Skocz do zawartości
liquidboy

Propozycja zmodyfikowania działu Chłodzenie Wodne...

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba kazdy zauwazył ze w dziale nie jest dobrze... Niektórzy zwalają na innych, ale mysle ze tu nie jest pies pogrzebany. Kazdy moze mowic to co uwaza, nie widziałem OT w topicu o Nuku 2 rev2 a inni widzieli. Dlaczego tak jest? A no mysle ze kazdy postrzega wodne chłodzenie z innej perspektywy. Dla jednego liczy sie jakosc wykonania, estetyka, dla innego wydajnosc. Forum nie jest po to aby sobie było, tylko zeby wyciągać jakies wnioski, zastanowic sie nad czyms, pomoc innego w potrzebie tak misie wydaje przynajmniej. Zeby nam forumowiczom zyło sie łatwiej, bez stresów, i zeby kazdy mógł powiedziec co tylko sie mu podoba (tylko bez obrazy innych itp) wysuwam propozycje stworzenia poddziałów tak jak jest to na zagraniczych forach:

Chłodzenie wodą, freonem, azotem i innymi cudami:

WODA:

-Konstrukcje bloków wodnych

(tutaj kazdy bedzie miał dostep do informacji na temat czym powinien cechowac sie dobry blok wodny, podstawowe prawa termodynamiki, testy itp itp. )

-Inne podzespoły do WC (tutaj wszystko inne tylko nie bloki wodne)

-Pokaz światu co zrobiłe/as.

(forum sie tak zkomercjalizowało ze chyba taki dział powstac pownien. W założonym topicu byłby link do tematu o konstrukcji, estetyce i o czym tam jeszcze załozyciel topicu chciałby wiedziec. Mozna tutaj wrzucac jedynie przygotowane projekty oczywiscie nie komercyjne takze)

FREON:

-Mysle ze upychanie wszystkiego w jednym topicu jest niecelowe i jesli powstanie nowy dział to wszystkim wyszło by to na dobre

AZOT i inne bajerki

-tutaj chyba nie trzeba dawac zadnych poddziałów tak jak w przypadku freonu.

PELTIERY

-tutaj wszystko w jednym dziale o peltach

Co o tym sadzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za kilka miesięcy pewnie - nie wiadomo dokładnie.

A ja proponuję, żeby popytać wśród gawiedzi, jakie jeszcze feautures'y chcieliby mieć na foroom! Chodzi mi o coś, co przyciągnęłoby (nowych) ludzi np. zdjęcia w podpisach (czytałem o tym topic ;) ), emoty, ileś tam MB konta do umieszczania danych dla userów i różne inne rzeczy, których w tej chwili nie pamiętam, a wielokrotnie już zdarzało się, że mi (i nie tylko mi) ich brakowało! Poza tym reklamujcie się - 13k uczestnikoof to jest argooment. Przyciągnijcie reklamodawców na forum (oczywiście w rozsądnej ilości i formie). Może dałoby się namówić jakichś speców z konkretnych firm do przyłączenia się do NAS (np. forumowicze z nforceshq mają m.in. "do dyspozycji" pracownika z Epoxa).

pozdro

A i jeszcze można wysyłać (osobom rzadko/wcale_nie odwiedzającym forum) na maila info o nowych działach, feautures'ach i w ogóle info zachęcające do korzystania z forum!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No troche sie kierowałem procooling ale chyba oni sobie dobrze z tym poradzili, maja porzadek. Paranoik czytałes ten topic o nukleonie 2? Kazdy oceniał blok z innej strony, i jak sie komus cos nie podobało czy to ktos komus, czy blok komus to powstała takie zamieszanie ze nic konkretnego nie mozna było uzyskac. Albo ktos pisał ze fajny, albo ktos pisał ze beznadziejny. Gdyby były takie fora tematyczne kazdy szukałby oceny z konkretnego punktu widzenia i byłoby duzo mniej stresów przy czytaniu, bo to co sie dzieje ostatnio po wejsciu komercji na forum to tragedia. Kiedys nie mozna było dawac linków do stron sklepów itp. a teraz to jedni mowia ze firma fe a inni ze cacy a konkretnej rozmowy nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja proponuję, żeby popytać wśród gawiedzi, jakie jeszcze feautures'y chcieliby mieć na foroom! Chodzi mi o coś, co przyciągnęłoby (nowych) ludzi np. zdjęcia w podpisach (czytałem o tym topic ;) ), emoty, ileś tam MB konta do umieszczania danych dla userów i różne inne rzeczy, których w tej chwili nie pamiętam, a wielokrotnie już zdarzało się, że mi (i nie tylko mi) ich brakowało! Poza tym reklamujcie się - 13k uczestnikoof to jest argooment. Przyciągnijcie reklamodawców na forum (oczywiście w rozsądnej ilości i formie). Może dałoby się namówić jakichś speców z konkretnych firm do przyłączenia się do NAS (np. forumowicze z nforceshq mają m.in. "do dyspozycji" pracownika z Epoxa).

pozdro

A i jeszcze można wysyłać (osobom rzadko/wcale_nie odwiedzającym forum) na maila info o nowych działach, feautures'ach i w ogóle info zachęcające do korzystania z forum!

Zdjęć w podpisach nie będzie. Miejsca do umieszczania danych też nie, chyba, że zasponsorujesz jeszcze nowe łącze i matrycę scsi. A z pracownikami firm komputerowych nie jest zły pomysł - tylko pytanie czy w tym kraju mamy takich?

A co do mejla zostanie on rozesłany z nowym regulaminem.

No troche sie kierowałem procooling ale chyba oni sobie dobrze z tym poradzili, maja porzadek. Paranoik czytałes ten topic o nukleonie 2? Kazdy oceniał blok z innej strony, i jak sie komus cos nie podobało czy to ktos komus, czy blok komus to powstała takie zamieszanie ze nic konkretnego nie mozna było uzyskac. Albo ktos pisał ze fajny, albo ktos pisał ze beznadziejny. Gdyby były takie fora tematyczne kazdy szukałby oceny z konkretnego punktu widzenia i byłoby duzo mniej stresów przy czytaniu, bo to co sie dzieje ostatnio po wejsciu komercji na forum to tragedia. Kiedys nie mozna było dawac linków do stron sklepów itp. a teraz to jedni mowia ze firma fe a inni ze cacy a konkretnej rozmowy nie ma.

Przyznam się szczerze, że nie czytałem - po prostu nie mam czasu oblecieć jeszcze wszystkich działów - a szczególnie tych którymi się nie interesuję zbytnio. A co do podziału na sub-fora to jak wspomniałem - będzie z nową wersją phpbb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja proponuję, żeby popytać wśród gawiedzi, jakie jeszcze feautures'y chcieliby mieć na foroom! Chodzi mi o coś, co przyciągnęłoby (nowych) ludzi

Wiesz ilosc osob zainteresowanych jest scisle ograniczona i mysle ze aktualnie czas na jakosc nie ilosc ;)

np. zdjęcia w podpisach (czytałem o tym topic ;) ),

To juz przerabialismy. Po moim trupie. Nie chce zostac zamordowanych przez ludzi ktorzy maja modem, albo inne lacze < 128 kbit/s (z naszych badan okolo 35 procent uzytkownikow forum)

ileś tam MB konta do umieszczania danych dla userów

Tak najlepiej odrazu skrzynki pocztowe 1 GB za darmo dorzucimy jeszcze wyszukiwarke i startujemy z kolejnym portalem ;)

A tak calkiem serio - jasne ze chetnie bysmy dali iles miejsca nawet zeby jakies ilustracje do postow na forum umieszczac ale problem jest bardzo prosty. Mamy do dyspozycji 2 mbit/s. W godzinach szczytu jest ono zawsze zapchane pod korek. Dlatego zrezygnowalismy z FTP. Teraz kolejny dodatek pt miejsce dla uzytkownikow moglo by dorznac to lacze juz zupelnie. A przy aktualnych cenach niestety nie ma szans na zakup dalszych 2 mbit/s szczegolnie w kontekscie wojny tpsa - reszta providerow ktora spowoduje ze najprawdopodobniej i te 2 mbit/s ktore mamy teraz bedzie drozsze niz dotad. Natomiast nie wykluczone sa tego typu uslugi ale w platnej formie jesli okaze sie ze da sie to tak skalkulowac zeby bylo oplacalne rozszerzenie przepustowosci dla danej uslugi i rowniez dla serwisow bezplatnych

Poza tym reklamujcie się - 13k uczestnikoof to jest argooment. Przyciągnijcie reklamodawców na forum (oczywiście w rozsądnej ilości i formie).

Sa ;) Patrz na gore forum aktualnie jest to abit

Może dałoby się namówić jakichś speców z konkretnych firm do przyłączenia się do NAS (np. forumowicze z nforceshq mają m.in. "do dyspozycji" pracownika z Epoxa).

U nas rowniez zdarzaja sie przedstawiciele roznych firm. Zreszta macie mnie i paranoiKa zawsze ;) (zartowalem). A tak serio to niestety poprawka na lokalizacje geograficzna - niestety w Polsce tylu osob nie ma a ciagle wiekszosc firm ma swoja obecnosc w sieci delikatnie mowiac lekko w pupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi