Mr.Martin Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 MrMartin.. troszke nei zrozumiałeśintencji Niemca ;) matryce można sobie ściągnąc ze stronki.. (jak ktoś nie umie znależć dział download /site stuff/ ) ( http://moddin.net/downloads.asp ) następnie wydrukować przyłożyć/przykleić do odpowiedniego miejsca w budzie i wyciąć wg wzorka =) i koszta jest ok. 10-40gr w zależności od tego jaką masz drukarke ;) obudowy za to nie kupisz ;) Zgadza sie nie rzrozumialem - przerszam cie NIEMIEC za nieuwazne czytanie twoich postow - to co napisales ma sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 jeszcze jedno pytanie - moze glupie Czy przy wycinaniu dziury na gorze obudowy za pomocy otwornicy nalzy wszytsko wyjac z kompa czy zastosowac jakies zabezpieczenie w postaci folli itp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 jeszcze jedno pytanie - moze glupie Czy przy wycinaniu dziury na gorze obudowy za pomocy otwornicy nalzy wszytsko wyjac z kompa czy zastosowac jakies zabezpieczenie w postaci folli itp ? proponuje wyjac wszystko, bo opilki sa male i nawet jak dobrze zabezpieczysz to istnieje prawdopodobienstwo, ze wpadnie cos na elektronieke a wtedy pupa zbita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shch00r Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Swoja droga na moddin.net znalazlem calkiem sprytne porownanie: http://moddin.net/articles/fanchart/fan_table.htm - obroty i decybele roznych wentyli. Niemiec: a nie lepiej na przyszlosc rozwiercic nity i odlaczyc gorny panel ? Potem skrecic i po sprawie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Niemiec: a nie lepiej na przyszlosc rozwiercic nity i odlaczyc gorny panel ? Potem skrecic i po sprawie:) Dobre pytanie - dolaczam sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Niemiec: a nie lepiej na przyszlosc rozwiercic nity i odlaczyc gorny panel ? Potem skrecic i po sprawie:) Dobre pytanie - dolaczam sie tez tak moze byc ;] ja mam gorny panel odkrecany wiec nie mam takiego problemu a poza tym nei bede nic ciachal w gornej czesci budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 A czy tak 80 z tylu nie bedzie zabierala zimnego powietrza dla wentyla procesora a ten nie bedzie sie tzw dusil ?hmm, jeśli nie dajesz wiary testom to pozostaje Ci jedynie postępować zgodnie z zaleceniami mojego wspaniałego matematyka ze średniej: próbą pudingu jest jego zjedzenie SPRÓBUJ :D jeśli Zalman zacznie kaszleć, to znaczy, że się dusi i 80tke wywalisz :wink: a tak na serio, to wydaje mi się, że 80tka: po pierwsze - wymusi obieg powietrza przy coolerze przez co Zalman dostanie świerzego łyku powietrza z przodu/dołu budy, po drugie - zabierze nagrzane przez Zalmana powietrze na zewnątrz jesli napisałem coś nie tak, to przepraszam :D Drogi kolego :) widzeze nie od dzisiaj jestes w tym temacie doadzmi prosze nastepujaca rzecz - chcem umiecic dwa wentylatory wypychajace powietrze - jeden na gorze 92mm -drugi z tylu obudowy 80mm Powiedz mi na jakie napiecia je puscic najlepiej aby halasu nie bylo a izeby wydmuchiwalo co trzeba ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Jaki byście radzili mi kupić?? Myślałem o tym :http://allegro.pl/show_item.php?item=23182725 Wracając do tematu to mam 2 takie wentyle z tym ze model A34346 92CFM na nominalnym nap. U mnie leci na 5V jeden z boku, drugi u góry i doskonale przewietrzają ciasnego Modecoma Platinum. Jesli idzie o hałas to mimo że lecą na 5V to je niestety słychać, lekki szum i terkot łożysk. Kolo na aukcji twierdzi że wentyl posiada łożyska ślizgowe :lol: J-A-J-O przylookaj to http://www.nidec.com/fanpdfs/c2003_4243.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Drogi kolego :) widzeze nie od dzisiaj jestes w tym temacie doadzmi prosze nastepujaca rzecz - chcem umiecic dwa wentylatory wypychajace powietrze - jeden na gorze 92mm -drugi z tylu obudowy 80mm Powiedz mi na jakie napiecia je puscic najlepiej aby halasu nie bylo a izeby wydmuchiwalo co trzeba ? hehe :D "drogi kolega" jest jedynie małą szarą myszką na tle WIELKICH tego forum :wink: [pozdrowienia dla wszystkich] IMHO wszystko zależy od wrażliwości Twojego ucha oraz od głośności pozostałych elementów Twojego kompa.. a przede wszystkim co to za 80tka i 92ka. jeśli Twoja 80tka to np. PAPST 8412 NGLE to nawet na 12V go nie usłyszysz :twisted: moja skromna propozycja: na poczatek 80tka na 7V i 92ka na 7V.. jak będzie za głośno to najgłośniejszemu dasz 5V i po hałasie :idea: PRÓBUJ :idea: a co Wy na to: PANAFLO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shch00r Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 a co Wy na to: PANAFLO Hmm za taka cene widzialem w sobote na warszawskiej gieldzie 120 z podswietleniem... Cicha, zeby bylo wszystko jasne... btw. ma3ek: powiedz mi och powiedz ze Twój avatar to NIE jest KUPA...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 widzialem te panaflo na zywo i sa ekstra. ciche, ladnie wykonane i conajwazniejsze wspieraja naszego forumowicza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...