Skocz do zawartości
nrl

TOCA Race Driver 2

Rekomendowane odpowiedzi

Wyszedł właśnie filmik :P . Gra wygląda naprawdę dobrze jedynie do czego można się przyczepić to świecenie samochodów prawda, że dziwne.

O to link:

TOCA Race Driver 2 Movie (9.7 MB)

http://www.gamershell.com/news_MovieBTOCAR...eDriver2B.shtml

Szkoda że taki krótki :( , giera ma wyjść w maju 2004r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadam gierkę od wczoraj i zauwazyłem co następuje : framerate bardzo niestabilne ( w jednym wyścigu różnica od 28 do 75 ) przy włączonym sprzętowo AA oraz anizo obraz zaczyna wariować , to samo przy kręcenu karty ( prolink 5900xt , próby na sterach 5067 6145 6171) Gram w roździałce 1200 1024 wszystko na maksa . Czy ktoś zabserwoował podbne objawy ? . W innych gierach u mnie wszystko wporzo . Nawiasem mówiąc giera w dechę, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Postanowilem zainstalowac na nowo Toce 2 zeby pograc w przerwie swiatecznej ...

No i pojawil sie problem. W grze, samochody widac normalnie, a cala trasa z obiektami nie ma tekstor tylko szare bryly !.

Najpierw powylaczalem AA, anizo w grafice, pozniej zmienilem stery na catalysty 5.3, calatysty 4.3, odkrecilem nawet karte, w opcjach gry testowalem wylaczanie/wlaczanie wszystkich mozliwosci (anizo, odbicie od maski, cienie itp), reinstalka dx 9 tez byla

Nic nie pomaga, szukalem na necie informacji na ten temat i nic nie znalazlem, wkurzyem sie porzadnie bo pol dnia stracillem na kombinowaniu.

Gre mam oryginalna wiec wersja 1.2, Radeona 9600 pro, nie wiem juz co robic

Btw, wiem ze jedna gra - jeden temat, ale do starego tematu o toca juz nikt nie zaglada...

Edytowane przez RS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie problemy mam odkad mam toce... raz dziala raz nie... chodz w 95% dziala.. tak jak gram z kumplem w sieci to co pare wyscigow mi mowi ze mu sie wlasnie textury zwalily.. kombinowalismy ze wszystkim.. stery od grafiki, chipsetu, patche do gry... i szczeze mowiac nie mam pojecia od czego to jest zalezne o_O czasami pomagalo obnizenie detali na minimum.. a potem podniesienie ich na medium..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z ciekawosci zainstalowalem sobie demo toca 2...

i dziala bez zarzutu !! bez sensu :(

pare dni temu wyslalem zgloszenie do cd projekt i jak narazie cisza.

EDIT

demo juz niedziala, wczoraj po zainstalowaniu pogralem raz dzis klopot taki sam jak w oryginale

Edytowane przez RS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TRD2 na niektórych catalystach działa, a na niektórych nie, miałem te same problemy na radku9500 Z tego co pamiętam z niektórymi catalystami od 4.2 do 5.2 np najlepszymi do oc 4.12beta gra w czasie wyścigu zwyczajnie wisiała i tylko twardy reset pomagał :( pokombinuj ze sterownikami, czasami zdażały się takie przypadki że oficjalne stery nie działały a omegi tak. No i nie kombinuj przypadkiem z wymuszaniem czegokolwiek przez sterownik.

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbował ktoś grać w to na kierownicy. Ja dziś wojowalem z ustawieniami i nie moge zestroic gry by reagowala od razu na skret kierownicy tzn. mam wrazenie jakby samochód reagowal z takim pól sekundowym poślizgiem. Np. kontra nie jest natychmiastowa chćbym niewiem jak szybko i mocno skręcił koła, manewr trwa sekunde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam a ja chcialem sie zapytac gdzie znajduja sie savy z tej gry:)

W katalogu z grą.

Próbował ktoś grać w to na kierownicy. Ja dziś wojowalem z ustawieniami i nie moge zestroic gry by reagowala od razu na skret kierownicy tzn. mam wrazenie jakby samochód reagowal z takim pól sekundowym poślizgiem. Np. kontra nie jest natychmiastowa chćbym niewiem jak szybko i mocno skręcił koła, manewr trwa sekunde.

Zobacz czy na najniższych ustawieniach też masz opóźnienia.

Mam pytanie - gdzie można włączyć/wyłączyć Motion Blur?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Datę widziałem a przecież nie będę zakładać nowego tematu. Wracając do samej gry to grałem tylko kilka razy w pierwszą cześć tej gry na klawirach no i nie było tak źle. Poprostu inaczej się grało i tyle. Myślę, że opłaca się brać TRD 2 za 20 zeta bo oferuje dobrą rozrywkę. Sam kupiłem wcześniej wersję pudełkową i teraz ją odgrzebałem bo właśnie kumpel kupił tą grę w Ekstra Grze i chcemy się pościgać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Zgadzam sie z wami.Warto szarpnac sie bo za 20 zl dostajemy bardzo dobra scigalke na PC.Duzo fur,prawdziwe trasy z F1,bardzo dobry model jazdy(poza WRC bo to klapa,nie wiem jak zwlaszcza ze to ci od Collina) oraz duza miodnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi