Skocz do zawartości
przeciwnik

okropniście głupie pytanie :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Wywal tego winrara z menu.

Ja mam na win2003 bez zadnych smieci w menu(mam tylko irfan view i Symantec antyvirus corp), partycjach ntfs poniżej 10% przy kliknieciu na dowolny dysk.

1.Jak widać coś do fat32 masz skoro piszesz że akurat na ntfs niema problemu

A co powiesz na to że z włączonym zanikaniem i wysuwaniem menu mam tez poniżej 10% ????

O co ci chodzi z systemem plików?? Czy ja coś pisałem o tym ze to przez FAT?? :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  

A jak byś wiedział jak działa system to wiedział byś ze kazdy dodatkowy wpis w menu to wczytanie dodatkowej biblioteki przy jego wyswietleniu.

1.Taak , działanie systemu microshitu jest bardzo skomplikowane i tylko co niektórzy ludzie z nasa wiedzą jak on działa i to nie do końca , no ale ty znasz go przecierz na wylot :wink:

2.Taak niemoże być ?? na kocie ?? :lol: Widziałem systemy operacyjne gdzie menu podręczne przy rozdziałce 1024 zajmowało całą wielkośc pulpitu i obciazenie cpu wynosiło max 10% (celek 633) Przy rozbudowanym menu obciązenie cpu moze być duze tylko w momencie wysuwania menu czyli w momencie wczytywania wszystkich wartości menu z rejestru i tylko w tym momencie , i bedzie to wina duzej ilosci wpisów, a w opisywanym przypadku cpu 100% jest cały czas nawet 5minut po wysunieciu menu i jest to wina opcji którą wyzej opisałem.

A co powiesz na to że z włączonym zanikaniem i wysuwaniem menu mam tez poniżej 10% ????

O ile wiem uzywasz innej windy niz XP a jesli XP to zwykle masz wyłączone zbędne bajery (standardowy wygląd) zreszta powinienes pamietac ze w opisywanym przezemnie przypadku an forum jakieś pół roku temu , uzycie cpu 100% nie pojawiało sie na kazdym kompie tylko było uwarunkowane od konfiguracji peceta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy efekt. Przed instalacją Winrara obciązenie cpu wynosiło ~10%. Po jego instalacji nawet po usunięciu wpisów z menu obciązenie przy wyswietlonym menu wynosi cały czas 100%. Dopiero teraz pomaga odznaczenie zanikania i wysuwania menu, chociaż wczesniej działało dobrze i z tym.

1.Jak widać coś do fat32 masz skoro piszesz że akurat na ntfs niema problemu

Przeczytaj cały temat od początku to bedzieszwiedział czemu napisałem ze mam ntfs.

A do FAT32 mam tyle ze ten system plików był przestarzały w momecnie gdy powstał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy efekt. Przed instalacją Winrara obciązenie cpu wynosiło ~10%. Po jego instalacji nawet po usunięciu wpisów z menu obciązenie przy wyswietlonym menu wynosi cały czas 100%. Dopiero teraz pomaga odznaczenie zanikania i wysuwania menu, chociaż wczesniej działało dobrze  i z tym.

Wczesniej tez odznaczenie działało , tylko trzeba było dobrze sprawdzić , kiedys pisałem o tym.

A do FAT32 mam tyle ze ten system plików był przestarzały w momecnie gdy powstał.

:roll: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy efekt. Przed instalacją Winrara obciązenie cpu wynosiło ~10%. Po jego instalacji nawet po usunięciu wpisów z menu obciązenie przy wyswietlonym menu wynosi cały czas 100%. Dopiero teraz pomaga odznaczenie zanikania i wysuwania menu, chociaż wczesniej działało dobrze  i z tym.

Wczesniej tez odznaczenie działało , tylko trzeba było dobrze sprawdzić , kiedys pisałem o tym.

Wczesniej nie musiałem nic odznaczac bo nie było 100% obciązenia. Kolejny raz nie przeczytałeś dokładnie tego co napisałem.

:roll: :lol:
Widać ze mało wiesz. Poczytaj sobie o budowie tego systemu plikówi. Fat zawsze będzie Fatem, i przez ponad 20 lat niewiele się zmienił. W dodatku ten system plików nakłada same ograniczenia których pozbawione są wszystkie nowe systemy plików dla róznych systemów operacyjnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczesniej nie musiałem nic odznaczac bo nie było 100% obciązenia. Kolejny raz nie przeczytałeś dokładnie tego co napisałem.

Chyba ty niedoczytales tego co ja napisalem bo pisalem ze nei na kazdym konfigu jest 100% obciazenia

Rozumiem ze twierdzisz ze zawsze jest cpu used 100% jezeli zainstaluje sie winrara i to jest wina winrara , winnym wypadku niema szans byc cpu used 100% :?:

Widać ze mało wiesz. Poczytaj sobie o budowie tego systemu plikówi. Fat zawsze będzie Fatem, i przez ponad 20 lat niewiele się zmienił. W dodatku ten system plików nakłada same ograniczenia których pozbawione są wszystkie nowe systemy plików dla róznych systemów operacyjnych.

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jedna ciekawą obserwcje , zauważyłem ze owe cpu used 100% pojawia sie na konfigach z kartacmi nvidii model GEF4TI -wiekszosc którzy pisali o tym problemie mieli własnie takie karty(na gef3 kiedys tez mialem 100%) Moze to cos te grafy mają nie tak?? albo moze to kwestja sterów ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jedna ciekawą obserwcje , zauważyłem ze owe cpu used 100% pojawia sie na konfigach z kartacmi nvidii model GEF4TI -wiekszosc którzy pisali o tym problemie mieli własnie takie karty(na gef3 kiedys tez mialem 100%) Moze to cos te grafy mają nie tak?? albo moze to kwestja sterów ??

tez mam ti4200 a nie zauwazylem nic takiego ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No włąsnie nie na kazdym ale w wikeszosci

A siedzisz na XP z włączonymi wszystkimi efektami graficznymi ?? czy moze masz jakis inny wyglad albo cos? Moze masz inne stery ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No włąsnie nie na kazdym ale w wikeszosci

A siedzisz na XP z włączonymi wszystkimi efektami graficznymi ?? czy moze masz jakis inny wyglad albo cos? Moze masz inne stery ??

w2k bez efektow 8) obecnie - ale na auroxie 9.2 to nie mam w ogole zadnych problemow:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi