Skocz do zawartości
kucyk

Ati Radeon 9700

Rekomendowane odpowiedzi

ja moje samsungi 2.8 BGA (w gf 4ti) wykręciłem do 750MHz, ale zauważyłem ze na kartach ati te same pamieci osiągaja znacznie mniej MHz

nie na ati generalnie tylko na 9700 bo są nie dowoltowane po modach lecą normalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawy art o catalystach i 9700pro

http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2640&p=1

swoja droga gdzies bylo porownanie bezposerednie (tylko jak trzeba to nie moge znalezc) zwyklego x800 i 9700pro na tych samych driverach i... prawie leb w leb leca!! (na pewno to widzialem na guru3D, anandtech albo hardopc polecam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytałem się dwóch allegrowiczów co kupili tego 9500@9700, czy karty się poprawnie modują. Jeden z nich odpowiedział niejaki galileo, że wszystko jest jak najbardziej w porządku, więc trafiają się karty ze sprawnymi potokami, ale przcież one nie mają się trafiać tylko wszystkie mają mieć sprawne potoki.

EDIT: Znalazłem te porównanie: http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2701&p=11

Edytowane przez daniel89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

my doszliśmy z tomcatem do wniosku że wysyłka w te i wewte to 7 zł załózmy że co 2. sie moduje to znaczy że gościu za 3,5 złotego sprawdza se karty za pomocą kupujących a raz na jakiś czas trafi się kretyn który weźmie modowalną za nie modowalną i wyjdzie 50 zł do przodu :] proste?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widac to różne stery wypadają różnie w różnych rozdzielczościach i w różnych grach, ale zauważcie że całkiem nieźle radzą sobie Caty 4.8 B)

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fuck! ;[ Mój monitorek dziwnie piszczy przy 85Hz i przeczytalem ze to może byc oznaka padającego RAMDAC'a ! Co robić ? Da się jakoś sprawdzić poprawnośc działania tego układu ? Wydawało mi się ostatnio też że TV piszczał jak oglądałem film, ale moge byc juz przewrażliwony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nightstalker@ jesteś przewrażliwiony ;) U na mojej starej 17" gdzie pracowałem na 1280x960 przy 85Hz wszystko było OK, w momencie gdy rozdziałka schodziła poniżej 1024x768 monitor czasami piszczał, ale czy to jest znak że siada RAMDAC tego bym nie powiedział :) Spróbuj ruszyć monitor w trakcie piszczenia, w większości przypadków pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się zastanawiam o co chodzi z tym piszczeniem. Umnie piszczy przy 85 Hz i 90 Hz, żeby nie piszczało musze zjechać do 75 Hz, ale potem oczy mnie bolą. Najdziwniejsze w tym, że to dopiero piszczy od jakiegoś czasu wcześniej tak się nie działo. Zastanawiam się co może być tego przyczyną monitor czy karta graficzna. Dodam, że mam słaby monitor i to może przez to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój w GTA san andreas w 1280x1024 troche piszczał ale dziwne bo tylko w san andreas :lol2: a monitor też juz nie nowy B)

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o stery do R9700pro to pamietam,ze mega szybkie byly 5.4.Na tych sterach osiagnalem tyle w 3dm 2K3 ile teraz mam w 2K5,a proc wtedy to byl amd@2800+,768 i radek od saphire'a z pamiatkami infineon 3,3 ns :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jak wczesniej pisalem nabylem karte 'niby' modowalna, ale potem okazalo sie ze potoki sa uszkodzone. Dogadalem sie z kolesiem, ze odda mi kase za karte (jak rozmiawialem przez telefon wydawal sie wiarygodny i szczery). Potem jednak napisal, ze to ja mam najpierw wyslac karte a on potem przeleje kase. Czy nie powinno byc odwrotnie ? W koncu zostalem oszukany w pewym sensie. Co o tym mysliscie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest wina trafo w monitorze i na pewno nie jest to wina radzia :-) . Przestawcie sie na lcd to nic nie bedzie piszczeć :-)

LCD - never , niektóre ładnie wyglądają, pozatym nie widze powodu dla którego miałbym zmieniac 21" na trinitronie na jakiegos LCD'ka.

Nikt jeszcze mnie nie przekonał, a w pracy pracuje tylko na tym shicie LCD i chyba zawsze bede anty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jak wczesniej pisalem nabylem karte 'niby' modowalna, ale potem okazalo sie ze potoki sa uszkodzone. Dogadalem sie z kolesiem, ze odda mi kase za karte (jak rozmiawialem przez telefon wydawal sie wiarygodny i szczery). Potem jednak napisal, ze to ja mam najpierw wyslac karte a on potem przeleje kase. Czy nie powinno byc odwrotnie ? W koncu zostalem oszukany w pewym sensie. Co o tym mysliscie ?

Mysle ze to normalne. Koles pewnie sie boi ze Ci kase przesle a Ty mu karty nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze to normalne. Koles pewnie sie boi ze Ci kase przesle a Ty mu karty nie.

No, ale ja tez sie boje, ze mu wysle karte a kasy nie dostane. W koncu raz mnie juz oszukal.

Edytowane przez FrIkO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie założyłem na Radka 9500@9700 Ati Silencera 1. Przetestowałem w ATI TOOL i Core poleciał 360Mhz bez żadnych artów - przerwałem, bo się bałem(270 default). Potem puściłem 3dMarka03 - 4000 pts. Czy kręcić dalej? Trochę się boję.

Pamięci jeszcze nie kręciłem, bo nie nakleiłem jeszcze radiatorów zrobię to jutro.

Troszkę pokręcić jeszcze możesz, ale dużo więcej już się nie spodziewaj.

Właśnie doszedłem do 402,3 MHz na rdzeniu i znowu przerwałem test. Coś mi tu nie gra. Może AtiTool coś żle pokazuje? Czy mogę spalić grafę? Do jakiej granicy to jest bezpieczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie doszedłem do 402,3 MHz na rdzeniu i znowu przerwałem test. Coś mi tu nie gra. Może AtiTool coś żle pokazuje? Czy mogę spalić grafę? Do jakiej granicy to jest bezpieczne?

Jak podkręcasz to najlepiej nie żadne Atitoole tylko 5-10 Mhz dajesz więcej zapuszczasz grę lub benchmark i patrzysz czy nie ma błędów i tak aż dojdziesz do końca możliwości.

Edytowane przez daniel89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanko.

W sterownikach jest do wyboru Anizo od 2-16 i wtedy mogę dodatkowo zaznaczyć opcję jakość lub wydajnonść.

Zamiast wybierać wartość można zaznaczyć aby anizo było pod kontrolą aplikacji. I tu jest moje pytanie. Czy jeśli przy kontroli aplikacji w grze wybiorę np 8x to będzie to 8x w reybie wydajność czy jakość?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...