ToMo Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Po 20 sierpnia będe kupywał sobie kompa i mam na oku taki config: Abit KX7 333 KT333 DDR333 ATA133 550.00 albo Gigabyte GA-7VRXP RAID KT333 USB 2.0 DDR33 490.00 AMD Athlon XP 1700+ 360.00 DDRAM 256MB 333MHz PC2700 najlepiej SAMSUNG (albo inne żeby dobrze się kręciły) ??? Prolink G-Force 4 Ti4200 64MB DDR TV-out 680.00 Maxtor 80GB DiamondMAX 7200 ATA133 520.00 Lite-ON 40x12x48x + Nero 300.00 Wentylator (możeci mi jakiś doradzić) ??? Obudowa ATX TRO-703 EXODUS Silver 132.00 (http://www.allegro.pl/showitem.php?item=6783342) Co byście zmienili w tym configu ??? P.S Bardziej jestem nastawiony na Gigabyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Ja bym zmienił tego Prolinka. Proca szukaj koniecznie z serii AGOIA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 zdecydował bym się na wiekszą obudowę, bo ta jest tylko midi... :P co do reszty to sądze, że jest ok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zestaw dobry ja bym tylko dołożył jeszcze 256mb ram i zmnienił dysk na caviara jbb (ten z 8 mb cache). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Tego Prolinka...Co masz do prolinka ?? dobry gf4 ti 4200 kręci sie spoko na 300/300 i jest tani. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Tego Prolinka...Co masz do prolinka ?? dobry gf4 ti 4200 kręci sie spoko na 300/300 i jest tani. Ja jestem zwolennikiem bardziej renomowanych firm, o lepszej opinii, ale co kto lubi. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 ja bym dorzucil jakies dvd bo siem przydaje co do plyty to zalezy czy potrzebny ci raid - jak tak to bierz plyte z raidem ale jak masz miec dysk i cd/rw to nie potrzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Ja pomyslal bym o jakims CD-ROM-ie. Ja np. mam Asusa 52X i jest spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Na Abicie ustawisz sobie procka synchronicznie z pamieciami na 166/166 lub wyzej ,zalezy czy lubisz przetaktowana PCI czy nie.Gigabyte zdaje sie nie chce pracowac na FSB 166. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Na Abicie ustawisz sobie procka synchronicznie z pamieciami na 166/166 lub wyzej ,zalezy czy lubisz przetaktowana PCI czy nie.Gigabyte zdaje sie nie chce pracowac na FSB 166.Każda płyta z kt333 ma dzielnik pci 1/5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Do nagrywarki, warto mieć jeszcze CD, raz, żeby móc płyty kopiować na szybko, bez przedłuzania ze zgrywaniem na dysk, dwa, ponieważ nie warto nagrywarki psuć, używając jej jak normalnego czytnika. Co do reszty zestawu to jak najbardziej, bardzo dobry wybór. Ostatnio ludzie narzekają na Abita, ale ja nic o tym nie wiem. Prolink robi bardzo dobre karty. Sam mam prolinka, miałem prolinka i jestem pewien, że kupie sobie prolinka (o ile będę jeszcze GF-y w ogóle kupował w przyszłości). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Ja bym zmienił tego Prolinka. Proca szukaj koniecznie z serii AGOIA. przecież to dobre karty - nawet mam taką jedną :D - na razie sprawdzałem tylko do 300/600 mhz - bo i tak przy moim procu żyłowanie karty jest bez sensu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 moze byc tylko obudowe daj wieksza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 to że jesteś bardziej nastawiony na mobo gigabyte to bardzo dobrze-to miodzio płyta -tańsza i lepsza niż asus cooler proponuje Ci volcano 7+ a co do hdd rozważ dołozenie 50zł do caviara z 8mb cache Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Co masz do prolinka ?? dobry gf4 ti 4200 kręci sie spoko na 300/300 i jest tani.W zbliżonej do Prolinka cenie kupisz MSI G4Ti4200-TD64. Mam tą kartę od kliku dni i jestem z niej bardzo zadowolony :) Ma wyjście TV-out oraz DVI, w komplecie jest przejściówka z DVI na RGB umożliwiająca podłaczenie drugiego monitora (testowałem na dwóch 17" i jest super). Dołączone oprogramowanie też każdego ucieszy. Wcześniej miałem mały dylemat przy wyborze karty ale teraz wiem, że wybrałem napewno dobrze: http://tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=6313 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 :arrow: zmienilbym obudowe na jakas ModeCom'a. polecam Feel V. co do chlodzenia, to ja preferuje Volcano 7+. mozesz je kupic w 4max. reszta O.K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 A możesz podać podać mi adres sklepu (najlepiej www) gdzie kupywałeś tą karte albo sklep gdzie dostane tą karte w podobnej cenie co Prolink ?? Bo w tym sklepie co ja chcę kupić to te MSI kosztuje 800 zeta :( www.pcprojekt.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zestaw bardzo dobry. Daj tylko większš obudowę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 A czy na tym Gigabyte dobrze kręcą się procki ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikol Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 hmmm jezeli chcesz ta karte przetaktowac to niewiem jak sprawa wyglada ale raczej wolalbym dolozyc te 70 zl i kupic GeForce4 Ti-4200 Gainward PowerPack! Ultra/650 ma pamieci 3.5 ns wiec fajnie sie kreci i jest wydajna .. jedynym mankamentem jest to ze nie ma chlodzenia na pamieci ale zawsze mozesz dac radiatorki .. no chyba ze wolisz GeForce4 Ti-4200 Leadtek Winfast A250 LE 64MB tv-out / DVI, ona co prawda kosztuje ok 800 zl ale ma swietne chlodzenie (pamieci 4.0 ns ale dobrze sie kreci .. wydajnosc tez dobra) .. pomysl nad tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 co do coler`a to se kup Volcano 7+ - jaki masz kase a jak nie masz to zawsze kupisz se TITAN D5TB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Na Abicie ustawisz sobie procka synchronicznie z pamieciami na 166/166 lub wyzej ,zalezy czy lubisz przetaktowana PCI czy nie.Gigabyte zdaje sie nie chce pracowac na FSB 166.Każda płyta z kt333 ma dzielnik pci 1/5.Ale nie kazda dziala na 166fsb http://twojepc.pl/artykuly.php?id=kt333_mobo_roundup_2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Ja pomyslal bym o jakims CD-ROM-ie. Ja np. mam Asusa 52X i jest spoko.Nec tez jest dobry polecam, mam 52x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sfinx Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 wentylator - Volcano 7+ :D Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...