Skocz do zawartości
wadim

Athlon 2000 XP sprawdzanie: palomino czy thundebierd

Rekomendowane odpowiedzi

niestety palomio, ile moge tego athlona 2000 XP podkręcić ??

jak będziesz miał szczęście to może pójdzie Ci na jakieś 1750-1800Mhz... mój jest niestabilny juz na fsb 140mhz(1750mhz)....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zerknij na forum jak ludzie wykrecaja swoje durony to bedziesz wiedzial; pewnie do tego masz nienajnowsza plyte wiec nie mozesz liczyc na znaczny przyrost mocy ze wzgledu na pamiec no ale mnoznikiem spokojnie do gory pojedziesz i bedzie fajnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że bez podkręcania wydajność będzie podobna. Może z lekkim wskazaniem na Athlona. Zresztą i tak w grach najważniejsza jest karta graficzna, więc nie ma to wielkiego znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odroznic Thunderbird->Palomino->Thoroughbred mozna w bardzo banalny sposob :) ,Thunderbird jest na podstawce ceramicznej, palomino to juz organik , a thoroughbred to takze organik ale poprostu rdzen ma mniejszy, a jak nie wie sie jaki powinien miec rozmiar rdzen to inaczej ,palomino mialy nadruk modelu na samym rdzeniu a bredy maja na naklejce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko on chciał odróżnić bez ściągania coolera. Możesz spróbować odblokować mnożnik w tym palomino. Mój teraz jedzie na 1600MHz (z 1400 MHz). Ale jeszcze powinien pójść więcej, tylko musze coś z mnożnikiem zrobić. Ale ogólnie to palomino są słabe do OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...