adi_k Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Sorry ale nie moge nigdzie znaleźć topiku o tym. Mam taki problem: zainstalowałem Irde na usb w windozie xp i mam na kompie dzwoniki polifoniczne w midach do nokii6610. Jak to przesłać?? Zainstalowałem także program Nokia PC Suite ale nie wysłyła na telefon bo nie jest zainstalowany. Kto to robił ,prosze o instrukcje.. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Urzyj MobiMB Mobile Media Browser w wersi na twoj model telefonu, do przesylania grafik, mid'ow, pcsuite jest dobry do robienia kopii danych... Najpierw musisz uaktywnic irde w telefonie, przykladasz do irdy w komputerze, jak windows bedzie chcial instalowac jakies sterowniki to anuluj i nastepnie uruchamiasz jeden z powyzszych programow, ustaw w nich typ laczenia na irde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Fajnie ale skąd go można <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Znalazłem gdzieś jakieś demko tego programu, zaraz spróbuje, pełna wersja jest płatna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Coś nie bardzo to działa ten MObiMB mobile, jak sie nim przesyła, ustawiłem na Irde i nie wiem co dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 A próbowałeś normalnie wysłać?? (u mnie np. w SonyEricssonie działa) Klikasz prawym na plik MID > Wyślij do > pobliski komputer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 A próbowałeś normalnie wysłać?? (u mnie np. w SonyEricssonie działa) Klikasz prawym na plik MID > Wyślij do > pobliski komputerw nokii 6610 to nie dziala. ja wgrywalem dzwonki za pomoca MB i pcsuite i uwazam, ze pcsuite nadaje sie tylko do robienia backupow. adi_k => zglos sie na gg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Klikam na mid. i nie ma takiej opcji wyślij do--pobliski komputer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Na gg? a pod jaki numer?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Na gg? a pod jaki numer??w moim profilu jest moj numer ;] wylylanie czego kolwiek do nokii przez ta ikonke w trayu nei ma sensu, bo i tak sie to nie uda :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 adi_k edytoj posty MobiMb v1.2.3 ta wersja napewno dziala z N6610 i 3510i jeszcze znajdziesz ten program na tej stronie http://www.xtel.com.ua/nokia_e.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Na gg? a pod jaki numer??w moim profilu jest moj numer ;] wylylanie czego kolwiek do nokii przez ta ikonke w trayu nei ma sensu, bo i tak sie to nie uda :/ A nie trzeba telefonu przypadkiem podłączyć jakimś kabelkiem usb do kompa, bo co zainstaluje program to nie wykrywa żadnego telefonu. Myslałem że są jakieś opcje "wyslij za pomocą portu IR" i tyle..a tu lipa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 wylylanie czego kolwiek do nokii przez ta ikonke w trayu nei ma sensu, bo i tak sie to nie uda :/Do nokii ktora ma symbian to ma sens, a do pozostalych telelefonow noki to mozna wizytowke ta metoda sobie tylko wyslac :( nie trzeba telefonu przypadkiem podłączyć jakimś kabelkiem usb do kompa, bo co zainstaluje program to nie wykrywa żadnego telefonu. Myslałem że są jakieś opcje "wyslij za pomocą portu IR" i tyle..a tu lipa..pisales w pierwszym poscie ze masz irde podpieta pod usb, to po co chialbys telefon teraz laczyc z kompem przez jakis kabel usb :roll: jak po wlaczeniu irdy w telefonie widzisz ta ikonke w trayu irdy czyli ze lacznosc zostala nawiazana jedynie co teraz Ci pozostaje to dobrze skonfigurowac program... W mobimb, connetion setting -> add connection ->infrared connection i czekasz az na dole w 'active devices' pojawi sie ikonka telefonu wtedy zamykasz okienko i w programie po lewej powinienes miec taka sama ikonke teraz klikasz na nia 2 razy i po prawej powinny sie pokazac katalogi i metoda przeciagania powinno dac sie przegrywac pliki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 pisales w pierwszym poscie ze masz irde podpieta pod usb, to po co chialbys telefon teraz laczyc z kompem przez jakis kabel usb :roll: jak po wlaczeniu irdy w telefonie widzisz ta ikonke w trayu irdy czyli ze lacznosc zostala nawiazana jedynie co teraz Ci pozostaje to dobrze skonfigurowac program... W mobimb, connetion setting -> add connection ->infrared connection i czekasz az na dole w 'active devices' pojawi sie ikonka telefonu wtedy zamykasz okienko i w programie po lewej powinienes miec taka sama ikonke teraz klikasz na nia 2 razy i po prawej powinny sie pokazac katalogi i metoda przeciagania powinno dac sie przegrywac pliki. Fajnie. tylko niestety nie pojawia mi się ikonka telefonu,tzn.pojawia sie ale jest przekreślona czyli nie ma łączności i własnie nie wiem dlaczego bo przecież uaktywniłem irde w telefonie. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki.lopez Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 adi_k mam podobny problem. Kupiłem jakiś czas temu irdę i podłączyłem pod XP. Też posiadam Nokię 6610 i powiem ci, że pod XP jest prawdopodobnie problem z działaniem irdy na USB! Wcześniej przy starej płycie głównej działał mi port podczerwieni podłączony do płyty głównej, a teraz za chiny mi nie idzie na USB :evil: Tam ponoć trzeba coś w konfiguracji irdy poprzestawiać, zwolnić transfer itp. Niedługo wybiorę się do serwisu i może już mi podadzą przepis "na to niesmaczne ciastko" to zaraz ci zapodam sposób. P.S. Czy też miałeś drivery do irdy na takiej małej płytce CD (mini)? Pozdro Lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonti Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 kurcze chłopaki BYŁO !!! trzeba wejść w ustawienia irdy i cosik tam poustawiać jak znajde to wam linka zapodam ale było na stoo procent dam sobie co nieco uciąć !! a ja mam podobny problem nabyłem kabelek i nie wiem czy ktoś mnie nie nabił w butle bo po podłączeniu tel do kompa nic... zupełnie nic ... (win XP i oryginalny soft od noki 6610) czy do używania kabla też używac innego softu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...