Skocz do zawartości
Artur79

KT600

Rekomendowane odpowiedzi

czy plyty oparte na KT 600 wszystkie nie posiadaja dzielnika 1/6 ??

tzn jak ruszy szyna 200 dla procka /pamiec ..to i PCI jest przetaktowywane ?? podobno dopiero jak wykryje procka z FSB 200 (BARTON )

a jak ma sie sytulacja gdy wstawie Durona i ustawie mu FSB 200 .....co on na to powie ?? przydzieli pci 33MHz cz ynadtaktuje PCI ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko epox ze starym biosem mial problemy

w nowym juz to naprawili

i nie wiem jak sie ma sprawa z gigabyte ale on jesli idzie o oc to jest kompletny kastrat

bzdura. Epox na kt 600 zawsze miał dzielnik 1/6

tylko przez "genialny program taki jak sandra 2004" która pokazywała przy fsb 200 dzielnik 1/5

Epox dla "panikarzy " wprowadził w biosie opcje podglądanie PCI i AGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[

bzdura. Epox na kt 600 zawsze miał dzielnik 1/6

tylko przez "genialny program taki jak sandra 2004" która pokazywała przy fsb 200 dzielnik 1/5  

Epox dla "panikarzy " wprowadził w biosie opcje podglądanie PCI i AGP.

napisalem tylko to co przeczytalem w innych topikach

podobno we wczesniej wersji dzialal tylko z prockami ktore mialy standardowo ustawione fsb 200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciwnik ma chyba racje, Sisoft sandra pokazuje mi 1/5 przy 200 natomiast aida pokazuje przepustowosc agp 533 (8 x 66), gdzie sie moge jeszcze upewnic bo w biosie nie pokazuje u mnie dzielnika

UPDATE: Flexa gdzie Ci to pokazuje bo ja nie widze, na starcie pokazuje mi tylko napiecia itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie

po upgrade biosa na nowego komp przy moich ustawieniach wczesniejszych nie wstaje !

płyta to epox kt600

zauwarzyłem ze w nowym biosie napiecie dla pamieci to 2,7v min

a to jest max dla twisterów

a pozatym ten nowy bios (z listopada) jest cos skopany

takie same ustawienia jak poprzedni bios i niewstał cos tu niegra

ciekawi mnie czy ktos miał juz taki problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to:

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/169-44

Niestety VIA w kolejnym już chipsecie nie wdrożyła dzielnika FCB/PCI 1/6 dla procesorów, które standardowo nie korzystają z magistrali 200 MHz (Barton). Tylko w przypadku procesorów z rdzeniem Barton, ustawienie zegara 200 MHz nie powoduje wzrostu zegarów taktujących PCI/AGP. Przy osiągnięciu zegara taktującego FSB na poziomie 200 MHz dla wszystkich innych procesorów AMD, dyski twarde w wielu przypadkach odmówią posłuszeństwa. Jeśli mamy kartę dźwiękową czy modem na PCI, także możemy się spodziewać protestu z ich strony. Niestety problem ten będzie dotyczył wszystkich płyt głównych z KT600. Być może, niektórzy producenci jakoś to rozgryzą, lecz z pewnością VIA całkowicie zawaliła sprawę

Czy to jakieś bzdury?

Artykuł wygląda wiarygodnie.

A może spisek popleczników nvidi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie  

po upgrade biosa na nowego komp przy moich ustawieniach wczesniejszych nie wstaje !

płyta to epox kt600

zauwarzyłem ze w nowym biosie napiecie dla pamieci to 2,7v min

a to jest max dla twisterów

a pozatym ten nowy bios (z listopada) jest cos skopany

takie same ustawienia jak poprzedni bios i niewstał cos tu niegra

ciekawi mnie czy ktos miał juz taki problem

kumpel nie ma problemu na najnowszym biosie na 8KRA2+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to:

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/169-44

Niestety VIA w kolejnym już chipsecie nie wdrożyła dzielnika FCB/PCI 1/6 dla procesorów, które standardowo nie korzystają z magistrali 200 MHz (Barton). Tylko w przypadku procesorów z rdzeniem Barton, ustawienie zegara 200 MHz nie powoduje wzrostu zegarów taktujących PCI/AGP. Przy osiągnięciu zegara taktującego FSB na poziomie 200 MHz dla wszystkich innych procesorów AMD, dyski twarde w wielu przypadkach odmówią posłuszeństwa. Jeśli mamy kartę dźwiękową czy modem na PCI, także możemy się spodziewać protestu z ich strony. Niestety problem ten będzie dotyczył wszystkich płyt głównych z KT600. Być może, niektórzy producenci jakoś to rozgryzą, lecz z pewnością VIA całkowicie zawaliła sprawę

Czy to jakieś bzdury?

Artykuł wygląda wiarygodnie.

A może spisek popleczników nvidi?

juz nieaktualne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwazam MSI na KT600 lub ....nforce2 ...

zastanawiam sie tez na nforce2 w wydaniu ECS ....odrazu zaznacze ze niechce podkrecac sprzetu ...no moze jedynie procka na FSB 333 co mi da 2GHz ..lub FSB 200 i mnoznik 10 ..co rowniez da 2GHz ...... reszta bez cudowania ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KT600 ma oczywiscie dzielnik 1/6. Implementacja zalezy od wytworcy mobo, ale to chyba logiczne ze kazde mobo z FSB 200 bedzie go mialo. Sam uzywalem na swoim Epoxie 8KRA2I Durona 1,2 na FSB 200 (400 DDR) przy taktowaniu 1,4 GHz, chyba nie musze mowic jak hulal przy tej szynie... Choc Sandra uwazala ze to KT400 i pokazywala dzielnik 1/5 to oczywiste ze tak nie bylo - zadnych problemow ze stabilnoscia... Ale dobra rada - zawsze miejcie pamieci taktowane synchronicznie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A chipsety VIA KT600 są stabilniejsze i bardziej kombatybilniejsze z urządzeniami niż płyty na nForce2 :?: Jeżeli się ma kartę TV to lepsze będzie KT600 :?: Narazie nie zmieniam kompa. A zdarzają się jakieś problemy z kartami TV na Epoxach opartych o KT600 :?: Z góry dzięki.

Pozdrowienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...