OMNADREN Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Witam! Mam pytanie dotyczace coolera CoolerMaster Dream X. Chce kupic ten kuler do Bartona. Obecnie mam zalozony WhisperRock 3, ale nie jest on zbytnio wydajny. Nie powiem - przy jego zakladaniu musialem uzyc troche sily. Moglibyscie mi powiedziec (najlepiej uzytkownicy Dream X) czy do zalozenia Dream X potrzeba srubokreta czy ma on moze jakies zapinki przy mocowaniu ktorych nie ma duzego ryzyka na zepsucie czegos (nie chcialbym sobie nabrechtac). Dzieki z gory, pozdro!!! ---------------------- omnadren jest fajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 ja mam.nie potrzebujesz ządnego narzędzia.Ma taką zapinkę którą na górze naciskasz kciukiem a resztą palców ustawiasz pozycje i pchasz :P do dołu.Montarz jest bardzo łątwy.Ale przy okazji to też nie polecam tego coolera.No chyba ze mieszkasz koło jakiejs autostrady :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OMNADREN Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 dzieki stary za konkretna odpowiedz, o to mi chodzilo, mi tam hałas nie przeszkadza, lubie jak słysze że moj komp żyje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 X-Dreama mocuje się bardzo łatwo. Ma taką fajną "dźwigienkę", którą odchlasz od radiatora, a potem dociskasz i gotowe. Jest to zapinka bardzo miękka. Mocowanie to chyba najprostsze i najłatwiejsze, z jakimi miałem do czynienia :D A tak poza tym to zgadzam się z poprzednikiem - nie polecam tego coolera ze względu na hałas. Jest dość głośny, nawet na najniższych obrotach, a swoją drogą wydajny. Jeśli chcesz wydajność to bierz X-Dreama, jeśli ciszę - WhisperRock IV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 U mnie śmiga teraz na tym co w podpisie i tylko na max obrotach daje radę, no ale kto na forum ma 100 Watowego procka? Raczej niewielu. Zapinka jest świetna, ale konstrukcja radiatora mogła by być lepsza (więcej żeberek) i ten wiatrak......wyrywa włosy z głowy i bębenki w uszach pękają. P.S. Jak bedziesz miał to odkręć grilla, zawsze kilka db mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OMNADREN Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 dla mnei im głośniej tym lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Ja osobiście sie strasznie zawiodłem na tym coolerze.Temperatury porażka.I głośny jak diabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 U mnie ten cooler sie dobrze sprawuje. W idle mam 44*C a w stresie temp nie rpzekracza 50*C. Z mocowaniem nie ma zadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...