Skocz do zawartości
ATLON

jak niektorzy widza nasze forum :(

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się john, że obaj powinniśmy się podać do dymisji, a wtedy za nas dwóch wskoczyłby -Sid-The-Rat=>, który chyba już pozjadał wszystkie umysły, a jego mowy na temat "odbudowy" i "poprawy" przypominają mi przemówienia innego krzykacza - Leppera...

a bardziej rzeczowo - bardzo obszernie produkowalem sie w dyskusji nad sposobem podzialu forumow - wspominalem tam o rozdzieleniu kompetencji moderatorow - zeby nie bylo tak ze ktos ustawia jakis dzial pod siebie a tu z nienacka przychodzi osobnik B, banuje pare osob, kasuje watki [bo mu sie nie podoba - ale sprawy nie zna dokladnie] i rozwala komus robote - niestety takie jazdy nadal sie zdazaja - chocby dlatego ze moderatorzy awansowani na admina nie moga sie rozstac ze starym fachem [no i naturalnie kazdy dzial poza swoimi opiekunami ma tez nadzor wszsytkich 'zlych' modow grupowo - co w sumie daje nam sytuacje sprzed podzialow] 

Nie wiem co Ci sie nie podoba w forumach :lol:.

Wszyscy tworzymy zgraną paczkę, rozumiemy się w 100% i odkąd pełnie to stanowisko nie zdarzyło mi się, aby inny moder narobił mi "burdelu". Wogóle to co ty o tym możesz wiedzieć nie pełniąc tej funkcji :? .

Po raz kolejny wiesz jak jest najlepiej, panie wszechwiedzący...

Według mnie jesteś kolejnym przykładem krzykacza, który chciałby, a nie wie jak, coś próbujesz powiedzieć, ale nie zabardzo Ci to wychodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wskoczylby - ja juz swoje forum mam za soba - wiem ze to bagno i nie mam najmniejszej ochoty pakowac sie w to jeszcze raz - wiem ze nigdy sie zadowoli wszystkich itp - wiem bo sam to przezylem - przez prawie poltora roku w cdrinfo wczesniej na totalwar.org - troche widzialem i troche sie nauczylem - szkoda ze to dla ciebie zjadanie rozumow i <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly

nic nie mam do forumow - mozesz wyjasnic?

kucyk - zjadlem to co zjadlem - nie tobie to oceniac - ja nie oceniam stanu twojej wiedzy, choc oceniajac osobe przyznam ze niezwykle szybko przechodzisz do szczegolowej analizy psychologicznej innych - nic tylko pogratulowac

jonathan

jest tylko delikatna roznica w banowaniu userow z obowiazku [slusznego - nie przecze, masa tu ostatnio osob ktore sam bym ubil] a robieniem z tego komedii i pokazu sily - uwierz mi ze to nie dziala - widziales ze ludzie banowani z wielkim hukiem wracaja i nawet sie z tym nie kryja - taki urok dynamicznego ip i mozliwosci zakladania sobie kilku kont [nie wszyscy ale spora czesc ma taka mozliwosc] - zbanuj, zwroc uwage, jak nie masz czasu zwracac - to tylko zbanuj - ale nie strasz nikogo... nie mow jaki jestes zly - bo to smieszy ludzi, naprawde ich serdecznie bawi - wiecej szacunku i respectu budzi ktos kto powie cos raz, klarownie, czysto i bez emocji, na dodatek wykazujac sie duza wiedza merytoryczna niz berserk ktory by tylko diete bananowa szerzyl - wiem ze to zajmuje troche czasu i czasem trudno wytrzymac ale TO jest droga do tego zeby to forum bylo ostoja ludzi inteligentnych i pomocnych - a nie prowizoryczne wywalanie elementu, ktory nie bez powodu sie tu pcha - w tej chwili - pomimo calej ostrosci moderacji - to wciaz raj dla dresiarzy emocjonalnych - a tacy na agresje ZAWSZE atakuja agresja

wyluzujcie :)

trudne zadanie przed wami, naprawde trudne - ale zycze powodzenia - wasz sukces oznaczac bedzie tez zysk dla mnie :) - bo mam nadzieje ze poza ta gadanina nie przysparzam wam klopotow

ps. mozna chyba stworzyc automat wysylajacy do usera pm o tresci '&userid zgrzeszyles w &threadid nie rob tego wiecej &adminid' po nacisnieciu jednego guzika - tak jak zglos post? jesli by sie dalo to: jedno nacisniecie ostrzezenie, drugie - wylot - proste i skuteczne. moze tylko trudne w implementacji - ale sadze ze realne

dobranoc - reszte prosilbym na priva - zwlaszcza uwagi natury osobistej - dziwie sie ze wogole sie tu znalazly

edit - nie uwazam ze jest was za duzo - wrecz przeciwnie... przydaloby sie jeszcze kilku - zeby osiagnac taki stan ze przynajmniej jeden moderator zajzy do kazdego dzialu w ciagu godziny - przynajmniej w tych 'goracych' dzialach jak glowny, amd, soft [warez tepic tepic tepic!], gry [p. wyzej] - tu najczesciej sa nieprzyjemnosci - a ubicie nieprzyjemnej dyskusji szybko i bez rozglosu to znacznie wiekszy zysk kiedy zrobi sie to nastepnego dnia i pare osob sie obrazi - tak wiec, nie mowe ze was za duzo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos nie widze abym kogos straszyl.

Nie podoba mi sie zachowanie kogos to ban na tydzien i po sprawie.

Sprzedalem moze ze 4 bany pernamentne ktore watpie ze zostana zdjete. Wiele osob po tygodniowym przymusowym urlopie wraca jako nieco madrzejsze. Lecz niestety nie zawsze. Przykladem jest Szkieletor w obronie ktorego stanoles. Byl banowany slane byly ostrzezenia, ale jak wiac nieraz to nie pomaga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja szkieleta z cdrinfo tez banowalem :) twardy zawodnik :)

nie wiem co robil na tym forum wczesniej - ale w tej dyskusji to nie on zaczal i tylko o tym mowilem

reszta uwag jest raczej natury ogolnej a nie personalnie pod twoim adresem - nie czytam forum regularnie - czasem tylko zagladam na 'gorace watki' zeby sie troche posmiac - albo tak jak ostatnio - porozmawiac o painkillerze - ale zwrocilo moja uwage bardzo czeste wystepowanie slowa 'zly' w statusach zalogi no i potem zerknalem na poczynania - tu juz raczej pobieznie - no i zauwazylem ze czesto przesadzacie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że ostatnimi czasy to prawda :(  :(  :( . Ciągle tylko odpowiedzi w stylu google, albo "Było, szukaj" :( .

niestety ale to prawda bardzo dużo moich znajomych nie odwiedza tego forum z dwóch powodów,pierwszy to iż zostają zbluzgani,od lamerów itp.oraz każe im się szukać na google,drugi powód to właśnie zachowanie "niektórych" jednostek,są to ludzie którzy siedzą tutaj bardzo długi czas i zapomnieli iż kiedyś sami nie wszystko wiedzieli.Ja forum nie urzywam w celach pomocy dla mojej osoby,bo nie mam problemów,ale inni je mają i to właśnie takim osobom należy pomagać a nie zmieszać ich z ziemią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO to nieprawda. Ludzie nie to, że nie wiedzą tylko walą wszystko co popadnie, zamiast pomyśleć używają forum.

Jakiś przykład? Pierwszy z brzegu:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=70260

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=70263

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że ostatnimi czasy to prawda :(  :(  :( . Ciągle tylko odpowiedzi w stylu google, albo "Było, szukaj" :( .

A nieprawda, od jakiegoś czasu (IMHO wejścia regulaminu sprzed "kwietniowej rewolucji" :lol: ) już nie ma takich odpowiedzi, ja przynajmniej takowych nie zauważyłem a czytam dość dużo wątków i siedzę trochę na forum. Teraz jeżeli ktoś ma jakiś problem to jest pisane SZUKAJ ale słowo "szukaj" poparte jest linkami do odpowiednich stron, wpisanych słów potrzebnych do wyszukania (google,forum)czy jakiegoś tematu. A jeżeli taką odpowiedź ktoś zobaczy niech zgłosi moderatorowi magicznym przyciskiem Dołączona grafika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale wcale nie jestem pewien czy to w jakiś sposób zachęciło ludzi do użycia wyszukiwarki. Wręcz przeciwnie - "newbie" czuje się zupełnie bezkarnie, bo jeśli nawet ktoś mu zwróci uwagę na temat, który już był - to i tak poda mu linka (bo tak niby nakazuje regulamin) - czyli ma to o co mu chodziło. Błedne koło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale wcale nie jestem pewien czy to w jakiś sposób zachęciło ludzi do użycia wyszukiwarki. Wręcz przeciwnie - "newbie" czuje się zupełnie bezkarnie, bo jeśli nawet ktoś mu zwróci uwagę na temat, który już był - to i tak poda mu linka (bo tak niby nakazuje regulamin) - czyli ma to o co mu chodziło. Błedne koło.

Można wcale nie odpowiadać :lol: Ale to raczej nie jest dobre...O to niech się martwią Admini i Moderzy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te forum poprostu zasilaja nie ci ludzie co powinni z tego co zauwazylem!

Na poczatku na tym forum zupelnie inaczej bylo , a teraz pelno jest dzieciakow co wypisuja poematy w 20 topicach jak to spadla im temperatura na procku o 1 stopien - parodia

Jak zadalem jakis czas temu pytanie to usuneliscie gdy wkurzony juz napisalem ze tutaj spece sa jak z koziej du**y traba! bo nikt nieudzielil mi odpowiedzi - to watacha moderatorow zaraz wywalila topic zeby ukryc przykra prawde.

Bo niestety na proste pytania wielcy zjadacze mozgowia nieznaja odpowiedzi - a szkoda !

Proponuje wiecej konkretow a mnie dupereli nic nieznaczacych !

Spam to 60% tego forum

hmm zadalem dzis znowu pytanie ciekawe czy ktos na nie tym razem odpowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scp.... jaki Ty jesteś typowy.... Nie wnikając w szczegóły:

4. Powstrzymywać się przed umieszczaniem podobnych tematów/postów w kilku miejscach jednocześnie. Takie postępowanie jest postrzegane jako zaśmiecanie forum. Jeżeli wracasz do jakiegoś zagadnienia, dopisz się w swoim poprzednim topiku (w którym była o tym mowa) zamiast zakładać nowy.

A Ty co zrobiłeś???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok chcialem zalozyc nowy topic ale boje sie o bana ;)

Po pierwsze amnestia - dziala toto ???? moje zabanowane konto IGI nie dziala - wpisuje haslo poprawne ale nie moge sie zalogowac - a odzyskac hasla sie nie da gdyz usunalem przed banem z niego moj adres email :)

Po drugie - Poziom tweaka - ostatnio przestalem siedziec na tym forum - z tego co zauwazylem oraz wiecej starych uzytkownikow to robi - po prostu nie obrazajac nikogo poziom forum stal sie dla mnie zbyt niski ...

I nie chodzi mi tu o pyskowki uzytkownikow i moderow (chociaz nie podoba mi sie zachowanie tych drugich), chodzi mi o klimat ...

Forum zatracilo calkiem swoj klimat miejsca do dyskusji, wymiany pogladow, spostrzezen, rozmowy na tematy nowych technologii , itd

Na serio ostatnim ciekawym miejscem na forum stala sie osla laczka - tylko ona nie zatracila swego klimatu i tylko na nia zagladam z przyjemnoscia.

Moim zdaniem na wszystko wplynely zmiany na forum - podzial na wiele kategorii - ktory moim zdaniem stal sie poczatkiem konca tego forum ... (albo jak ktos woli calkowicie nie trafiona proba jego naprawy)

Zamiast miejsca gdzie zapalency moga rozmawiac, porownywac, wymieniac sie pogladami mamy nudne forum czysto techniczne gdzie wiekszosc tematow dotyczy problemow ze sprzetem, wydajnoscia czy tematow - co kupic.

Zdaje sobie sprawe ze celem mialo byc lepsze panowanie nad tym co sie dzieje na forum ale sadzac po ostatnich problemach chyba sie to nie udalo ;) a na pewno spowodowalo ze forum stalo sie po prostu masakrycznie nudne.

Ja znalazlem sobie na sieci inne fora ktore czytam z wielka przyjemnoscia i mysle ze jezeli nie bedzie zadnych zmian to ludzie zaczna robic to samo.

Na innych forach podoba mi sie :

1. Jasny podzial na kilka najwazniejszych kategorii (3-5) + off topic

2. Moderzy nie wdaja sie w psykowki z userami - na ogol po prostu olewaja ich wypowiedzi

3. Nie widzialem zeby moderzy na tych forach naduzywali swojej wladzy (u nas sie to niestety zdaza)

4.Topiki ktore schodza z tematu albo w ktorych zaczynaja sie pyskowki sa odrazu blokowane

Moim zdaniem sytuacje mogl by naprawic nowy/stary podzial forum na wieksze kategorie ;)

1 Problemy techniczne + co kupic (2 najnudniejsze dzialy zamkniete w jednym - obecnie w zasadzie zadanie spelnia dzial podstawowe zagadnienia + wszystko o plytach wszystko o zasilaczach itp)

2 Podkrecanie & sprzet (wszystko proce, grafy, jedno i drugie oraz jak to wplywa na wydajnosc, zywotnosc i inne, nowinki techniczne BEZ ROZROZNIENIA NA PLATFORMY)

3 Elektronika + ew sprzet nie zwiazany z wydajnoscia czyli klawialki myszki tunery tv itp

4 Modyfikacje & chlodzenie

chlodzenie (woda, freon, powietrze) - umozliwi to porownanie roznych rozwiazan pod wzgledem wydajnosci ale i wydajnosc/cena oraz upiekszanie kompa & jedno i drugie - czyli jak ladnie schlodzic

5 soft - ewentualnie 2 poddzialy na linux & inne i windows

6 - offtopic - czyli ukochana osla laczka

Mysle ze taki podzial ulatwil by ciekawa dyskusje, powstaly by dzieki niemu nowe tematy ktore przy obecnym podziale powstac nie moga ;)

Wymagalo by to tez innego podejscia moderow do samego moderowania czyli czestsze zamykanie pustych topicow, szczegolnie tych na temat odwiecznej wojny intela z amd :)

A nawet ich usuwanie jezeli poziom jest naprawde niski.

Przy dzisiejszym podzialem mamy kilka naprawde zbednych miejsc np ekstremalne podkrecanie gdzie dyskusji praktycznie nie ma i sztuczny podzial na platformy oraz kilka miejsc gdzie ruch jest naprawde niewielki i mozna by je polaczyc w wieksze.

Mysle ze nie zwiekszylo by to obciazenia moderow - a nawet jesli tak to czemu by ne zwiekszyc ich liczby ??? czu na iles tam uzytkownikow tweaka tylko killkunastu nadaje sie na moderow ????? (Tym bardziej ze kilku nowych moderow zostalo nimi moim zdaniem nie slusznie - nie przemawia za tym ani staz ani poziom wypowiedzi)

Powinien byc tez podzial kompetencji miedzy moderami czyli po kilku na kazdy dzial - odpowiedzialnych za swoja dzialke - konkurencja sie im przyda - np kto ma lepiej utrzymany dzial :)

+ Kilku super moderow (wybranych z tych opanowanych zasluzonych uzytkownikow) majacych prawo banowania i kontrolowania tych mniejszych moderow

- Zmniejszylo to by w znacznym stopniu burdy na forum a bany byly by dawane na trzezwo po zapoznaniu sie z cala sytuacja przez osoby ktorych ona nie dotyczy i ktore nie sa z nia zwiazane emocjonalnie a nie jak ostatnio sie stalo ze bany dostaly osoby ktore w zasadzie nie zlamaly regulaminu ale za mocno zgraly tutaj emocje a potem dochodzi do glupich sytuacji takich jak amnestia przeprosiny itd...

To sa tylko propozycje .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...