viod Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Dziwne moze dlatego ze pozytywy dostaje sie po odebraniu paczki a nie np. po miesiecznym testowaniu produktu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 ja chyba kupie to http://allegro.pl/show_item.php?item=22321301 albo to http://allegro.pl/show_item.php?item=22320902 albo to http://allegro.pl/show_item.php?item=22318435 tylko na to mnie stac bo mam tylko 120 zeta a moje temp wynosza 54c po nocnym prime 95 a firma cpc ma prawie same pozytywy na allegro wiec jednak nie maja syfu takiego jak mowia ludzie na forum?? czy moze lepiej za ta kase kupic cos rzedu zelman?? :arrow: Wszystkie pozytywy sa wynikiem dobrze sfinalizowanej transakcji. :arrow: Komentarze stawiaja ludzie, ktorzy z WC stykaja sie po raz pierwszy i najprawdopodobniej sa oszolomieni jego cisza. :arrow: Składanie polskiego WC to jak skladanie kompa :-) Nie spodziewaj sie, ze bez wlasnej inicjatywy tanio znajdziesz cos dobrego. A napewno nie w "hipermarkecie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 a firma cpc ma prawie same pozytywy na allegro wiec jednak nie maja syfu takiego jak mowia ludzie na forum?? :arrow: Wszystkie pozytywy sa wynikiem dobrze sfinalizowanej transakcji. Otóż to. Przeczytaj uważnie komentarze. Odejmij od tej całęj liczby setek komentarzy te w których jest jedynie potwierdzenie otrzymania paczki. Pozostanie kilkadziesiąt(?) opini, jak pisał Ituriel od ludzi którzy pierwszy raz widzieli zestaw WC. Tak więc te sztuki które działają poprawnie mieszczą się w definicji: "w każdej regule są wyjątki" :twisted: Można je więc pominąć w danych statystycznych :twisted: Nie na darmo firma ma zszarganą opinię. Kto wie. Może już niedługo. Tzn. niedługo będzie istnieć. Dziś mija tydzień od przedsądowego wezwania do zapłaty, a pieniędzy nadal nie dostałem. Swoją drogą myślę, że ta firma chyli się ku likwidacji bardzo szybko. Może jeszcze w tym miesiącu. Miałem do czynienia z wieloma firmami z różnych dziedzin. Takie zagrania z jej strony są charakterystyczne dla niewypłacalnych firm, ktore orżnęły wielu klientów. Nie odda mi pieniędzy i już. Zanim dojdzie do rozprawy, to już nie będzie istniała. I szukaj wiatru w polu. Prawdę mówiąc chciałbym się mylić, choć doświadczenie podpowiada mi co innego, bo moje ponad 400 zł jest mi drogie :? Pozdrawiam Zbyszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 @j.h.hudy Jezeli juz mialbym wybraj to bym sie pokusil na COLD SILENCE V 2.0 Ale ja nadal pozostane przy moim CPC :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 ja chyba kupie to http://allegro.pl/show_item.php?item=22321301 albo to http://allegro.pl/show_item.php?item=22320902 albo to http://allegro.pl/show_item.php?item=22318435 tylko na to mnie stac bo mam tylko 120 zeta a moje temp wynosza 54c po nocnym prime 95 a firma cpc ma prawie same pozytywy na allegro wiec jednak nie maja syfu takiego jak mowia ludzie na forum?? czy moze lepiej za ta kase kupic cos rzedu zelman?? Jak masz to 120 zł to ja bym sobie podarował to co wyżej :? .Albo dostukaj kasy i złuż sobie sam jakiś zestaw albo kup jakiś pożądny miedziany cooler. Tu dam ci linki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21960100 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22339920 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22122514 lub rozejżyj sie za czyms innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASCII Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Miałem CPC 16+ przez 6 miesięcy. Dokupiłem jeszcze "dużą chłodnice" na Allegro. Noi wcale nie jest tak źle jak tu co niektórzy piszą. Ja na 1700+ wykreconym na 2420 MHz na Vcore 1.8 V miałem 43 stopnie w idle i 51 w stresie i uwazam to za bardzo dobry wynik więc nie narzekajcie bo za takie śmieszne pieniądze to nie ma nic wiele lepszego. Obecnie mam AC :( ale na biurku leży już N2 ver. 2 i w przyszłym tygodniu planuje zmontować nowe WC :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Prawdę mówiąc chciałbym się mylić, choć doświadczenie podpowiada mi co innego, bo moje ponad 400 zł jest mi drogie :?A można wiedzieć, co ty tam kupowałeś za ponad 500zł? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 A można wiedzieć, co ty tam kupowałeś za ponad 500zł? 8O Można:-) Zestaw WaterCooler EFL 12dB plus, bloki na GPU, chipset, HDD zasilacz wskażnik przepływu polimer, klej, kabelki No i się uzbierało. Swoją drogą to blok na HDD to jedna wielka lipa. On raczej odgradzał dysk od wymiany ciepła. Ta malutka komorka z płynącą wodą na skraju płytki nie była w stanie odebrać ciepła z całej jej powierzchni. Skuteczniejszym sposobem jest wiatraczek 40x40 dmuchający wzdłuż osi dysku. Nad i pod dyskiem. Wystarczy mu 5V zasilania. Miałem kiedyś dwa dyski, jeden nad drugim i taki wiatraczek dmuchający pomiędzy nimi. Ale na 12V i wystarczał by schłodzić obydwa dyski. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufcik Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 kupilem tam zestawil w sierpniu i jakos na poczatku lutego pompa sie zj.. zepsula ;) rozlozylem to cudo pojechalem do ich siedziby wymienili od razu wedlog mnei sa ok albo moze mialem troche szczescia :) athlon 2000+ ma na tym do 41 stopni podkrecony na 2600+ (nawet w tej chwili :) ) ma 49 jak puscilem go na 3200+ to mial 51 ale spawdzalem tylko przez chwile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 a ile by bylo jakby komp chodzil 24/7 pod ciaglym obciazeniem?? pewnie nie musialbym po ciapla wode na herbate chodzic do kuchni tylko wystarczyloby spuscic z "chlodzenia" do szklanki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawko_78 Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 A ja troszke zmodyfikowalem moje CPC. Zalozylem rurki o srednicy wewnetrznej 8mm a zewn 10, oraz kupilem w OBI pojemnik 4.4 litra za 5 zl i teraz na moim Athl. 1800Xp mam po 4 godz grania gora 45 stopni przy temp w pokoju 23 stopnie. Zastanawiam sie teraz nad zainstalowaniem nad pojemnikiem wentylatorka na 5V. Tylko czy wyciety otwor i wentyaltor nie spowoduja nadmiernego wyparowywania wody?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Zastanawiam sie teraz nad zainstalowaniem nad pojemnikiem wentylatorka na 5V. Tylko czy wyciety otwor i wentyaltor nie spowoduja nadmiernego wyparowywania wody??niebadz lolek zalacz siakąs chlodnice :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawko_78 Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Poprawka :) Dzisiaj dorzucilem paste Coolermastera ta z serii High Perfomance i max temp teraz zatrzymuje sie na 42 stopniach po graniu przez 2 godz w IGI 2 . Wg mnie jak na delikatnie zmodyfikowane CPC to dobry wynik. A na chlodnice tez przyjdzie czas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Zastanawiam sie teraz nad zainstalowaniem nad pojemnikiem wentylatorka na 5V. Tylko czy wyciety otwor i wentyaltor nie spowoduja nadmiernego wyparowywania wody??niebadz lolek zalacz siakąs chlodnice :evil: hehe liczylem ostatnio zapotrzebowanie na moc grzewcza basenu ale na to bym nie wpadl zeby zyski ciepla od tafli wody odporowadzac w WC Powodzenia LOL!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22489651 Czyli ten zestawik to lipa będzie??? Zastanawiam sie na jakimś WC w tej cenie albo Volcano 12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Wes facet przeczytaj ten topik a nie zadajesz idiotyczne pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Wes facet przeczytaj ten topik a nie zadajesz idiotyczne pytania.podpisuje sie pod tym moimi wszstkimi 4 rekoma ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Szczegulnie polecilbym chlodnice (ma wiele nagrod wiec musi byc wspaniala ) LOL :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fac30FF Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 bezpieczeństwo - każdy blok jest testowany ciśnieniem dziesięciokrotnie przewyższającym najwyższe ciśnienie robocze (1.3MPa) oraz kontrolowany specjalną rentgenowską aparaturą diagnostyczną. Hahahahahahhahahaha LOL Lubiem czasem poczytac te opisy. Ciekawych rzeczy sie mozna dowiedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerman Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 i nie czarujcie mnie ze macie temperatury po 30 st :)) co do srednicy wezy to sie zgodze bez gadania !!! glowna przyczyna padania pompek w tym zestawie Pompka ma już rok, chodzi 24H/dobę i jakoś ciągle żyje :) Węże lubią zapychać się glonami, ale dobry polimer antyglonowy załatwia sprawę. A tempertura procka to właśnie ~30 stopni (bez chłodnicy i i ze skróconymi do 3 m przewodami.) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 i nie czarujcie mnie ze macie temperatury po 30 st :)) co do srednicy wezy to sie zgodze bez gadania !!! glowna przyczyna padania pompek w tym zestawie Pompka ma już rok, chodzi 24H/dobę i jakoś ciągle żyje :) Węże lubią zapychać się glonami, ale dobry polimer antyglonowy załatwia sprawę. A tempertura procka to właśnie ~30 stopni (bez chłodnicy i i ze skróconymi do 3 m przewodami.) :) ludziu przecierz czujniki mobo wogole nie sa wiarygodne :? rownie dobrze moze pokazywac 150 :? 30* bez chlodnicy i na cpc :? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerman Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 No bo ja wiem czy niewiarygodne. Po coś są :) A pozatym : - procek jak w podpisie (1,5V) - sam w sobie mało się grzeje - copper shim - actic silver pod blokiem Wszytko naprawe porządnie i pewnie założone - działa jakoś i jest kompletnie niesłyszalne a tylko o to chodziło. To CPC mam darowane więc korzystam jakby przymusowo (za własny grosz bym tego nie kupował), ale jeśli nie trafi się na trefny blok to w sumie może być.....chociaż za tą kasę to można złożyć sobie o wiele lepsze i bardziej profesjonalne WC. Raczej nie próbowałbym na tym poważniejszego o/c, ale że na razie się za to nie zabieram to jescze będzie musiało mi trochę posłużyć. Po prostu piszą o tym w C ipie i innym PC Worldzie więc dlatego jest popularne, ot co. W każdym razie jakieś nieszczęście światowe to nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Beerman ja na swoim WC nie mam 30 stopni mimo że jest o niebo lebsze od twojego więc nie możliwe jest abyś ty miał 30 stopni w najlebszym wypadku będziesz miał ok 50 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 ja tam widze uptime na poziomie 30 minut i procka w idle :lol: takie temperaturki to mozesz pokazywac, ale w czipie :) pokaz temp o 1-2h prime95 to wtedy pogadamy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 ja tam widze uptime na poziomie 30 minut i procka w idle :lol: takie temperaturki to mozesz pokazywac, ale w czipie :) pokaz temp o 1-2h prime95 to wtedy pogadamy ;] i nie na tym napieciu :D 1,5V :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerman Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Po 4 godzinach prime temp. wzrosła o ok. 5 stopni w stosunku do idle. Co do czujek na mobo - po wyłaczeniu pompki temp. szybciutko osiąga 80 stopni (dalej nie czekałem :) a po ponownym włączeniu spada momentalnie do tych ~30 stopni, więc raczej temperatury nie są brane z kosmosu. Jak będę miał NF7 to zobaczymy jak się spiszę przy O/C i większych napięciach na vcore :) Na razie na defaulcie nawet największy stress nie robi na cepece wrażenia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Oczywiscie Vcore nadal 1,5V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Cos mi sie w to nie chce wierzyc.. i to jeszcze na CPC.. weze masz w lodówce ? Ja na moim Bartonie na Nukleonie i power headzie 802 i wodzie o temp 1stopnia mialem na Bartonie 1.6V 2.5ghz 22stopnie.. wiec nie sadze zeby na CPC byla temp "prawie równa" temp powietrza moze cos sie pokopalo i pokazuje Ci temp chipsetu a nie procka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Sensor na mobo, ewentualnie dioda termiczna, nie wskaza ci dokladnej temperatury. Sa po to, aby zapobiec przegrzaniu sie procesora w wypadku np. awarii wiatraka. Nie rozumiem dlaczego ludzie chwala sie : ja mam 26C, a ty az 35 .... to nie jest sposob. U mnie rozbieznosci odczytow z diody termicznej CPU i czujki pod socketem wynosza z 9C. Mniejsza z tym, ze np. Palomino bedzie "cieplejszy" niz Thoroughbred, a taki Barton bedzie lepsiejsza grzalka niz Applebred ... A, ze np Asus Probe czyta tylko z socketu, a MBM wskaze co innego niz Bios. no evidence .. no offence A cep to ewenement na skale europejską :-) Tak jak Pan Andrew L.- bedzie z dumOM reprezentowal nash kraj nadwislanski w Ueee. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 @Ituriel widac masz zle MBM skonfigurowany !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...