TeQuila SunRise Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 las3k >> nie kazdy musi isc zaraz po dobranocce ;) Najprawdopodobniej to zasilka, podawane napiecie i przede wszystkim jego stabilnosc ma wplyw na OC Podobna sytuacje mial Sew (zobacz kilka osatnich stron wstecz) jego his krecil sie tylko 325 po zmianie zasilki poszedl juz 390 so there is still a hope ;d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedross Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 las3k-uwazaj bo jak ci padnie zasilka to moze pociagnac ze soba i inne FLACZKI :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Patrzcie na to szukajac opisu vmoda od Radeona 9550 natknolem sie na jego nowy model bijacy GC o glowe. Crash 128MB/128bit Podstawowe taktowanie 400/700 http://www.meditech.co.kr/product_info/vga...550_over600.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_n Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Patrzcie na to szukajac opisu vmoda od Radeona 9550 natknolem sie na jego nowy model bijacy GC o glowe. Crash 128MB/128bit Podstawowe taktowanie 400/700http://www.meditech.co.kr/product_info/vga/9550_over600.htm Ciekawe czy te cudo sprowadzą do PL , kiedy i najważniejsze ile będzie kosztować ???? P.S. szukając po komputronkiku trafiłem na: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7692 ciekawa propozycja za 399 pln mamy Radka 9500@9700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 To ciekawe ile wat pobiera taka karta przed OC a ile po OC? Tak samo w moim radku albo moge max skrecic pamiec albo rdzen dwa na raz nie moge :( ale w przyszym tygodniu bedzie nowy zasilacz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 kurde fajny ten 9500 w komputroniku jakby nie to ze dzis niedziela i moj zaprzyjazniony sklep zamkniety polecialbym go zamowic i oddac swojego 9550 .... no a w poniedzialek bede juz w rzeszowie i lipa .. jak ktos moze to ja polecam korzystac bo dobra cena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 nie doczytaliscie chyba ze brak towaru :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_n Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 To ciekawe ile wat pobiera taka karta przed OC a ile po OC? Tak samo w moim radku albo moge max skrecic pamiec albo rdzen dwa na raz nie moge :( ale w przyszym tygodniu bedzie nowy zasilacz :D Z tego, co widzę to tego chiefteca 1136H będę musiał zmienić jak zamówię tą kartę, bo on jest za cienki nawet dla tego, co mam teraz. P.S. w środę kupuję r9550 Gigabyte dla znajomego coś widzę, że jego zasilacz też nie nadaje się do OC tej karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 r_n Jaki ja mam zasilacz to widzisz :) 360WAT dual fan i PFC aktywne i jaki sprzet mam pod to podpiete, moge dodac ze mam jeszcze pod USB: modem neo, drukarke, kamerke i aparat cyfr :) i 2 wentylatory pod zasilke. Jak podkrecalem pamieci to max pojechalem 670MHz, jak odpialem dvd i nagryware to od razu stabilnie poszlo na 685MHz. Wniosek zasilacz za slaby na moj caly konfig :) za tydzien bedzie NeoTec 420wat i mam nadzieje ze pojdzie wyzej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Chciałbym zapytac posiadaczy Gigacuba 9550Xt Rev2 jak jest z glosnioscia tego chlodzenia??. Przymierzam sie do zakupu i niewiem czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> go czy Gigabyte na pasywnym i zamontowac 80x80 Arctica i 100zł w kieszeni ; ). Mialem pozyczonego Sapphira 9550 i jest glosny w porownaniu do reszty kompa ; / ale stabilne 420/540 było bezproblemu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Kupiłem Gigabyte'a R9550 i chciałbym się zapytać ile mogę bezpiecznie pojechać na Core. Mam standartowy radiator i mało miejsca pod kartą - 1 wolny PCI. Czy 400 MHz to nie za dużo w tymj wypadku, zwłaszcza że zasilać to tylko 300W? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_n Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Chciałbym zapytac posiadaczy Gigacuba 9550Xt Rev2 jak jest z glosnioscia tego chlodzenia??. Przymierzam sie do zakupu i niewiem czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> go czy Gigabyte na pasywnym i zamontowac 80x80 Arctica i 100zł w kieszeni ; ). Mialem pozyczonego Sapphira 9550 i jest glosny w porownaniu do reszty kompa ; / ale stabilne 420/540 było bezproblemu ;) Jeżeli zależy ci na ciszy to bierz Gigabyte i jako chłodzenie zamontuj Arctica ja tak chłodzę radka 9200 jak na wydajności Gigacuba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Chciałbym zapytac posiadaczy Gigacuba 9550Xt Rev2 jak jest z glosnioscia tego chlodzenia??. Przymierzam sie do zakupu i niewiem czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> go czy Gigabyte na pasywnym i zamontowac 80x80 Arctica i 100zł w kieszeni ; ). Mialem pozyczonego Sapphira 9550 i jest glosny w porownaniu do reszty kompa ; / ale stabilne 420/540 było bezproblemu ;) Nie wiem jak z głośnością na rev.2 ale na rev.1 był straszny hałas. Jak chcesz to mogę ci opchnąć mojego arctica za 45zł, ale możemy się dogadać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Ten 9500 w komputroniku to bardzo ciekawa propozycja. GeCube moze sie do niego schowac. Ciekawie kiedy beda dostepne? Bo zastanawialem sie nad 9800se@pro XV, ale nadal trzyma 700zl cene i wcale tak szybko nie tanieje. Mysle ze wielu ludiz kupuje 9550 tak przejsciowo, az stanieja jeszcze troche 8 potokowce. Naogol 9550 kupuja ci co skladaja od nowa kompy itp, albo ew wymieniaja z jakichs bardzo starych kart.Jjak ktos siedzi na 8500, gf4ti czy nawet 9100 to radze czekac na cos lepszego. Przy tym 9500@9700 wymiekaja nawet radki 9600Pro. Podoba mi sie ta karta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Chciałbym zapytac posiadaczy Gigacuba 9550Xt Rev2 jak jest z glosnioscia tego chlodzenia??. Przymierzam sie do zakupu i niewiem czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> go czy Gigabyte na pasywnym i zamontowac 80x80 Arctica i 100zł w kieszeni ; ). Mialem pozyczonego Sapphira 9550 i jest glosny w porownaniu do reszty kompa ; / ale stabilne 420/540 było bezproblemu ;) Ja mam i jest ze tak powiem glosny ale wczesniej mialem pasywnie zalmana na GF4 i moze jestem teraz przewrazliwiony :/// Pozatym i tak warto go kupic zamiast zwyklego 9550 bo GecubeXT ma 400/500MHz standardowo i da sie go jeszcze sporo podkrecic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14001 Jesli kogos to jeszcze interesuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pato Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Mam pytanko do expertów. Czy jest jakis program którym mozna sprawdzic jakie sie ma pamięci i z jakim czasem dostepu na kartach ATI. W szczególności chodzi mi o karte GeCube 9550XT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Sluchajcie aerial'a bo dobrze wam radzi ;) jednak wydaje mi sie ze R9550 jest i bedzie najlepsza grafika z nizszej polki, na pewno bedzie taniala wraz z lepszymi wydajnosciowo i (mam nadzieje;) stanie sie takim drugim Geforcem 2mx za dawnych lat aerial >> wez pod uwage ze ostatecznie ceny ksztaltuje rynek, dopoki znajduja sie ludzie ktorzy chca zaplacic za R9800se 700zl to tyle bedzie kosztowac, wiec mozesz poczekac jeszcze zdeczka ;) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14001 Jesli kogos to jeszcze interesuje z tego co pisal numerek, to ta karta jest No1 (poza Gecubem) Niech ktos kupi i zweryfikuje ! mam pytanko jeszcze do osob ktore kupowaly w Arest.pl, czy na karcie gwarancyjnej tez maja wpisane, ze okres gwarancji - 12 miesiecy ?? ja tak mam i bede musial chyba wyjasnic sprawe, zeby nie robili potem problemow, przeciez producent daje 24m z tego co pamietam a zgodnie z ustawa gwara nie moze byc teraz krotsza niz 12 miechow ??? Ps Wlasnie skonczylem grac w Maxa Payne 2 Gralem na 1024x768x32 wszystko na High oraz Antilising x 4, chodzilo plynnie, lekkie zwolnienia przy wiekszym zamieszaniu (to przez niedobor ramu, bo po 2h grania musialem restartowac kompa bo juz mulil okrutnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 mam taki mały problemik- mój hisik śmiga od czasu do czasu na ustawieniach400/520 i jest ok. Ale ostatnio podczas zabawy ati toolem odpalilem viahm i obserwowałem napięcia podawane przez moją zasiłke-feel300W i jestem w szoku napiecie z 12V z 11.95 spada mi na 400/500 do 11.88 czy nawet 11.80 czy to oznacza ze lepiej się nie bawić przed zmianą zasiłki-nie chce załatwić mojego leciwego kompa :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 1. Te napiecia i tak sa w normie 2. Bez miernika mozesz sobie te odczyty rozbic o kant d*** :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Qrde zaczynam sie powaznie zastanawiac nad tym 9500@9700. Korde za 8 potokowca 400zl to siue naprawde oplaca!! Jakby ktos chcail kupic mojego HIS 9550 @ 390/250 to zapraszam-cena do uzgodnienia :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedross Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 -do got3n-mam tego gecube,z calego kompa tylko jego slysze-to jest jego minus,poza tym to chlodzenie jest tak badziewiaste,ze bede go zmienial. Dosc glosny wetyl,radiator aluminiowy wyglada jak piwniczne rzemioslo a calosc przykryta plastikiem-bardzo tandetne wykonanie.Reszta jest SUPER polecam.Wybor nalezy do ciebie. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bateou Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 grrrr, czemu komputronik nie wrzucil tego radeona 9500@9700 w kategorie 9500 tylko "_starsze". Przecie to karta o klase wyzsza od Radeona 9550 XT za ta sama, o ile nie mniejsza kase, jakbym to zobaczyl podczas jednej z niezliczonych wizyt na stronie sklep.benchmark.pl to w zyciu nie bralbym 4 potokowego R955XT....ehhh... No ale stalo sie, w sumie nie trafilem zle bo na Rev 1.2, o ile sie nie myle ta karta ma pamiatki........hynix 2.2 ns :) a nominalne taktowanie 400/600 i bios od 9600XT. Za 400 zeta prawie mam 9600XT, jak narazie (na gownianym zasilaczu 300 W) karta ciagnie bez problemow na 460/715 ale mysle ze spokojnie moza z niej wycisnac dodatkowych pare MHz przez zmiane chlodzenia i zasilki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Ludzie nie podniecajcie sie tak tym R9500 bo to jest na pewno kilka jakichs "wygrzebanych" sztuk i poprosu wrzucili je na chwile zeby sie szybko pozbyc (za taka cene, az nie wiadomo skad tak naprawde te karty) Zwroccie uwage na okrojone gwarancje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Mam pytanko do expertów. Czy jest jakis program którym mozna sprawdzic jakie sie ma pamięci i z jakim czasem dostepu na kartach ATI. W szczególności chodzi mi o karte GeCube 9550XT. Nie sadze zeby takie cos bylo :) Na kosciach pamieci znajdz literke T... i po niej jest napisana liczba np. T28 oznacza 2.8ns, T4 oznacza 4ns :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
philip12 Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Moze ze takie zapytanie jest juz wczesniej ale 122 strony to za duzo :-) Chcialby sie dowiedziec czy moge wgrac do mojego radka 9550 (gigabyte hynix 4.0 ns) bios od 9600 lub 9600pro co ma pamiatki samsunga tez 40.ns? Czy firma tez gra role? Czy tylko opuznienie? Jaki Bios proponujecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
philip12 Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Moze ze takie zapytanie jest juz wczesniej ale 122 strony to za duzo :-) Chcialby sie dowiedziec czy moge wgrac do mojego radka 9550 (gigabyte hynix 4.0 ns) bios od 9600 lub 9600pro co ma pamiatki samsunga tez 40.ns? Czy firma tez gra role? Czy tylko opuznienie? Jaki Bios proponujecie?Moze ze takie zapytanie jest juz wczesniej ale 122 strony to za duzo :-) Chcialby sie dowiedziec czy moge wgrac do mojego radka 9550 (gigabyte hynix 4.0 ns) bios od 9600 lub 9600pro co ma pamiatki samsunga tez 4.ns? Czy firma tez gra role? Czy tylko opuznienie? Jaki Bios proponujecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
philip12 Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 sorrki za powielenie problem z netem :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 niewiem czy dobrze zrobie ale wlane pytanie tutaj :D Wie ktoś gdzie w Krakowie mozna dostać kart GC R9550XT 2,8ns :?: tylko niebijcie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damek Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 las3k - ja też miałem dokładnie tak samo na Gigabycie 9550 (też te cholerne trójkąciki) i nie była to wina zasilacza (mam Chiefteca 360W) Ja poszłem od razu do sklepu i wymieniłem kartę na inną i po problemie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...