Skocz do zawartości
Syrob

superPi help

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki maly problemik :) wszystko smiga he hej ale superPi potrafi sie wywalic przy ktorejstam petli dajac jakis komunikat NO EXACT IN RUND hiba tak to bylo i ni mam pojecia dlaczego ?

konfg:

msi k7n2

batrek 2500@12,5 x 180 1,8v

saitec 2x512 ddr333 cl 2,5

radek 9800pro@xt

P.S. przy odkreconej konfiguracji jest to samo..

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki maly problemik :) wszystko smiga he hej ale superPi potrafi sie wywalic przy ktorejstam petli dajac jakis komunikat NO EXACT IN RUND hiba tak to bylo i ni mam pojecia dlaczego ?

konfg:

msi k7n2

batrek 2500@12,5 x 180 1,8v

saitec 2x512 ddr333 cl 2,5

radek 9800pro@xt

P.S. przy odkreconej konfiguracji jest to samo..

pozdro.

Na nominale też się wywala ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na nominalnie tez sie wywala a 3dmarki seti itd chodza stabilnie bez zadnego problemu.....

prcek w miare porzadnie chlodony aero7+

...mam jeszcze jeden pomysl przeloze kosci za duala na singla zobacze czy robi to jakas roznica ??.. odpisze po poludniu jak wroce z pracy...

19.11 przelozylem ddr-y na single channel i luzik zapodalem PI na 8 milonow cyfr i bez problemu.... moje kosci nie kca byc dual :( szkoda

..swoja droga ciekawe czy to moze byc podstawa do reklamacji pamieci bo kupowalem je razem z plyta glowna ktora jest dual channel?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na nominalnie tez sie wywala a 3dmarki seti itd chodza stabilnie bez zadnego problemu.....

prcek w miare porzadnie chlodony aero7+

...mam jeszcze jeden pomysl przeloze kosci za duala na singla zobacze czy robi to jakas roznica ??.. odpisze po poludniu jak wroce z pracy...

19.11 przelozylem ddr-y na single channel i luzik zapodalem PI na 8 milonow cyfr i bez problemu.... moje kosci nie kca byc dual :( szkoda

..swoja droga ciekawe czy to moze byc podstawa do reklamacji pamieci bo kupowalem je razem z plyta glowna ktora jest dual channel?

pokombinuj z timingami, zwiększenie trp powinno pomóc w dualu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi