Moras Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Co da sie bardziej podkręcić hynix 3.6 czy infineon 3.3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 A jak myslisz???? Chyba im mniejszy czas dostepy tym wieksza mozliwa czestotliwosc. Oczywiscie wiele tez zalezy od napiecia na tych kostkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yabolek Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 To zalezy od plyty glownej. Np. moj Epox bardzo lubi sie z TwinMOS'ami na infineon ale juz na kingstonach box nie wyciaga stabilnie nawet ich nominalnego taktowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Chodzi mu o pamieci na karcie graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yabolek Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Przepraszam.. nie zauwazylem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 to co ma krotszy czas dostepu . . . W przypadku grafy w sumie wszystko sprowadza sie do pradu :] Jak dasz takie samo napiecie na 3.3 i 3.6 to wyzej pojedziesz na 3.3 :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIZ Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Hynix 3,6 bedzie nawet lepszy od infineona 3,3, bo jest to hynix(wprawdzie nie samsung ale cos obok) = Infineon jest tak jak Prolink, a Hynix jak Saphire. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator_X Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Hynix 3,6 bedzie nawet lepszy od infineona 3,3, bo jest to hynix(wprawdzie nie samsung ale cos obok) = Infineon jest tak jak Prolink, a Hynix jak Saphire. Ja bym tak nisko Infineonow nie ocenial... To też są bardzo dobre pamięci w niektorych przypadkach lepiej kreca sie niz Hynixy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Hynix 3,6 bedzie nawet lepszy od infineona 3,3, bo jest to hynix(wprawdzie nie samsung ale cos obok) = Infineon jest tak jak Prolink, a Hynix jak Saphire. 8O jeśli chodzi o VGA hynix to najgożej kręconce sie pamięci jakie kiedykolwiek widziałem natomiast infineonki 3.0ns w które jest wposarzona moja karta kręcą się duzo lepiej (810) szkoda że nie mam samsunga :wink: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Hynix 3,6 bedzie nawet lepszy od infineona 3,3, bo jest to hynix(wprawdzie nie samsung ale cos obok) = Infineon jest tak jak Prolink, a Hynix jak Saphire. 8O jeśli chodzi o VGA hynix to najgożej kręconce sie pamięci jakie kiedykolwiek widziałem natomiast infineonki 3.0ns w które jest wposarzona moja karta kręcą się duzo lepiej (810) szkoda że nie mam samsunga :wink: :twisted: Ja miałem Hynixy 3.6ns na Radku 9700 i szły 660MHz, a teraz po zmianie Radka na takiego z Samsungami 2.86ns mam mniej więcej to samo czyli 660MHz. Tak więc jak widać nie ma reguły(oczywiście w jakimś podobnym zakresie) mimo, że oznaczenia producentów wskazywałyby co innego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Ja na swoim radku mam Samsungi 2.8 wyciskam z nich 720MHz calkowiceie stabilnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 ja ze swoich Hynix'ow tez 330, hm bywaja lepsze pamieci :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Hynix 3,6 bedzie nawet lepszy od infineona 3,3, bo jest to hynix(wprawdzie nie samsung ale cos obok) = Infineon jest tak jak Prolink, a Hynix jak Saphire. 8O jeśli chodzi o VGA hynix to najgożej kręconce sie pamięci jakie kiedykolwiek widziałem natomiast infineonki 3.0ns w które jest wposarzona moja karta kręcą się duzo lepiej (810) szkoda że nie mam samsunga :wink: :twisted: Ja miałem Hynixy 3.6ns na Radku 9700 i szły 660MHz, a teraz po zmianie Radka na takiego z Samsungami 2.86ns mam mniej więcej to samo czyli 660MHz. Tak więc jak widać nie ma reguły(oczywiście w jakimś podobnym zakresie) mimo, że oznaczenia producentów wskazywałyby co innego. Tak nie ma reguły i tu sie zgadzam.Przykładem są moje HYNIXY 2.8ns R9600PRO które chodzą na 410MHz (efektywne 820) choć sie grzeją i po pewnym czasie zaczynają pojawiać sie artefakty(po założeniu radiatorków nie ma problemu).Ogólnie polecam Hynixy a co do Infineona to też robi dobre pamiątki więc wybór należy do ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 no, pamieci na 9600 sa zajebiste, lataja jak szalone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 loteria...pamieci pamieciom nie rowne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Moje hynix'y sa bardzo dobre. 620 bez dodatkowego chlodzenia... Ze standartowych 513 to chyba dobry efekt... Czekam teraz na radiatory i jazda na wyzsze mhz :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 W moim przypadku. Hynixy 5ns chodzą na 235-240mhz (w teorii powinny na 200) natomiast po podniesieniu napięcia dochodzą nawet do 260 bez dodatkowego chłodzenia. Ogólnie nie tak źle. niektórzy z eltronami 4 ns mają problem osiągnięcia 250Mhz. Ale i tak myślę że wszystko zależy od farta :wink: .Plus dla Hynixa, infineony mimo mniejszego czasu dostępu mogą okazać sie gorsze do @. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 u mnei hynixy 4ns na standard chlodzeniu lataja 640MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...