Skocz do zawartości
jajopn

Jaka karta pod Athlona 550

Rekomendowane odpowiedzi

Voodoo3 bedzie lepsze. Mialem okazja porownac rive tnt 2 vante vs voodoo 3 i zdecydowanie bardziej polecam ta 2 karte. Jesli ta riva to jakas ultra to mozna sie zastanowic ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo ma go zmodowanego :D

No nie wiem czy R300 da sie zmodować na 360. To niemożliwe :) Tak sie dało jedynie z 9500@9700 bo były na tych samych układach ale tu jest całkiem inna historia. Da sie dobić do poziomu 9800 Pro, ale tylko zegarami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem czy R300 da sie zmodować na 360. To niemożliwe :) Tak sie dało jedynie z 9500@9700 bo były na tych samych układach ale tu jest całkiem inna historia. Da sie dobić do poziomu 9800 Pro, ale tylko zegarami...

owszem da sie podbic zegarami, i to wystarczy by dogonic 9800pro gdyz tak naprawde te karty niczym innym sie nie roznia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adam_TVS napisał:  

Thomek21 napisał:  

bo ma go zmodowanego  

No nie wiem czy R300 da sie zmodować na 360. To niemożliwe  Tak sie dało jedynie z 9500@9700 bo były na tych samych układach ale tu jest całkiem inna historia. Da sie dobić do poziomu 9800 Pro, ale tylko zegarami...  

owszem da sie podbic zegarami, i to wystarczy by dogonic 9800pro gdyz tak naprawde te karty niczym innym sie nie roznia

9800Pro ma dodatkowo Fifo-bufer dzięki któremu można pisać "bardziej skomplikowane" programy dla procesora pikseli. No i chyba jeszcze usprawniona technologia związana z przepustowością pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz wybrałem rive tnt2 .Niestety przemówiła cena 45zl :)))  

Ale bardzo wam dziekuje za pomoc  

pozdrawiam jajo

dzizys ! drogo ! ja taka rive sprzedalem za 20zł i za tyle chodza !!! za 45zł mozna upic juz gef2mx200 !! przeplaciles facet ten gef2mx jest 5razy szybszy :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale nawet jeśli podbijemy zegary co będzie dawało prawie identyczną wydajnośc to i tak nigdy w życiu z 9700 nie zrobimy 9800 Pro :D Zrobimy tylko 9700 o wydajności 9800 Pro :D Wiele różnic nie ma ale zawsze to jednak różne karty 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz wybrałem rive tnt2 .Niestety przemówiła cena 45zl :)))  

Ale bardzo wam dziekuje za pomoc  

pozdrawiam jajo

jak dla mnie kupiles drogo, taka karte mozna miec taniej...

Tak jak kolega wyzej pisal trzeba bylo dolozyc do GF 256

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja u dziewczyny na P2 porównywałem Voodoo 3 2000 i Rivę TNT 2 Vanta 8MB i voodoo wygrywało w testach 3DMarka2000 dosłownie o 1-2 FPS przy ok 15 FPS. oczywiscie w grach z Glide Voodoo wygra ale ta riva to 64 bitówka na maxa okrojona, TNT2M64 czy pełne wersje TNT2 są bez porównania wydajniejsze, w dodatku voodoo już nie ma nowych sterowników i różnie może być z niektórymi tytułami.

ja bym wybrał GF256, wydajność MX400 128 bitowej i cena niewiele wyższa niż za rivę tnt 2 pro/ultra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owszem GF256 to najlepszy wybor na dzien dzisiejszy do komputerow - serwerow, lub dosc leciwych maszyn.

i tu sięmylisz. po komu do serwera GF256 :?: tam wystarczy intel740 czy riva TNT lub matrox G200 - lepsza jakość obrazu niten GF. GF256 ma raczej słaby obraz i na monicie większym niż 14' srednio wszystko wygląda.

do kompa od 300 MHz GF256 ładnie się spisuje głównie dzięki T&L któro odciąża procek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hajmon3 napisał:

Adam_TVS napisał:

Thomek21 napisał:

bo ma go zmodowanego

No nie wiem czy R300 da sie zmodować na 360. To niemożliwe Tak sie dało jedynie z 9500@9700 bo były na tych samych układach ale tu jest całkiem inna historia. Da sie dobić do poziomu 9800 Pro, ale tylko zegarami...

No ale nawet jeśli podbijemy zegary co będzie dawało prawie identyczną wydajnośc to i tak nigdy w życiu z 9700 nie zrobimy 9800 Pro

Coś ci się chyba pomieszało :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam napisane 9700pro@9800pro a dalczego tak nie pisac skoro 9700pro @ 9800pro ma 380-680 a 9800pro 380-680 obie maja 256bit i 8x1 potokow przy tych zegarach maja identyczna wydajnosc :) .

ktos tam wyzej napisał ze to głupota dlaczego skoro nie kturzy nawet na XT kreca to niech sobie napisza 9700@XT i przez takie podkrecanie przynajmniej innym daje do zrozumienia ze nie trzba kupowac karty za 2000zł tylko za 700+bdb chłodzenie +bdb radiatory to tak samo jak z prockami 2500@3200+ przeciez mozna napisac 2500@2.2mhz ale jakis poczatkujacy nie skuma ze procek jest wydajnosci 3200+

A co do karty za 50zl GF2 to dobry wybor :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...