Skocz do zawartości
kazik2000

Drobna propozycja a propos szukajki

Rekomendowane odpowiedzi

Mam drobną propozycję, aczkolwiek może być bardzo pomocna.

Czy można zrobić tak, aby w szukajce domyślnie było zaznaczone: Szukaj tylko po tytule wątku??

Wielu userów nawet pewnie zapomina o tym (a newbie tym bardziej) że jest to efektywniejszy sposób szukania. Zapewne wielu userów wpisuje hasło i wciska enter i sypie mu 1000 postów (bo jest domyślnie zaznaczone: Przeszukaj tytuł i tekst wiadomości).

I jeszcze druga sprawa, opcja: Przeszukaj tylko tekst wiadomości jest dwa razy (taki drobny zabieg kosmetyczny by się przydał ;) )

Pozdrawiam (Mnisterstwo Dbania o Dobre Imię Szukajki :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobry pomysl - jednak dalej jak grzyby po deszczu roja sie tematy "pomocy" , "dlaczego nie dziala", "czy to dobrze?" itd itp

zwracamy uwage to z laska userzy zmieniaja tytuly a czesto dostaje PW "jak to zly temat - jaki bys proponowal ?", "o co ci chodzi ?"

najgorsze jest to ze takiemi debilnymi tytulami tematow czesto popisuja sie stali uzytkownicy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc to nie wiem czy gdzieś indziej na forum poruszano ten temat ale mnie najbardziej w wyszukiwarce denerwuje to, że gdy wyszuka ona odpowiedni wątek zawierający zadane słowo czy sentencję to wyszukiwarka pokarze wątek w całości, np. osiemdziesięciokilko stronnicowy wątek o 8RDA+, zamiast pokazać konkretnie, na których stronach wątku znajdują się poszukiwane słowa. Czy to da się zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze trochę i dojdzie do tego, że bedzie trzeba napisać instrukcje obsługi wyszukiwarki.

jack_top, masz jakąs inną wyszukiwarke czy jak? Ja jakoś widze opcje pozwalającą wyswietlać wyniki jako posty zamiast tematów(domyslne).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi