Skocz do zawartości
Q

All about GeForce 3Ti...

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam GF3 Ti200 firmy Sparkle. Co ciekawe, gdzieś czytałem, że wszystkie TI200 posiadają GPU z oznaczeniem (na koncu) A2. Moja natomiast posiada A5, czyli tak jak TI500. Pamięci mają 5 ns są jednak firmy Hynix, jednostronne, wyglądem przypominają te z DDR'ów.

Taktowanie 175/400 udało mi się zwiekszyć na 270/580 (bez śmieci, nie wiem czy max musze Vmod'a zrobic). Na GPU mam Crystal'a od Tt, a na pamięciach box'owe radiatorki ALu.

Ma ktoś może podobnego cudaka, ktory przy 5 ns tak sie kreci??

Hmm.. ja mam 4ns i z trudem wyciskam 585Mhz... a mam Gainwarda który z zasady ma dość dobre pamięci.

Coś nie zabardzo w to wierze.Chodź cuda się zdarzają..

Podaj Compare 3d2k3 tam jest podane rzeczywiste taktowanie i już wtedy nie będę miał zadnych wątpliwości :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Palit Daytone:))czy cuś GF3 Ti200 64Mb

Pamięci nie wiem jakie ale napewno nieszybsze niż 5ns:))

dzis podnioslem ja na otwartym kompie na 220/500 i dzialalo dobrze

zrobilem testa w 3d marku 2001 i wyszlo mi 7500 (mam A2000+ + Epox 8k7a+ + 384 ddr 266) i pogralem jeszcze w far cry:)) ok 1h i wszystko dzialalo:))

potem wallem 250/500 uruchomilem nature (37fps) i powrocilem do standardowych ustawien bo nie mam odpowiedniego chlodzenia:))

nie wiem czy jest sie czym chwalic( chyba nie:)) ale jest to moja pierwsza zabawa z podkręcaniem:)) jtro ptzypne mu wiatrak z zasilacza i zobaczymy co z tego wyjdzie:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam GF3 Ti200 firmy Sparkle. Co ciekawe, gdzieś czytałem, że wszystkie TI200 posiadają GPU z oznaczeniem (na koncu) A2. Moja natomiast posiada A5, czyli tak jak TI500. Pamięci mają 5 ns są jednak firmy Hynix, jednostronne, wyglądem przypominają te z DDR'ów.

Taktowanie 175/400 udało mi się zwiekszyć na 270/580 (bez śmieci, nie wiem czy max musze Vmod'a zrobic). Na GPU mam Crystal'a od Tt, a na pamięciach box'owe radiatorki ALu.

Ma ktoś może podobnego cudaka, ktory przy 5 ns tak sie kreci??

Hmm.. ja mam 4ns i z trudem wyciskam 585Mhz... a mam Gainwarda który z zasady ma dość dobre pamięci.

Coś nie zabardzo w to wierze.Chodź cuda się zdarzają..

Podaj Compare 3d2k3 tam jest podane rzeczywiste taktowanie i już wtedy nie będę miał zadnych wątpliwości :wink:

Niekoniecznie

Kumpel miał Gainwarda GF4 i pamięci EtronTech (czy jakoś) no kupa jakich mało ... 3,5ns :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Palit Daytone:))czy cuś GF3 Ti200 64Mb

Pamięci nie wiem jakie ale napewno nieszybsze niż 5ns:))

dzis podnioslem ja na otwartym kompie na 220/500 i dzialalo dobrze

zrobilem testa w 3d marku 2001 i wyszlo mi 7500 (mam A2000+ + Epox 8k7a+ + 384 ddr 266) i pogralem jeszcze w far cry:)) ok 1h i wszystko dzialalo:))

potem wallem 250/500 uruchomilem nature (37fps) i powrocilem do standardowych ustawien bo nie mam odpowiedniego chlodzenia:))

nie wiem czy jest sie czym chwalic( chyba nie:)) ale jest to moja pierwsza zabawa z podkręcaniem:)) jtro ptzypne mu wiatrak z zasilacza i zobaczymy co z tego wyjdzie:))

ujdzie dodam ze ja na 2100+ i gef3ti 200 260/520 robilem 9000 w marku :] stery 44.03 :] najlepsze do marka :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Lanselot

Nie masz się czym chwalić, 9k to ja robiłem na Thunderbirdzie :>. W tej chwili przyszedł czas na nowy sprzęt - powiem jedynie, że Zalman 7000A-AlCu na karcie idealnie się sprawdza ;D.

ASUS 8200 GeForce 3 200/460 @ 334/597

Da ktoś więcej na rdzeniu? W ogóle da się więcej? ;D

U mnie model naturalnie non-Ti.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz się czym chwalić, 9k to ja robiłem na Thunderbirdzie :>. W tej chwili przyszedł czas na nowy sprzęt - powiem jedynie, że Zalman 7000A-AlCu na karcie idealnie się sprawdza ;D.

ASUS 8200 GeForce 3 200/460 @ 334/597

Da ktoś więcej na rdzeniu? W ogóle da się więcej? ;D 

U mnie model naturalnie non-Ti.

ja sie nie chwale :] wiemze wynik mój jest nędzny po na procu powyzej 2ghz na ładnym fsb jest 11k :] ale te 7k kolegi to nędza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że też mam to się wypowiem.

Buzzy - obniż takowanie FX 5200 do tych jakie ma GF 3 TI 200 i zobaczysz

z jaką techniką masz doczynienia. Karta o 2-3 lata starsza zjada nowy marketingowy produkt nvidi. A ileż bajerów w tym FX.

Mam teorię.

Kiedyś było tak nVidia wypuszczała nowy mode (góra w trzech wersjach)l wart tysiacza. Po jakimś czasie cena spadała, spadała i wprawiony w zakupach wiedział co i kiedy kupić. Co więcej produkt beż żadnych obcinek.

Dziś wypuszczają te super modele a potem tną potoki, magistrale, mydlą oczy wyższym takowaniem, kolorowym coolerkiem. Lipa i tyle

Zastanówmy się co w takim razie mamy od premiery GF 3

-magistralę x8 największą lipe dla lubujących się w o/c

-kilkaset megabajtów ramu którego gry nie mogą wykorzystać

-direct 9 też nieokreślony do końca co do jego wartości

-no i tysiące produktów różnej maści nieznanego pochodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi