Overlocker Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Jak procesor jest szybszy (bez overclockingu) Pentium 4 2.53GHz czy Athlon XP! 2500+ Barton /333MHz Prosze o pomoc ... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 wybieram bramke nr 2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 szybszy jest jak zawsze intel! 2.5xx > 1.8xx ale jezeli chcesz ktorys z tych dwuch kupic to bierz bartona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Athlon XP! 2500+ Barton /333MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlocker Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 a gdybym porównał : Pentium IV 2.53GHz Athlon XP2500+Barton @ 3200+ (11x200) to i tak szybszy intel??? Przecież widziałem w niektórych testach jak Athlon 2.3GHz rozwalal dupe :P Pentium 4 4GHz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahimede Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 a gdybym porównał : Pentium IV 2.53GHz Athlon XP2500+Barton @ 3200+ (11x200) to i tak szybszy intel??? Przecież widziałem w niektórych testach jak Athlon 2.3GHz rozwalal [gluteus maximus] :P Pentium 4 4GHz.... 11*200=2.2 ghz czyli intel i tak szybszy ale amd tanszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Barton i BASTA :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Szybszy intel. Wydajniejszy Barton. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 no ale porownywanie "szybkosci" wzgledem MHz w tym przypadku nie odzwierciedla rzeczywistej wydajnosci prockow... a Bart2500@3200 zje tego intela jak przekaske... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 a gdybym porównał : Pentium IV 2.53GHz Athlon XP2500+Barton @ 3200+ (11x200) to i tak szybszy intel??? Przecież widziałem w niektórych testach jak Athlon 2.3GHz rozwalal [gluteus maximus] :P Pentium 4 4GHz.... oj.... widze ze to do mnie. tak intel nadal bylby szybszy.poniewaz szybkosc procka mierzy sie w GHz. a testy o ktoruch mowisz mierza wydajnosc. a w temacie pytasz o szybkosc a nie o wydajnosc. jest takie powiedzonko:AMD najwydajniejsze INTEL najszybszy. tak wiec z tych dwuch barton jest wydajniejszy!!! pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 a gdybym porównał : Pentium IV 2.53GHz Athlon XP2500+Barton @ 3200+ (11x200) to i tak szybszy intel??? Przecież widziałem w niektórych testach jak Athlon 2.3GHz rozwalal [gluteus maximus] :P Pentium 4 4GHz.... oj.... widze ze to do mnie. tak intel nadal bylby szybszy.poniewaz szybkosc procka mierzy sie w GHz. a testy o ktoruch mowisz mierza wydajnosc. a w temacie pytasz o szybkosc a nie o wydajnosc. jest takie powiedzonko:AMD najwydajniejsze INTEL najszybszy. tak wiec z tych dwuch barton jest wydajniejszy!!! pozdro :) Ale wydajnosc = szybkosc, wiec chyba nie ma o czym mowic, bo to bedzie to samo. A na MGhz-e to nie warto tak patrzec jak wlasnie na wydanosc w praktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlocker Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 dzieki all :) Well Barton is better than Intel, ya? In games too? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Yes. Specially in games :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 in everything ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 niechno tylko ktos tu swieta wojne zacznie ... ;) @Overlocker przeczytaj co pisze w ramce na gorze :evil: Wszystkie pytania z serii "co kupić" i "co lepsze" prosimy zadawać w dziale "Podstawowe zagadnienia" podstawowe zagadnienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 jako ze to forum o kreceniu to lepszym rozwiazaniem do krecenia bedzie ten p4 - tak z 3.4Ghz pocisniesz z niego a wtedy bedzie i tak lepszy od bartonka @ 2.2GHz albo nawet 2.4GHz moze w grach bartek bedzie mu sie rownal ale jednak p4 bedzie lepszy w kodowaniu kompresji itp. divx mp3 itp. PS. mozecie mnie teraz zlinczowac dlaczego napisalem o oc skoro gosc pisal bez oc?????? - lepiej zlinczujcie jego - czemu ma xywe overclocker??? co boi sie??? :P 8O 8O 8O 8O 8O 8O :evil: :twisted: :idea: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Kolega ma xywe Overlocker a nie overclocker :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 a co niby ona ma oznaczac? - pewnie oc juz bylo zajete ;]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 a co niby ona ma oznaczac? - pewnie oc juz bylo zajete ;]]]]kiedys czytalem ze pomylil sie przy wpisywaniu... a wracajac do tematu AMD rzadzi 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Może troszke offtopicowo... ale nie lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 2,4c z HT? będzie napewno WYDAJNIEJSZY od bartona i P4 2.53 a jeżeli interesuje cie procek możliwości/cena to weź bartona W grach praktycznie niekręcone niczym sie te procki różnić nie bedą tylko w jakichś bardziej pro zastosowaniach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Barton rulz i wogole :) ale ja wole pentiuma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 hmm ja ostanio przeszlem na P4 i powiem tak... 1.8 @ 3.5 jest wydajniejszy od Xp'ka 1700+ @ 2420 MHz do 10% praktycznie we wszystkim... bez ustawionego pat'a i gat'a i bez duala... A przy tym jest stabilniejszy mniej sie grzeje, mniej obciaza zasilke, wogule jestem zadowolony... Amd jest super ale jak masz kase na Intela to bierz i sie nie zastanawiaj... Ja mialem naprawde bardzo wydajny komp na AMD (3,4GB/s....max 2,7GHz) ale byly z tym kupa problemu, kombinowania i nerwow... a teraz bez problemow mam ciut szybciej... luxus :) a bedzie jeszcze lepiej... :D Zalezy czy masz zylke maniaka... ja sie powoli lecze z hardcoru ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 a co niby ona ma oznaczac? - pewnie oc juz bylo zajete ;]]]]kiedys czytalem ze pomylil sie przy wpisywaniu... a wracajac do tematu AMD rzadzi 8) A tak wogole to Overlock to jest po slasku dres :):) bez kitu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Intel roxxx nieznacie sie :D tylko genghiskhan sie zna i ja ;) no moze jeszcze pare inch osob z prockami firmy intel pod pokladem :D (no wlasciwie pod bo kto trzymy proca na wieszchu tj na pokladzie procek jest w budzie czyli pod pokladem czyli w maszynowni :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 A tak wogole to Overlock to jest po slasku dresowerol chyba ... ale tez na o. a w temacie - ja tez podpisywalbym sie pod intelem (jesli budzet pozwala). krecenie bezstresowe i duze. natomiast bez dwoch zdan amd jest rozwiazaniem bardziej przyjaznym kieszeni i nie odbiegajacym wydajnosciowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 mialem kiedys p3 1ghz i p166mmx:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 mialem kiedys p3 1ghz i p166mmx:)no i co???? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 mialem kiedys p3 1ghz i p166mmx:)no i co???? 8Ono i zgadnij ... kupa popsul i niedziala ;DDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 mialem kiedys p3 1ghz i p166mmx:)no i co???? 8Ono i zgadnij ... kupa popsul i niedziala ;DDDhihi p3 sprzedalem a p166 stoi obok tylko ze niewiem jak podlaczyc wtyczki do pstryczka od zasilacza at i niedziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...