Demboch Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Takw eic mam LG 16x10x40 i ku mojemu zdziwieniu podczas nagrywania rozpedza sie do 22.50 x (clone cd) i oc oc hodzi ? dostala jakiego kopa ? cos jej sie polepszylo ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Moze dałeś za duże napięcie na silniczek :lol: Moja nagrywarka 12x rozpędza sie czasem do 13, widziałem 48 rozpędzające się do 51/52, ale 6.5x więcej to jeszcze nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Ja na swoim LiteOnie miałem podobny problem. Pomimo ustawienia prędkości wypalania w Clonie na 16x wypalił na 24x (nagrywarka obługuje do 52x), ale płyta była niepoprawnie wypalona. Ponowna instalacja programu pomogła. Jedna jeżeli u ciebie pomimo tych anomalii płyty są poprawnie nagrane, to nic tylko się cieszyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Ja na swoim LiteOnie miałem podobny problem. Pomimo ustawienia prędkości wypalania w Clonie na 16x wypalił na 24x (nagrywarka obługuje do 52x), ale płyta była niepoprawnie wypalona. Ponowna instalacja programu pomogła. Jedna jeżeli u ciebie pomimo tych anomalii płyty są poprawnie nagrane, to nic tylko się cieszyć...Podobny problem??? Przeczytaj jeszcze raz od poczatku cały temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 a mnie się wydaje ze wskazania clonecd są nie dokladne a rzeczywista prędkość i tak wynosiła 16x, sprawdz mierząc czas i wszystko Ci wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 sgj - czytałem temat i chodzi mi o to, że może to być przyczyna programowa, a nie szukanie problemu po napięciach. Rację ma kolega mrtnt zazwyczaj prędkość w Clonie się zgadza z rzeczywistością, ale pomiar stoperem będzie najprostszym sposobem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...