Skocz do zawartości
Link_mc

Komp MARZEŃ

Rekomendowane odpowiedzi

Może to już gdzieś było pokazywane ale;) dziwi mnie to jak można składać takie kompy...:) (Ja też Chce) i ciekawe czemu oni nie puszczają 3dmarków:P zresztą sami obadajcie:)

http://www.go-l.com/desktops/machl38/featu...tures/index.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ... jak oni takie coś!! mogą robić... przeca za 40 tysiaków można se już wporzo auto kupić:), zresztą widzieliście te monitory... ja pierdziele;P jak takie coś mogą robić..... zresztą te chłodzenie.... co to jest woda?? ciekły azot?? bo nie czytałem tam tego:P przeciesz tam moga ci wsadzić do kompa 16gb..... no nie.. ja też tak chce.:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie ale jak tak można... wejdzcie sobie tam gdzie cześci sobie wybierasz... te dyski.. 16 tysieci dolarow jakis ultra scsi .. ja pierdziele jak tak można!! teraz koszmary będe miał ,czemu ci ludzie nie zapuszczą na kompie z 16gb ramu z plyta 2 prockowa itd... 3dmarka 3k2?:P

Wynik by był słaby;P :P moze z jakies 3k:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem jak to zrobić:P są dwa proste sposoby

1.Gdy komp pracuje:P to hop siup z nim do wody będzie tylko plusk a potem monitor zgaśnie a potem milczenie:P

2.Kupujesz sobie ciekły azot:P i oblewasz nim procka i wszystkie wentylatory:P

i komp cichutki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moim marzeniem jest nieslyszalny komp, cichy absolutnie, nie wydający żadnego dźwięku

no prawie mi sie to udalo :P

slychac tylko ledwosłyszalny szum powietrza z odleglosci 20cm od obudowy :P

a swoja droga 2TB to troszke duzo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moim marzeniem jest nieslyszalny komp, cichy absolutnie, nie wydający żadnego dźwięku

tak no właśnie idealna cisza, ale by było niewąsko (chyb apo zakupie nowej grafy (czyt za czasów gdy moje wnuki benda się bawić na marsie w piłke) to pora zbierać na WC, do tego chciałbym aby komp uruchamiał się tak samo szybko jak hmm np: kalkulator :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe, komp fajny ale tak na prawde moim marzeniem jest moj wlasny komputer, poprostu jak dla mnie spelnilo sie i wiecej mi nie trzeba a nie ma to jak kupowac sobie kroczek po kroczku czesc po czesci a nie cyk! i miec machine za 40k, zadna przyjemnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe, komp fajny ale tak na prawde moim marzeniem jest moj wlasny komputer, poprostu jak dla mnie spelnilo sie i wiecej mi nie trzeba a nie ma to jak kupowac sobie kroczek po kroczku czesc po czesci a nie cyk! i miec machine za 40k, zadna przyjemnosc

Dokładnie.

Ps.

Wie ktoś może jakiego kompa ma w domu Bill Furtki?? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu powala :)

Już wcześniej to widziałem, ale ten komp jest czymś niesamowitym :)

Ale panowie niesamowity przez ile? Przez pół roku? przez rok?

Za rok ten komp będzie śmieciem :) Inne technologie coraz to lepszy sprzęt.

Ja chciałbum posiadać procesor kwantowy. I takie będą ponieważ minimalizacja krzemu nie będzie opłacalna. A pierwsze procesory kwantowe już obliczają proste operacje :)

Poczekajmy z 5-10 lat.

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam skromne marzenia:

- Dziuron 1800

- ASUS A7N8X-DeLuxe

- 512MB dobrego RAMu

- Dysk np. WD 120GB z 8MB kaszy

- Jakis GejFors 3 Ti

- Zwykla buda z dobra zasilka

I to by bylo na work stacje tak zeby KDE smigalo :>

A na serwer:

Cokolwiek na platformie INTELa z pamiatkami ECC i "skazikami" :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chciałbum posiadać procesor kwantowy. I takie będą ponieważ minimalizacja krzemu nie będzie opłacalna. A pierwsze procesory kwantowe już obliczają proste operacje  

Poczekajmy z 5-10 lat.

Pamiętam ten artukół z CHIP'a jakis czas temu. Przedstawiano tam właśnie budowe i zasade działania układów kwantowych , ale z tego co pamiętam to jeszcze nie potrafią utrzymać takich prostych układów "przy życiu" bo wiązania chemiczne się rozpadają. Ale na pewno w tym kierunku pójdą nowe technologi , no chyba że wymyślą coś jeszcze bardziej genialnego :wink:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi