Skocz do zawartości
tek

zapinamy pasy....

Rekomendowane odpowiedzi

niesmaczne...  :?

:lol: nie wiem co tu niesmacznego - ot co - kolejny Amerykanin, ktory jak glupek uwierzyl swoim "umiejetnosciom" za kolkiem rezygnujac z oczywistej rzeczy jaka sa pasy

On usnoł jadąc tym samochodem nie wiem czy zauwarzyłę pewnie był pijany. A niesmaczna jest sama końcuwka.

P.S. Ale i tak się z tobą zgadzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zapinam zawsze mam taki odruch a pozatym nie wyobrazam sobie agresywnej jazdy samochodem z niezapietymi pasami :)

Raz jak zapomnialem zapiac to jak mnie zaczelo miotac po kabinie na zakretach i przy hamowaniu to sobie dalem na looz :)

Przy hamowaniu dzialalem z wieksza sila na pedal bo moje cialo przesowalo sie w strone kierownicy a tym samym jeszce mocniej naciskalem - co konczylo sie raptownym piiiiiiisssskkkk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj znajmy gdyby nie to ze nie zapial pasow... nie dozylby do poznania mnie. Dwa lata temu jechal astra w zimie... a przywalil do niego tranzit. Gdyby nie to ze nie mial pasow.,.. to mialby w klatce piersiowiej zintegrowana kierownice...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sheep nie wiesz jak by sie cialo zachowalo w takiej sytuacji gdyby mial zapiete pasy. Napisz cos wiecej jaka to byla kolizja bo wjechanie duzo nie mowi.

Ja mam juz odruch bezwarunkowy ze zawsze zapinam. :)

Powiedzial mi tyle... ze kierownica byla wbita w jego siedzenie... On po prostu przy wypadku polozyl sie na siedzenie pasazera...

Jak dla mnie nie ma zasady... To wszystko zalezy od szczescia. Mojej kolezanki mama jechala cinkusiem... i tez miala wypadek... gdyby nie to ze nie zapiela pasow... to nie wiadomo co by dzisiaj z nia bylo ( z auta zostala harmonijka )....

Ja osobiscie jezdze z pasami.... zawsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale przeciez jazda bez pasow jest kul 'n' trendi ;] prawdziwy burak nigdy nie zapina :>

$ wget http://www.949zeta.com/noSeatBelt/no_seat_belt_CD.swf--16:40:21--  http://www.949zeta.com/noSeatBelt/no_seat_belt_CD.swf           => `no_seat_belt_CD.swf'Resolving www.949zeta.com... 207.230.155.141Connecting to www.949zeta.com[207.230.155.141]:80... connected.HTTP request sent, awaiting response... 503 Service Temporarily Unavailable16:40:22 ERROR 503: Service Temporarily Unavailable.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też zapinam zawsze, a tym filmiku nic makabrycznego nie było, myślałem, że faceta rozetnie, albo głowę urwie, a tu tylko poleciał do środka i może trochę połamało( po wypadku słychać "shit!!" :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też zapinam zawsze, a tym filmiku nic makabrycznego nie było, myślałem, że faceta rozetnie, albo głowę urwie, a tu tylko poleciał do środka i może trochę połamało( po wypadku słychać "shit!!" :P)

Nie za dużo filmów , gdzie krew leje się wiadrami i flaki ludzkie spadają z nieba ??? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie musze przyznac ze nie cierpie jezdzic z zapietymi pasami :oops: Krepuja mnie i ograniczaja ruchy - a tego nie znosze...

W miescie nie zapinam w ogole (tylko jak widze patrole :lol: ), ale znow na trasie staram sie jezdzic z pasami. Kierowca jestem od 8 lat i jak na razie (odpukac) wypadku wiekszego nie mialem ani nie spowodowalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak wogóle- 15 listopada 2003 47 letni wójek mojej dziewczyny miał wypadek. Jechał Fordem Tranzitem z 82 letnią jej babcią. Oboje jechali bez pasów i mieli wypadek. Ona wyleciała przez przednią szybę, łamiąc sobie rękę, a kierowca koziołkując do rowu został sparaliżowany na dzisiaj( códa się zdarzają, przynajmniej niektórzy w to wierzą) od pasa w dół :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walker3d, wazne napewno kjest ze bardzo tego zaluje. Wprawdzie nie przywroci to tej dziewczynie normalnego zycia ;( , ale sprawi, ze on bedzie pokutowal za to do konca zycia. A gdyby byl bezduszny? poszedlby siedziec na jakies 3 lata, wyszedl i wbite.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też kiedyś miałem 17 lat i jakoś nigdy nie prowadziłem po pijaku. Trzeba mieć troche wyobraźni . Wiem jak chodze jak "troche" wypije a co dopiero jakbym miał prowadzić - praktyczie zero odruchów .

Jeżeli to moje dziecko miałoby wypadek przez pijanego kierowce , w tym przypadku [ciach!]iaża , to nie miałbym litości , zrobiłbym tak jak w/w. Jakoś fakt że on tego żałuje nic mnie nie przekonuje bo tak jak słusznie napisałeś , jego żal , zdrowia ani normalnego życia tej dziewczynie nie wróci .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zawsze zapinam pasy.raz nei zapielem i skonczylo sie to w rowie z poobinana twarza, zebrami i rozbita glowa.

nie po to je wymyslili, zeby byl wam wygodnie tylko poto, zeby ratowaly zycie. a tak poza tym to powodzenia przy spotkaniu z poduszka jak jesziesz bez pasow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zawsze zapinam pasy.raz nei zapielem i skonczylo sie to w rowie z poobinana twarza, zebrami i rozbita glowa.  

nie po to je wymyslili, zeby byl wam wygodnie tylko poto, zeby ratowaly zycie. a tak poza tym to powodzenia przy spotkaniu z poduszka jak jesziesz bez pasow

Pasy tez nie sa zlotym srodkiem, naprawde wiele osob przez nie zginelo,

ale generalnie pomagaja wiec zapinac je trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robia wicej pozytku niz szkody. <B>obecnie sa  inteligetne itp </b>wiec coraz mniej szkod robia, ale czasem trafi sie jakis przypadek, ze nie zadzialaja tak jak trzeba (beda ustawione za nisko lub za wysokio).

ale chyba w samochodach z najwyższej półki, bo moje jakoś nie zauważyłem żeby były intelgetne ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasy sa potrzebne i wiem to bo moj kumpel niestety na swojej drodze napotkał drzewo przy 100km/h z prawej cwiartki auta nic nie zostało (z tego auta juz w sumie tez nic) a on mial tylko nadwyręzony obojczyk, optarcie z pasa, i wypaloną kurtke w miejsscu kontaktu z pasem bo przy napinaiu przy udezeniu tarcie robiło swoje lepiej nie mysle ile by lecial w powetrzu gdyby niue mial zapietego pasa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi