrobi. pomysl co ati robilo w doomieIII :lol: W tej twarzy ewidentnie widac GI (global illumination) pewnie skoro to animacja to jeszcze fur/hair. Takie efekty zwlaszcza w polaczeniu biora nawet giga ramu nie mowiac o czasach renderingu. Tak jak wczesniej napisalem, karty typu Pure3d sa wielokrotnie szybsze od CPU ale nikt mi nie powie ze taka scene karta wyrenderuje z rozaadna predkoscia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Oj musze wszystkich rozczarowac :) to wszystko wyczarowal soft firmy Exluna http://www.exluna.com/products/gallery.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 hehe...no to trudno- a wałki www.frazir.pl dali newsa z tym :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 znaczy się www.frazpc.pl :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 No cóż- z mojej strony bez komentarza 8) Tylko tyle- 8O http://www.m3dzone.com/article.php?sid=340...=thread&order=0 Eee, przecież uaktualnili i napisali że to żart... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 hehe...no to trudno- a wałki www.frazir.pl dali newsa z tym :lol: :lol: :lol: nvidia.pl tez, nawet napisalem do nich zeby zdjeli sobie tego newsa bo to bzdura ale reakcji nie bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Oj musze wszystkich rozczarowac :) to wszystko wyczarowal soft firmy Exlunahttp://www.exluna.com/products/gallery.html Otoz to, nie chcialo mi sie szukac ale wszystkie te obrazki juz gdzies widzialem. Twarz to na pewno Final Fantasy a reszta to jestem sklonny twierdzic ze nawet rok temu. Zreszta wszystko poza twarza ma charakter edukacyjny (pokazanie pewnych mozliwosci silnika renderujacego) i tak naprawde to sa bardzo mierne sceny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 rzeczywiście....cos w tym jest......ale skleroza nie boli :? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 To sa prawdziwe screeny z NV30, zle chyba nie bedzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetCop Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Ludzie ale wam można kity wciskać. Wystraczy popatrzeć na te obrazki aby wiedzieć, że to renderingi, a nie żadne pokazy możliwości NV30. Prosze oto screeny autorów: http://raph.com/3dartists/artgallery/johan..._thorngren1.jpg Wyrenderowane w 3DStudio MAX 3.1 na PIII 400MHz http://raph.com/3dartists/artgallery/aless...ro_nardini2.jpg Renderowane w 3DStudio MAX 3.0 na Athlonie 1GHz. Polecam zajrzeć na http://raph.com/3dartists/. Znajdziecie tam dużo lepsze renderingi od tych tutaj. I nie wierzcie tak łatwo we wszystko co znajdziecie w Internecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Powiedzmy ze troche nie doczytalem ale tez tak do konca sie nie pomylilem ;) Q) Some of the images you used are from http://raph.com/3dartists/. A) These were supplied in the NVIDIA document we used to write the preview, they show what is possible using the NV30 but I do not have confirmation whether they are rendered on an NV30. nvmax.com does not give any warrantee to the fitness of these images! We would have liked to have been allowed to post a few performance graphs instead. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...