Skocz do zawartości
morph

Co sie dzieje z overcooled.com ???

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widać niewiele się zmienia i wnioski nie są wyciągane

Bo wnioski nie chcą być przez nich wyciągnięte...

lepiej bazować na głupich ludziach - zwabionych ich "kampanią reklamową" na tym forum - którzy zamawiają coś, płacą z góry i czekają miesiąc albo dłużej a jak paczka dojdzie to się dowiadują że jeszcze czegoś brakuje i zostanie im to dosłane - :lol: :lol: :lol:

Nierozumiem jak można mieć opóźnienia jak ma się towar na stanie? Jeśli mam towar, ktoś mi wpłacił to ide na poczte i wysyłam - 1,5h (licząc pesymistycznie) nikogo nie zbawi chyba...

A może działa to na takiej zasadzie że najpierw czekają aż kilka osób wpłaci - po drodze wciskając im kit że bloki za chwile zostaną wysłane - i dopiero gdy zbiorą odpowiednią sumę składają na bloki zamówienie... bo innej możliwości nie widze na takie opóźnienia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GNAKED > z zamowienia zagraniczne odpowiadam ja. Za obsluge i wysylke juz Popix. Procedura jest tak dograna, zeby nie bylo sytuacji takich, ze trzeba przepraszac za opoznienia z winy CFD. Wszystko jest dosc dobrze ze soba zgrane.

Walniecie serwera to vis major. Tego nie da sie przewidziec. Oczywiscie nikt nie pisze, ze ma sesje, ani nic takiego.

lspider > idealista. Gwarantuje, ze JA do negocjacji z firmami podchodze zupelnie inaczej i na cale szczescie odbiorcow indywidualnych nie obsluguje.

morph > firma nie znika. Jesli chodzi o kontakt to nie powinienes miec do mnie tych pretensji.

Jasne, ze cale zamieszanie jest na szkode CFD dlatego Maciek wycofal sie z obslugi klientow indywidualnych.

Nastepny idealista. Poponuje, zebys poszedl do pracy i zobaczymy jak wtedy bedziesz mowil.

Jakos specjalnie nie przejmuje sie Twoimi "gwarancjami". Na razie zaden z zagranicznych odbiorcow nie narzeka.

nrg > masz przeciez napisane kilka postow wyzej, nie jestem STALYM CZLONKIEM CFD I NIE ZAJMUJE SIE KLIENTAMI INDYWIDUALNYMI.

Zippo > "Bo wnioski nie chcą być przez nich wyciągnięte... " - na jakiej postawie tak twierdzisz? Chlopaki teraz zasuwaja tak, ze nie mozna ich wogole zlapac. Macka teraz nie ma od rana do poznego wieczora, bo stara sie nadrobic wszystkie zaleglosci. Rozumiem, ze Ty wiesz oczywiscie lepiej.

Kto powiedzial, ze maja towar na stanie? Zacytuj to, bo mam nadzieje, ze nie jest to kolejny tekst wyssany z palca. Gwarantuje Ci, ze jesli tylko bylaby sytuacja, ze u Popixa na polce stalyby kartoniki z Waszymy blokami to juz dawno nie byloby takich klopotow.

Wszystkich co zamowili i zaplacili doskonale rozumiem. Mysle, ze w ferie wysla wszystko co zostalo nie zrealizowane do tej pory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast chciałbym zaapelować do ludzi z overcooled

Panowie, jak już siedzicie na tym forum i się bronicie rękami i nogami to naprawdę przy okazji odpiszcie tym wszystkim ludziom co wam powierzyli swoje pieniądze (nie jednokrotnie długo odkładane). Jak już chcecie olewać to olewajcie tych co nadal chcą u was zamawiać. Postawicie się po prostu w odwrotnej sytuacji.

Przy okazji takich uczynków nauczycie się postępować w branży handlowej, bo przecież jak macie teraz zamówienia z UE do 1-2 firm a za niedługo okaże się że waszymi produktami zainteresują się inne kraje UE i np. Stany(czego Wam życzę) I te firmy będą chcieć nie 500 sztuk tylko 5000 to nie można olewać tych wcześniejszych co mniej chcą bo te firmy mogą narobić wam tak koło tyłków że nikt nie będzie chciał robić z wami interesów. Mimo wszystko obsługa klientów jest jedną z najważniejszych elementów handlu często gęsto ważniejsza od samej oferty.

Pamiętajcie !!!

Jeden klient zadowolony potrafi przyprowadzić wam swoich znajomych i tamci znajomi następnych a jak zrazi się jeden to tylu ilu ma znajomych to tylu nie kupi waszych produktów nawet od innej firmy która sprzedaje wasze produkty. Wiec nie psujcie sobie marki w rodzimym kraju.

Na koniec powiem, że sam pracuję w handlu i już nie jednokrotnie zdarzyło nam się, że zdobywając zaufanie jednego klienta który sam nie kupił 30 komputerów, ale polecił naszą firmę innym jego znajomych firmom, które do tej pory systematycznie robią tylko u nas zamówienia.

Tak więc dla waszego dobra potraktujcie każdego swojego klienta w taki sam sposób czyli najlepiej jak można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto powiedzial, ze maja towar na stanie? Zacytuj to, bo mam nadzieje, ze nie jest to kolejny tekst wyssany z palca. Gwarantuje Ci, ze jesli tylko bylaby sytuacja, ze u Popixa na polce stalyby kartoniki z Waszymy blokami to juz dawno nie byloby takich klopotow.

Wiesz jak ktoś zakłada firme, robi strone ze sklepem to wnioskuje że ma towar który w tym sklepie oferuje... w innym przypadku wynika z tego że ludzie qpujący w CFD płacili za coś co nie było jeszcze wyprodukowane... inna sprawa gdyby na stronie pisało coś w stylu "czas realizacji 2tyg" itp ale tak to partactwo...

Jedyne pocieszenie dla ludzi którzy chcieli qpić coś by CFD w tym że Mate przejął dystrybujce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płaćcie za zaliczeniem pocztowym. Przynajmniej nie będziecie się wqrw%&*^, że zapłaciliście za coś na co musicie tak długo czekać

Hmmm, a może by tak zacząć porównywać zachowanie Overcooled do Microsoft?

A myslisz ze byl wybor , sposobu platnosci :?

Rece opadaja szkoda slow ..... zmknijscie ten topic i tak nic niego nie wyniknie tylko to ze : Klienci sa glupi , chamscy , nieciepliwy , i zakladaja durne topic'i jak by tego bylo malo jeszcze ...PIIIIIIIIIIII

-Siostro kaftan mi sie rozwiązał :!: :lol:

PS:Pozdrawiam wszystkich chamskich oczekujacych :P

Cierpliwosci panowie Bóg nam to w blokach wynagrodzi :D

(1miesiac 12dni)

Ps2:Taka konsola byla , albo i jest ale co to ma do tego topicu :?:

[update] nie wiedzialem ze zostalismy przeniesieni na osla , przestal bym byc taki powazny :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już są pierwsze "pozytywne" efekty "fuzji" CFD z Mate'em

Bloczki z CFD u Mate'a są droższe niż wtedy, gdy były sprzedawane przez CFD ...

bloczki u Popixsa byly w promocji. cena bez promocji u Popixsa wynosila 119 na Pawnee a w Mate jest to 115 tak samo jak Uziel.

bloczki masz taniej i jeszcze jeczysz. zastanow sie troche nad tym co mowisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam czepiacie się overcooled to bardzo młoda firma która musi nabarać doświadczenia bo jak wiadomo doświadczenie przychodzi z wiekiem i nic dziwnego że chłopaki mają poślizgi. Tylko faktycznie powinni wprowadzić formę płatności za pobraniem bo niektórzy nie mają możliwości dokonywania przelewów lub im się to nie podoba. A tak pozatym oni nie olewają ludzi bo gdyby to robili to by kasy nie zarabiali więc kasa ich zmobilizuje :lol:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już są pierwsze "pozytywne" efekty "fuzji" CFD z Mate'em

Bloczki z CFD u Mate'a są droższe niż wtedy, gdy były sprzedawane przez CFD ...

bloczki u Popixsa byly w promocji. cena bez promocji u Popixsa wynosila 119 na Pawnee a w Mate jest to 115 tak samo jak Uziel.

bloczki masz taniej i jeszcze jeczysz. zastanow sie troche nad tym co mowisz.

Żeby sprawdzić ile płaciłem za bloczki - chcę się zalogować na swoje konto na Overcooled. Tylko jak to zrobić gdy strona się nie otwiera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak to jest  w końcu z overcooled,bo zamówiłem 30.01 bloczek  i nie wiem teraz czy go otrzymam? :(

Polecam klosze(ala kule) od starych lamp przypominaja troche krysztalowa kule mozesz nam wszystkim oczekujacym powrozyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz Dzidzia mnie to jakoś nie bawi(a zwłaszcza w takiej sytuacji).Jak masz pisać takie bzdury to daruj sobie.gdybym miał jakąś możliwość skontaktowania się z cfd o bym tu nie pisał a jak wiadomo na maile niezbyt mają czas odpisywać a próbowałem.

z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz Dzidzia mnie to jakoś nie bawi(a zwłaszcza w takiej sytuacji).Jak masz pisać takie bzdury to daruj sobie.gdybym miał jakąś możliwość skontaktowania się z cfd o bym tu nie pisał a jak wiadomo na maile niezbyt mają czas odpisywać a próbowałem.

z góry dziękuje.

Hmmm... Jak widzisz w topicu jest troche wiecej "zdenerwowanych" osob i nikt nie moze sie z nimi skontaktowac , wszystko jest na "chyba" wiec nie wiem czemu sie wkurzasz ..... Dobra zle cie troche zrozumialem dopiero przeczytalem(odpowiednio) date w takim razie faktycznie jedyna sensowna odpowiedzia jest to ze zamowienie odzuca (myslalem) ze jest z 1-sty zamowienie a ty ponawiasz 100x zadane pytanie kiedy dlatego tak odpowiedzialem :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BUAHAHAAHAHAHAHAAH~!!!!!!!!!!!!

LOOOOOL!!!! JAKA KOMPROMITACJA !!!!!!

Lukas20 - czy za przeproszeniem jestes normalny ? przeciez swoimi wypowiedziami wbijasz gwozdz do trumny jeszcze "firmie" ...

heh - juz sie przekonalem co do "overcooled" i nastawienia popixa w sprawach "handlowych" (nie osobiscie , ale b. duzo o tym wiem) - (qfa - byscie chociaz jakas normalna nazwe wymyslili - POLSKĄ!! - zalosne)

widac po Twoich wypowiedziach , ze olewka klienta indywidualnego to dla Was normalka - heh wasz problem - widac ze masz blade pojecie o handlu i o zasadach w relacjach klient<->sprzedawca - zalosne ...

buhaha - chcecie wysylac cos za granice ? chyba w jakis ogromnych ilosciach i po cenach hurtowych pewnie do dalszej odsprzedazy - g..... na tym zarobicie - POLSKA TO NIE CHINY GDZIE WSZYSTKO TANIE I TANIO W PRODUKCJI :lol: :lol: :lol:

wogole to dla mnie smieszni jestescie :? :?

wspolczuje mate'owi wspolpracy z Wami - bedzie to pewnie dla niego ogromna katorga...

no to co ?? ilu juz "zadowolonych" klientow macie ???? 8O 8O - wiedzcie jak moj kumpel bluzgal na was jak dostal nie ten blok co trzeba i jeszcze badziewnie wykonany

klienta nie bedzie obchodzic to czy macie jakas sesje , czy serwer wam padl , czy w kaszlaku sie silnik urwal - jak zakladacie strone , sklep internetowy , to powinniscie tymbardziej zwracac uwage na kontakt z klientem - to przede wszystkim swiadczy o tym , czy jest to porzadna firma , ktorej nie jest obojetnym dany klient - klient wplaca pieniadze i oczekuje towaru za to - I W PELNI ROZUMIEM ZALE UZYTKOWNIKOW KTORZY TUTAJ PISZA - maja do tego prawo !!!

Ż A Ł O S N E !!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już trace cierpliwość . Może ktoś z tej niby firmy powiedzieć kiedy dostaniemy bloczki, czy boją się odzywać do ludzi których dosłownie okradli. Miały być wysłane zaległości do zeszłego czwartku i jak widze to nikt sie nie cieszy z otrzyymanych bloczków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze juz mozna wejsc na stronke ale wita mnie taki napis

Nasze produkty możecie Państwo kupić (detalicznie) na stronie www.mcs.pc.pl

Zapytania dotyczące hurtu i cen hurtowych prosimy kierować na nasz e-mail (adres w dziale Kontakt)

czy to znaczy ze nie mogę juz nic zamówić przez overcooled? bo w mcs nie mają takich złączek na pawnee jak mnie interesują ichlodnicy od lady.... prosze odpowiedzcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego u mate'a w sklepie nie ma Nukleona i Uriela?

bo dzieki temu smiesznemu polaczeniu sklep mate'a przerodzil sie w bajzel i nic na nim nie ma - jakis nuk3 ma wyjsc - nie wiadomo kiedy - teraz mate kichy jakies wypuscil ktore produkowal popixs ... - IMO LOL i ROTFL z tego .... :? juz teraz bym wolal zamawiac sprzet dangerdena a nie te lipy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam k....pytanie do Kolegów kiedy ja dostanę swoje zamówienie nr. 87 z 18.01.2004r. kasa poszła 19.01.2004. koleżka mówił że się zajmie tą sprawą w tym tyglu i k... nic. Jest połowa lutego a ja kasę wpłaciłem a towaru nie ma. Co to do k...nędzy jest. e'mail głuchy na gadugadu nie dostępny. tel. nie podali bo by pewnie oszalał z radości od odbieranych informacji.

klimax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekord olewania!!!

Zamówienie złożone na www.overcooled.com 2 lutego 2004

Kasa poszła 3 lutego 2004.

Po miesiacu czekania i wielu info na forum na temat firmy postanowilem zmienic zamowienie na zwrot kasy a zakupy zrobilem na www.mcs.pc.pl

Poszedł mail do Chrisa witch@darktech.neostrada.pl

który przekazał go Popixowi... i co?

I nic - mija kolejny miesiąc a kasy jak nie było tak nie ma.

Bez komentarza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze zwracac sie do producentow/ robiacych was w wala.

Prosze nie robic z Tweaka forum overcooled, OK ?

No ale jak Piotrek78 napisał, zwracanie się do TYCH producentów jest o dupę potłuc ...

Reed, chyba zauważyłeś tego posta? Czy nie?

Spróbuję ułatwić kontakt z producentami

Popixs - GG: 1258101; popixs@wp.pl

Witchunter - GG: 1064642

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze zwracac sie do producentow/ robiacych was w wala.

Prosze nie robic z Tweaka forum overcooled, OK ?

No ale jak Piotrek78 napisał, zwracanie się do TYCH producentów jest o dupę potłuc ...

Reed, chyba zauważyłeś tego posta? Czy nie?

Spróbuję ułatwić kontakt z producentami

Popixs - GG: 1258101; popixs@wp.pl

Witchunter - GG: 1064642

Czy myslisz ze jezeli na mail i GG sie nie odzywaja (a telefony ??) to tutaj przyjda pokornie rozwiac watpliwosci ??

Smiem w to watpic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No prosze, na początku wszyscy zachwalali, jakia to wspaniała firma nie jest i jakie wspaniałe bloki robi.

Teraz jedna wielka nagonka na overcooled.com... Sam mam od nich 3 bloki i ja akurat nie miałem problemów z kupnem bo mieszkam w Gdyni i odebrałem osobiście.

Jeżeli żeczywiście CFD nie mają zamiaru oddac Wam pieniędzy to mogę podac dokładne namiary tym osobom, ale nie wiem czy to cos zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi