tomko Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Otóż walczę chyba już od tygodnia (z małymi przerwami) z wyjściem TV w pożyczonej GF2 MX i powoli zaczynam mieć dość produktów z logo NV.... Niech mi ktoś powie, czy naprawdę tak trudno jest zrobić PORZĄDNY TV-Out? Czy ta p.....lona NV nie może sobie z tym poradzić, mimo wypuszczania co tydzień nowych sterów? Czy nie mogą wreszczie usunąć tej ramki wokół obrazu na TV (skoro TV-TOOL może)??? Naprawdę, ręce opadają.... Chyba zdecyduję się na zmianę barw "klubowych", sprzedam swojego CLAP'a@Quadro i kupię coś porządnego... Co sądzicie o Radeonie 9000? Jest w mairę przystępny cenowo, jak u niego sprawa z TV-Out'em (w stos. do NV)? Wiem, że może i GF3 Ti 200 jest wydajniejszy, ale nie samą wydajnością człowiek żyje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 e tam ti 200 wcALE NIE JEST TAKI ZNOWU WYDAJNIEJSZY BIERZ ATI JAK MOZESZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Jak tylko mozesz to bierz ATI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Bierz ati sam zmieniłem z g4 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Buh. Ja mam Ti200 Gainwarda i na TV-Outa nie narzekam. :-) Filmy fajnie się ogląda. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 no coz jak sie kupuje no name ge2mx... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Ehh no co wy, proponujecie koledze taka szajsowata karte, bierz ati, bierz ati, heh :) GeForce sa lepsiejsze do wszystkiego, wkoncu to nVidia robi dla nas najlepsze i najtansze karty. zaraz.. co to ja chcialem powiedziec.. aha NIE ZASTANAWIAJ SIE, I BIERZ ATI !!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Gdzieś ostanio było porównanie chipsetów od TV-Outa i wchodziło że Conexant ( kiedyś Rockwell ) robi najlepsze chipy. Ja mam Philipsa i jest fajo. :-) Możliwe że ten chipset na GF2MX twoim jest lewy jakiś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Jeżeli chodzi o jakość obrazu na telewizorze to na ATI jest lepsze od Nvidia`i. Ale znowu, jak się nie za często korzysta z tego tv-out i ogląda filmy to Nvidia wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Ja wole 1152x786 na 17" niż 800x600 na 25 :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 U mnie jest 1024/768 na 29 cali TV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 na tv-out nie powiez zlego slowa w gf3 wszystko spoko chodzi , ale zawsze lepsze jest wrogiem dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 podobno ati ma jakiś bardziej zaawansowane technologie do wujścia tv - Adams_ coś tak twierdził - poza tym ati jest znana z tego że ma dobrą obsługe video, dvd itp - kiedy gejforcy miały jakieś wspomaganie mpeg2, ati miało już pokładowy dekoder mpeg2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 http://tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=5696 Jak to wspaniale czasami kupic karte "powered by ati" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 ja mam od nv geforce 2mx 200 z tvout i dziala bez problemu.moze nowe stery instalnij? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Jak masz problemy z TV-Out'em to stosuj TVTool 5 lub 6. Rozwiąże wszystkie Twoje problemy. To ok. 400KB z keyem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 U mnie jest 1024/768 na 29 cali TV Jak wygląda te 1024/768?? Czy oraz jest wyraźny (np. literki w systemie)? Ja mam 800x600 na 21 cali i żeby coś przeczytać to musze podejść do telewizora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 U mnie jest 1024/768 na 29 cali TVNiezależnie od wielkości ekranu, w odbiorniku TV nie uzyskamy użytecznej rozdzielczości większej niż przyjętej w standardzie PAL. Norma podaje 625 linii, z czego 576 przenosi użyteczny sygnał obrazu, zaś na ekranie widocznych jest zwykle około 500..520 linii (zależnie od wyregulowania odbiornika przez producenta lub serwis). Tak więc używając 500 linii nigdy nie wyświetlimy poprawnie obrazu w rozdzielczości 1024x768, a nawet 800x600. Zawsze pewne elementy obrazu będą pominięte przez enkoder. Podobna sytuacja jest z rozdzielczością poziomą - w TV pasmo luminancji wynosi około 5MHz, jedna linia trwa 64 mikrosekuny, więc łatwo policzyć, że maksymalnie można uzyskać około 600 punktów w jednej linii, i to dla obrazu czarno-białego. Sygnał koloru (chrominancja) ma pasmo ograniczone do około 1MHz, więc reprezentacja barw położonych obok siebie punktów może być znacznie przekłamana. Trochę lepsze efekty uzyskuje się przy połączeniu S-Video, ale w praktyce to jedynie eliminuje zakłócenia wynikające z nakładania się sygnału luminancji i chrominancji. Dla TV najsensowniejsza jest więc rozdzielczość 768x576, ale ze względu na opisane powyżej zjawisko nie zobaczymy brzegów obrazu, natomiast w 640x480 zawsze będą występować czarne obramówki. Podobało mi się natomiast rozwiązanie przyjęte w Voodoo3, gdzie można było ustawić sobie jedną z kilku dostępnych wielkości obrazu na TV :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msz Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Radeon 9000 - :twisted: Buhhhhhhhhha. Za dużo jak na razie sobie liczą za wydajność mniejszą od 8500 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 U mnie jest 1024/768 na 29 cali TVNiezależnie od wielkości ekranu, w odbiorniku TV nie uzyskamy użytecznej rozdzielczości większej niż przyjętej w standardzie PAL. Norma podaje 625 linii, z czego 576 przenosi użyteczny sygnał obrazu, zaś na ekranie widocznych jest zwykle około 500..520 linii (zależnie od wyregulowania odbiornika przez producenta lub serwis). Tak więc używając 500 linii nigdy nie wyświetlimy poprawnie obrazu w rozdzielczości 1024x768, a nawet 800x600. Zawsze pewne elementy obrazu będą pominięte przez enkoder. Podobna sytuacja jest z rozdzielczością poziomą - w TV pasmo luminancji wynosi około 5MHz, jedna linia trwa 64 mikrosekuny, więc łatwo policzyć, że maksymalnie można uzyskać około 600 punktów w jednej linii, i to dla obrazu czarno-białego. Sygnał koloru (chrominancja) ma pasmo ograniczone do około 1MHz, więc reprezentacja barw położonych obok siebie punktów może być znacznie przekłamana. Trochę lepsze efekty uzyskuje się przy połączeniu S-Video, ale w praktyce to jedynie eliminuje zakłócenia wynikające z nakładania się sygnału luminancji i chrominancji. Dla TV najsensowniejsza jest więc rozdzielczość 768x576, ale ze względu na opisane powyżej zjawisko nie zobaczymy brzegów obrazu, natomiast w 640x480 zawsze będą występować czarne obramówki. Podobało mi się natomiast rozwiązanie przyjęte w Voodoo3, gdzie można było ustawić sobie jedną z kilku dostępnych wielkości obrazu na TV :) Podaj mi linka do tego newsa. Poczytam wiecej o tym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Podaj mi linka do tego newsa. Poczytam wiecej o tym.Napisałem to w 100% od siebie, odrywając się na chwilę od służbowych obowiązków. Nie jest to żaden plagiat - kiedyś z techniką TV i video miałem sporo do czynienia, więc nie chwaląc się wiem coś o tym. Proponuję lekturę jakiejś książki o zagadnieniach TV. Trudno podać mi konkretny tytuł ale myślę, że można conieco znaleźć na ten temat również w necie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Radeon 9000 - :twisted: Buhhhhhhhhha. Za dużo jak na razie sobie liczą za wydajność mniejszą od 8500 :D 530 zl to duzo? Karta na rynku jest tydzien... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...