Skocz do zawartości
TuneReK

GF FX 5600@5600Ultra ??

Rekomendowane odpowiedzi

moja leci na 370/680 a po zmianie chlodzenia pewnie wiecej.

jestem ciekaw czy bios od ultry nie poluzowuje timingow dla [pamiecie, bo w winfascie FX5600ultra tez sa samsungi 4ns i chodza na 700 a moje jak jest cieplo to pow 680 sypia smieciami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Na winfascie Ultra sa 2.8ns BGA !!!

4ns na 700mhz musialyby dostac napiecie przewielgachne i jeszcze wiekszy cooooler.

Nie mowie o Ultra2 tylko o ultra. Ultra ma pamieci samsung 4ns TSOP a ultra2 te 2.8ns.

edit

moje 4ns chodza na 680 a u Power By AMD na 4ti chodza na 695 wiec nie wiem o jakim przewielgachnym napieciu mowisz.

edit2

moze ktos ma bios od wersji ultra (nie ultra2) lub program, ktorym moglbym edytowac BIOS (NVbios editor nie potrafi rozpoznac mojej karty :()

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

4ns na 700mhz musialyby dostac napiecie przewielgachne i jeszcze wiekszy cooooler.

Nie mowie o Ultra2 tylko o ultra. Ultra ma pamieci samsung 4ns TSOP a ultra2 te 2.8ns.

edit

moje 4ns chodza na 680 a u Power By AMD na 4ti chodza na 695 wiec nie wiem o jakim przewielgachnym napieciu mowisz.

edit2

moze ktos ma bios od wersji ultra (nie ultra2) lub program, ktorym moglbym edytowac BIOS (NVbios editor nie potrafi rozpoznac mojej karty :()

myślałem ,że 4ns są tylko w wersjach 256 mb??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

czy sie da to sie okaze narazie dziala tylko FX 5900@ 5950 ultra a jak ci spieszno to testuj w ciemno

bym potestowal w ciemno, ale nei moge nigdzie trafic na bios do 5600 ultra :(

juz nie raz sie flaszowalo karty on nv a poza tym jak sie nie uda to od czego jest gwara i karty na pci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Też winfasta A310TD i mój leci na max na 485/685 bez artefaktów. To by było ciekawe wgrać bios od 5600ultra.

Jaką masz temp. gpu karty? CZy ktoś wie jak można sprawdzić taktowanie karty bo riva tuner, w zakładkach ster. i itd.

chodzi niby na 485Mhz ale to chyba troche nie możliwe.

Ktoś wie czy można jakośzmodować tą karte napięcie gpu i ramu? wtedy by sie wyciągneło więcej Mhz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

485MHz na GPU, 385MHz to bym uwierzyl.

385 jest realne a nawet 400. ja mam obecnie 370 i nie jest to maksimum, poprostu wiecej nie probowalem. temp rdzenia wzrosla o 3 stopnie po podkreceniu z 325 na370.

paste mam biala, bo przesmarowanie rdzenia AS3 spowodowalo wzrost temp do prawie 90st, bo rdzen jest wklesly i biala pasta wypelnia te wklesniecie a AS3 nie bede dawal w ilosciach hurtowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

edit

edit2

Ja wytlumaczysz taktowanie standardowe tej karty ?

http://www.kontrast.pl/cennikSpec.asp?current_id=500

Ultra II jest od Gainwarda i ma taktowanie pamieci 900mhz !!!

Tutaj jest specyfikacja tego gainwarda oraz winfasta

http://sklep.benchmark.pl/komparator_674.html

No i tutaj juz chyba nie bedzie zadnych watpliwosci.

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/..._5600ultra.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra przyznaje sie do bledu.

gdzies czytalem recke i ultra wygladala identycznie jak moja, miala pamieci TSOP i nie miala dodatkowego zasilania.

Nicky => probowalem edytowac bios tym progsem co jest na http://niemeic.piwko.pl i niestety nie rozpoznaje on karty :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No widze, ze jest nas juz trzech z tymi A310TD :) Ech gdyby nie ta tamperatura  :?

ale tylko was dwoch ma ta karte z wlasnego wyboru. ja ja dostalem z przydzialo zamiast padnietej 3ti.

wkurza mnie ta karta i chyba jej cos zrobie, bo niecale 11k w 3dmarku 2001 to jest porazka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi