Skocz do zawartości
przeciwnik

FreeZone QC-80 Cu konkurencja dla Zalman CNPS 7000A-CU !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

No coz - JUZ WYJASNIAM ;]

Mniejszy wentylator - ale jest inaczej zamocowany i w INNY sposob odprowadza cieplo - po prostu przeplyw powietrza jest inny - im lepszy cooler tym wieksza cena;]

Widzialem te cudenka na gieldzie - i wiecie co - prezentuja sie niezle ale jakos wole zalmana - ma chyba lepiej zrobione zeberka i jet w ogole ciekawszy [wiekszy chyba radiator]

A co do KAMILKA naprawde sie ciesz czlowieku ze mam DOBRY dzien bo inaczej to juz bys siedzial zgnojony ssajac wlasne palce ukryty pod jakims stolem ;] Trzeba troche MYSLEC, i UMIEC KORZYSTAC z FORUM [co ci chyba nie wychodzi - a moj 7 letnie brat sie juz nauczyl] i zadawac INTELIGENTNE i PRZEMYSLANE pytania ;] To tylko tyle...

PS. CZESC CHLOPAKI - WIELKI POWROT ZAVADERA ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

No coz - JUZ WYJASNIAM ;]

Mniejszy wentylator - ale jest inaczej zamocowany i w INNY sposob odprowadza cieplo - po prostu przeplyw powietrza jest inny - im lepszy cooler tym wieksza cena;]

Widzialem te cudenka na gieldzie - i wiecie co - prezentuja sie niezle ale jakos wole zalmana - ma chyba lepiej zrobione zeberka i jet w ogole ciekawszy [wiekszy chyba radiator]

A co do KAMILKA naprawde sie ciesz czlowieku ze mam DOBRY dzien bo inaczej to juz bys siedzial zgnojony ssajac wlasne palce ukryty pod jakims stolem ;] Trzeba troche MYSLEC, i UMIEC KORZYSTAC z FORUM [co ci chyba nie wychodzi - a moj 7 letnie brat sie juz nauczyl] i zadawac INTELIGENTNE i PRZEMYSLANE pytania ;] To tylko tyle...

PS. CZESC CHLOPAKI - WIELKI POWROT ZAVADERA ;]

Te dobre dni szybko miną kiedy będziemy słyszeć takie pytania :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na serio.bo juz chciałem wysyłac ten pierwszy i zatrzymałem widocznie sie jzu wysłał ,a potem na pewno raz pisałem,nie wiem czemu tak sie stało.Ale na pewno nie powinienem zostac tak wyzwany,ale przez to ze jestem nowy mozna mnie olewac co ??Cwaniaki myslą ze cos wiedzą i rzadzą.Nie podoba mi sie to.Jak nawet chcesz kogos wyzwac to napisz mu chociaz odpowiedź albo wytłumacz albo daj pytającemu szanse wytłumaczenia.Wkurzyliscie mnie i to bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory ,ale jestes na boardzie "tweak.pl" a nie "lame.pl" to sie ludzie wkurzaja jak sie syfi na forum.Jakos stali userzy nie robia double postow ani nie wpisuja po 3 razy tego samego w jednym poscie, wiec dac sie da.

I bynajmniej niemialo to nic wspolnego z wiedza czy rzadzeniem.

Co do pytania ,to zastanow sie logicznie a skad my to mamy wiedziec :), napisz do pentagrama czy cos :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skad to macie wiedzieć ??Nie wiem ale czemu nie mieli byscie tego wiedziec ?Bez sensu twoje tłumaczenie.Teraz to ja sie smieje z was bo wczesniej pisaliscie zebym pomyslał a sami nie znacie odpowiedzi :/Aha ja mogę znaleźć bez problemu tych co dają po trzy posty.Naprawde to jest jakis bład w tym forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mozesz znalesc ,ale zwykle sa to tobie podobni ktorych niebrak na forum tego rozmiaru ;).

Mowisz ze moje tlumaczenie jest bez sensu bo niewiesz czemu bysmy mieli niewiedziec :) ,hm , argument normalnie nie do odbicia ,no ja tez niewiem :) ,ale wiesz np dlatego ze niemialem tego pentagrama :) ,ani nie pracuje w pentagramie ,ani niemam tam "wtykow" ;).

I musisz sobie rozgraniczyc pewna kwestie, nieznac odpowiedzi na jakies pytanie, a calkowity brak rozumowania w uzywaniu forum to dwie rozne kwestie. To tak jakbym ja sie z ciebie zaczal nawalac bo nieznasz odpowiedzi na pytanie z rodzaju "A jaki jest sens zycia?" .Myslenie, a wiedza to nie to samo wiesz :), natomiast myslenie pozwala ta wiedze zdobywac :).

A forum niema bledu ,tylko miales laga do forum lub ono do ciebie i zamiast cierpliwie poczekac albo dac wstecz i odswierzyc strone to ty zapewne z uporem histerycznej azjatki w ciazy waliles "wyslij", wychodzac z arcyciekawego pogladu ze im wiecej razy wcisniesz tym szybciej zadziala....

A i ja sie z ciebie niesmialem ,mnie ogarnia czarna rozpacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamilek w prawym górnym rogu posta masz trzy guzioły.....

,,Cytuj" ,, zmień" i ,,X" - usuń.......skorzystaj, popraw, usuń....zrób porządek ze swoimi postami skoro to przypadek, narzędzia masz udostępnione.

Co do wagi wiatraków a właściwie sposobu ich mocowania. Są jakieś konkretne specyfikacje jakie obciążenie udźwignie socket.

Na stronie Epoxa nic nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasuje na wszystkie płyty główne.

a ktoś wie czy ten wymysł będzie pasował na epox 8krai ?? natej płycie panuje dość duży tłok wokół socketa :)

właśnie mam zamiar kupić coś cichego i zastanawiam się nad tym freezone albo ThermalTake SilentBoost ... a może ktoś zna coś innego cichego i w granicach 140 zł góra ...

nie podkręcam i w zasadzie wydajność jest na drugim miejscu .. byle trzymał odpowiednią temperaturke ... na batonie 2.50 zł xp ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dexter twierdzą że wejdzie na  wszystkie płyty.... ale ta waga :(

tez ma 8krai i nie mam pojęcia co kupić.

myśle bardziej o wersji AlCu http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=473 .. waży 437g co już nieco jest bardziej akceptowalną wagą ... :D ... jest niby wyższy od zalmana i może nie zahaczy o kondesatorki wokół socketu .... może ... chyba .... prawdopodobnie :)

a może coś ARCTIC COOLING ... hmm ... sam nie wiem :| ... byle mi za bardzo nie świszczało :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dextor, jeżeli nie chcesz kręcić zbytnio, to polecam Spire Falcon Rock II lub Whisper Rock IV. Wypróbowane coolerki, ciche (21dB ponoć....). Bez problemu się zmieszczą na każde mobo i DADZĄ RADĘ!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

waży 437g co już nieco jest bardziej akceptowalną  wagą

Hmm Volcano 12 eXtreme ma 708g i jescze nie slyszalem zeby sie komu co urwalo... no chyba ze wozisz kompa w aucie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kilka dni temu zalozylem kuplowi pentagrama QC 80AlCu i powiem wam ze tak cichego wentyla jeszcze nie sluszlem

na nimimalnych obrotach nie slyszalny wogole zas na maxa jest cichutko juz od 20 cm... po zamknieciu obudowy nawet te 2700 rpm nie wydaja zadnego dzwieku na zewnatrz (no nie liczac piskow cewek z mobo:/)

temperatury nie podam bo to ECS i tam wogole nie ma takiej opcji jak temp CPU 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewnej stronce natknąłem się na fajny tekst. Cytat:

" :: INFORMACJA ::

Szanowni Klienci, Pojawiły się na naszym rynku wątpliwej jakości podróbki produktów firmy Zalman, w podejrzanie niskich cenach o nazwie "cooltek" badź innych.

Przestrzegamy Państwa przed zakupem tych produktów, gdyż stanowią one zagrożenie dla kosztowntch komponentów komputera, a szczególnie procesora i płyty głównej.

Sposób wykonania(szczególnie montażu) oraz waga owych produktów doprowadzaja do uszkodzeń płyt głównych !!!

Mając na względzie dobro naszych klientów oraz dobre imię marki ZALMAN, zachęcamy do kupowania bezpiecznych w użyciu i oryginalnych produktów.

W razie jakichkolwiek problemów i wątpliwosci prosimy o kontakt "

:lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się nie przejmuję tym komunikatem. Właśnie zamówiłem sobie. Mam nadzieje ze mi temperatura z mojego Durexa 1600@2388(112x199) trochę spadnie(obecnie w okolicach 68 stopni). Ale działa i to nawet stabilnie :D ale trzeba to zmienić :)

Wzrosła nagle po zmianie napięcia(obecnie tylko 1.75V) no i nie mam wyboru trzeba dokupić coolerek i bios sflashować bo mi 200FSB nie wystarcza :P Przed zmianą napięcia ledwo co na 180 odpalał a i tak często się wieszał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi