TuneReK Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Czy jest mozliwe dokonanie takiej zmiany poprzez wymiane BIOSu karty ?? http://www.madshrimps.be/forums/showthread...=&threadid=3766 - z FX5950 sie udalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneReK Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Czyli nikt nie wie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Przeciez napisalem w tym temacie. Juz nic nie kapuje 8O Otoz napisalem, ze" Jezeli karta leci na 350/700 to powinno sie dac wgrac bios z ultra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 moja leci na 370/680 a po zmianie chlodzenia pewnie wiecej. jestem ciekaw czy bios od ultry nie poluzowuje timingow dla [pamiecie, bo w winfascie FX5600ultra tez sa samsungi 4ns i chodza na 700 a moje jak jest cieplo to pow 680 sypia smieciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Na winfascie Ultra sa 2.8ns BGA !!! 4ns na 700mhz musialyby dostac napiecie przewielgachne i jeszcze wiekszy cooooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Cytat Na winfascie Ultra sa 2.8ns BGA !!! 4ns na 700mhz musialyby dostac napiecie przewielgachne i jeszcze wiekszy cooooler. Nie mowie o Ultra2 tylko o ultra. Ultra ma pamieci samsung 4ns TSOP a ultra2 te 2.8ns. edit moje 4ns chodza na 680 a u Power By AMD na 4ti chodza na 695 wiec nie wiem o jakim przewielgachnym napieciu mowisz. edit2 moze ktos ma bios od wersji ultra (nie ultra2) lub program, ktorym moglbym edytowac BIOS (NVbios editor nie potrafi rozpoznac mojej karty :() Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunny Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Cytat Cytat Na winfascie Ultra sa 2.8ns BGA !!! 4ns na 700mhz musialyby dostac napiecie przewielgachne i jeszcze wiekszy cooooler. Nie mowie o Ultra2 tylko o ultra. Ultra ma pamieci samsung 4ns TSOP a ultra2 te 2.8ns. edit moje 4ns chodza na 680 a u Power By AMD na 4ti chodza na 695 wiec nie wiem o jakim przewielgachnym napieciu mowisz. edit2 moze ktos ma bios od wersji ultra (nie ultra2) lub program, ktorym moglbym edytowac BIOS (NVbios editor nie potrafi rozpoznac mojej karty :() myślałem ,że 4ns są tylko w wersjach 256 mb?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 czy sie da to sie okaze narazie dziala tylko FX 5900@ 5950 ultra a jak ci spieszno to testuj w ciemno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Cytat czy sie da to sie okaze narazie dziala tylko FX 5900@ 5950 ultra a jak ci spieszno to testuj w ciemnobym potestowal w ciemno, ale nei moge nigdzie trafic na bios do 5600 ultra :( juz nie raz sie flaszowalo karty on nv a poza tym jak sie nie uda to od czego jest gwara i karty na pci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Ja mam Też winfasta A310TD i mój leci na max na 485/685 bez artefaktów. To by było ciekawe wgrać bios od 5600ultra. Jaką masz temp. gpu karty? CZy ktoś wie jak można sprawdzić taktowanie karty bo riva tuner, w zakładkach ster. i itd. chodzi niby na 485Mhz ale to chyba troche nie możliwe. Ktoś wie czy można jakośzmodować tą karte napięcie gpu i ramu? wtedy by sie wyciągneło więcej Mhz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 485 jest nie mozliwoscia jeszcze przy tym standardowym coolerku temp w windozie mam na powiomie 70-75st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneReK Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 485MHz na GPU, 385MHz to bym uwierzyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Cytat 485MHz na GPU, 385MHz to bym uwierzyl.385 jest realne a nawet 400. ja mam obecnie 370 i nie jest to maksimum, poprostu wiecej nie probowalem. temp rdzenia wzrosla o 3 stopnie po podkreceniu z 325 na370. paste mam biala, bo przesmarowanie rdzenia AS3 spowodowalo wzrost temp do prawie 90st, bo rdzen jest wklesly i biala pasta wypelnia te wklesniecie a AS3 nie bede dawal w ilosciach hurtowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Niemiec spróbój edytować bios X-bios editorem powniem rozpoznać twoją karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Cytat Cytat Na winfascie Ultra sa 2.8ns BGA !!! 4ns na 700mhz musialyby dostac napiecie przewielgachne i jeszcze wiekszy cooooler. Nie mowie o Ultra2 tylko o ultra. Ultra ma pamieci samsung 4ns TSOP a ultra2 te 2.8ns. edit moje 4ns chodza na 680 a u Power By AMD na 4ti chodza na 695 wiec nie wiem o jakim przewielgachnym napieciu mowisz. edit2 moze ktos ma bios od wersji ultra (nie ultra2) lub program, ktorym moglbym edytowac BIOS (NVbios editor nie potrafi rozpoznac mojej karty :() Ja wytlumaczysz taktowanie standardowe tej karty ? http://www.kontrast.pl/cennikSpec.asp?current_id=500 Ultra II jest od Gainwarda i ma taktowanie pamieci 900mhz !!! Tutaj jest specyfikacja tego gainwarda oraz winfasta http://sklep.benchmark.pl/komparator_674.html No i tutaj juz chyba nie bedzie zadnych watpliwosci. http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/..._5600ultra.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 nie ultra 1 nie byla na pamieciach 4 ns przecierz zwykla FX 5600 czasami miala 3.6 ns :? ultra 1 miala 2.8 ns a ultra 2 2.5 ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 dobra przyznaje sie do bledu. gdzies czytalem recke i ultra wygladala identycznie jak moja, miala pamieci TSOP i nie miala dodatkowego zasilania. Nicky => probowalem edytowac bios tym progsem co jest na http://niemeic.piwko.pl i niestety nie rozpoznaje on karty :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneReK Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Jak sie flasciach!e BIOS karty to isnieje mozliwosc nieodwracalnego uszkodzenia jej ?? Mozna taka aktualizacje cofnac?? W MSI jest niby LifeUpdate ale nim nie zaladuje BIOSA z Ultry :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 jak cos padnie to karta PCI w kompa i jazda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomF Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zna ktoś może adres stronki z której można ściągnąć biosy. JA POSZUKUJĘ DO MSI 5900 ULTRA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneReK Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Jak sie wrzuci np BIOS z Gainwarda 5600Ultra to nie bedzie sie gryzlo z tym ze karta jest MSI ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 No widze, ze jest nas juz trzech z tymi A310TD :) Ech gdyby nie ta tamperatura :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Cytat No widze, ze jest nas juz trzech z tymi A310TD :) Ech gdyby nie ta tamperatura :? ale tylko was dwoch ma ta karte z wlasnego wyboru. ja ja dostalem z przydzialo zamiast padnietej 3ti. wkurza mnie ta karta i chyba jej cos zrobie, bo niecale 11k w 3dmarku 2001 to jest porazka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneReK Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Nie becz nie jest taka zla karta - w gierkach calkiem ladnie sie spisuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Cytat Nie becz nie jest taka zla karta - w gierkach calkiem ladnie sie spisuje.spisuje sie srednio. wydajnosc nizsza lub zblizona do 3ti, ktore mialem wczesniej. co z tego, ze kreci sie calkiem fajnie jak daje to nikly przyrost wydajnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ck_@rL Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Cytat Zna ktoś może adres stronki z której można ściągnąć biosy. JA POSZUKUJĘ DO MSI 5900 ULTRA. http://whitebunny.demon.nl/index.html - poszukaj tutaj sporo biosow i programow do flashowania.Oraz innych przydatnych narzedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Eee no 12000 w 2k1 i 3300 w 2k3 to nie tak zle :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Cytat Eee no 12000 w 2k1 i 3300 w 2k3 to nie tak zle :?jam ialem niecale 11k i 2.4 po zaaplikowaniu najnowszego patcha(built 340) do 2k3 (wczesniej mialem 2800). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...