Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Pasta termoprzewodząca...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kyniek

Barodzo proszę o poradę - zbieram się na zakup nowej pasty termoprzewodzącej... narazie mam OCZ Ultra 2 no i nie jest zbyt powalająca... :| Miałem wcześniej Arctic Ceramique i bardzo mnie cieszyła jej wydajność - ponoć jedynie Arctic Silver 5 jest lepsza....

Co myślicie o OCZ Ultra 5? Ponoć to jest to samo co Arctic Silver 5 Chce kupić najwydajniejszą możliwą - cena mało ważna bo i tak pasta starczy do końca świata :P

P.S. Jeśli w złym dziale umieściłem posta to przepraszam :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Kyniek

Niezupełnie - różnica po między Titanem Silver a Arctic Silver u mnie to 6C :| a o odprowadzanie ciepła się martwić nie muszę bo mam WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm to w takim razie mnie też dotyczy ten problem - OCZ U5+ to nic innego jak AS5 :/ szczerze mówiąc to nie wiem czy to wina pasty bo zmieniłem blok z takiego własnej konstrukcji na Uriela ale wątpię by Uriel był gorszy.... więc zostaje pasta....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Kyniek" Ciekawą masz wersje GF 3 Ti 500

Albo oszukujesz, albo ktoś cię w jajo zrobił (zerknij na komunikat przy ładowaniu windy- naciśnij pauze, jeśli masz display 201 to masz Ti 200 a nie Ti 500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GF 3 Ti500 nie moze to byc w zaden sposob bo ma wyzsze taktowanie ja mysle ze on to rozumie przez GF3Ti200@500 z tym ze nie powinno sie tak robic bo wprowadza w blad np ludzi ktorzy sie zastanawiaja jak sie kreci 500tka.

Odnosnie past cos mi sie wydaje ze nie ma miedzy nimi (OCZ Ultra 5+ a Arctic Silver 5) roznic, a Ultra 2 to slabsza pasta od Ultra5+ czy Silver 5. Generalnie obie beda identyczne - maja chyba nawet identyczny sklad wiec to tylko inny producent, ale ze Arctic Silver jest 3,5g a nie 3g jak OCZ to bierz Artctica :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi