Q Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Posiadam GF3 Ti200 firmy Sparkle. Co ciekawe, gdzieś czytałem, że wszystkie TI200 posiadają GPU z oznaczeniem (na koncu) A2. Moja natomiast posiada A5, czyli tak jak TI500. Pamięci mają 5 ns są jednak firmy Hynix, jednostronne, wyglądem przypominają te z DDR'ów. Taktowanie 175/400 udało mi się zwiekszyć na 270/580 (bez śmieci, nie wiem czy max musze Vmod'a zrobic). Na GPU mam Crystal'a od Tt, a na pamięciach box'owe radiatorki ALu. Ma ktoś może podobnego cudaka, ktory przy 5 ns tak sie kreci?? Hmm.. ja mam 4ns i z trudem wyciskam 585Mhz... a mam Gainwarda który z zasady ma dość dobre pamięci. Coś nie zabardzo w to wierze.Chodź cuda się zdarzają.. Podaj Compare 3d2k3 tam jest podane rzeczywiste taktowanie i już wtedy nie będę miał zadnych wątpliwości :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Ja mam Palit Daytone:))czy cuś GF3 Ti200 64Mb Pamięci nie wiem jakie ale napewno nieszybsze niż 5ns:)) dzis podnioslem ja na otwartym kompie na 220/500 i dzialalo dobrze zrobilem testa w 3d marku 2001 i wyszlo mi 7500 (mam A2000+ + Epox 8k7a+ + 384 ddr 266) i pogralem jeszcze w far cry:)) ok 1h i wszystko dzialalo:)) potem wallem 250/500 uruchomilem nature (37fps) i powrocilem do standardowych ustawien bo nie mam odpowiedniego chlodzenia:)) nie wiem czy jest sie czym chwalic( chyba nie:)) ale jest to moja pierwsza zabawa z podkręcaniem:)) jtro ptzypne mu wiatrak z zasilacza i zobaczymy co z tego wyjdzie:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Posiadam GF3 Ti200 firmy Sparkle. Co ciekawe, gdzieś czytałem, że wszystkie TI200 posiadają GPU z oznaczeniem (na koncu) A2. Moja natomiast posiada A5, czyli tak jak TI500. Pamięci mają 5 ns są jednak firmy Hynix, jednostronne, wyglądem przypominają te z DDR'ów. Taktowanie 175/400 udało mi się zwiekszyć na 270/580 (bez śmieci, nie wiem czy max musze Vmod'a zrobic). Na GPU mam Crystal'a od Tt, a na pamięciach box'owe radiatorki ALu. Ma ktoś może podobnego cudaka, ktory przy 5 ns tak sie kreci?? Hmm.. ja mam 4ns i z trudem wyciskam 585Mhz... a mam Gainwarda który z zasady ma dość dobre pamięci. Coś nie zabardzo w to wierze.Chodź cuda się zdarzają.. Podaj Compare 3d2k3 tam jest podane rzeczywiste taktowanie i już wtedy nie będę miał zadnych wątpliwości :wink: Niekoniecznie Kumpel miał Gainwarda GF4 i pamięci EtronTech (czy jakoś) no kupa jakich mało ... 3,5ns :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Ja mam Palit Daytone:))czy cuś GF3 Ti200 64Mb Pamięci nie wiem jakie ale napewno nieszybsze niż 5ns:)) dzis podnioslem ja na otwartym kompie na 220/500 i dzialalo dobrze zrobilem testa w 3d marku 2001 i wyszlo mi 7500 (mam A2000+ + Epox 8k7a+ + 384 ddr 266) i pogralem jeszcze w far cry:)) ok 1h i wszystko dzialalo:)) potem wallem 250/500 uruchomilem nature (37fps) i powrocilem do standardowych ustawien bo nie mam odpowiedniego chlodzenia:)) nie wiem czy jest sie czym chwalic( chyba nie:)) ale jest to moja pierwsza zabawa z podkręcaniem:)) jtro ptzypne mu wiatrak z zasilacza i zobaczymy co z tego wyjdzie:)) ujdzie dodam ze ja na 2100+ i gef3ti 200 260/520 robilem 9000 w marku :] stery 44.03 :] najlepsze do marka :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lanselot Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Nie masz się czym chwalić, 9k to ja robiłem na Thunderbirdzie :>. W tej chwili przyszedł czas na nowy sprzęt - powiem jedynie, że Zalman 7000A-AlCu na karcie idealnie się sprawdza ;D. ASUS 8200 GeForce 3 200/460 @ 334/597 Da ktoś więcej na rdzeniu? W ogóle da się więcej? ;D U mnie model naturalnie non-Ti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Nie masz się czym chwalić, 9k to ja robiłem na Thunderbirdzie :>. W tej chwili przyszedł czas na nowy sprzęt - powiem jedynie, że Zalman 7000A-AlCu na karcie idealnie się sprawdza ;D. ASUS 8200 GeForce 3 200/460 @ 334/597 Da ktoś więcej na rdzeniu? W ogóle da się więcej? ;D U mnie model naturalnie non-Ti. ja sie nie chwale :] wiemze wynik mój jest nędzny po na procu powyzej 2ghz na ładnym fsb jest 11k :] ale te 7k kolegi to nędza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkia Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Jako, że też mam to się wypowiem. Buzzy - obniż takowanie FX 5200 do tych jakie ma GF 3 TI 200 i zobaczysz z jaką techniką masz doczynienia. Karta o 2-3 lata starsza zjada nowy marketingowy produkt nvidi. A ileż bajerów w tym FX. Mam teorię. Kiedyś było tak nVidia wypuszczała nowy mode (góra w trzech wersjach)l wart tysiacza. Po jakimś czasie cena spadała, spadała i wprawiony w zakupach wiedział co i kiedy kupić. Co więcej produkt beż żadnych obcinek. Dziś wypuszczają te super modele a potem tną potoki, magistrale, mydlą oczy wyższym takowaniem, kolorowym coolerkiem. Lipa i tyle Zastanówmy się co w takim razie mamy od premiery GF 3 -magistralę x8 największą lipe dla lubujących się w o/c -kilkaset megabajtów ramu którego gry nie mogą wykorzystać -direct 9 też nieokreślony do końca co do jego wartości -no i tysiące produktów różnej maści nieznanego pochodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...