BigSpider Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Witam! Zastanawiam sie nad kupnem nowej, wygodnej, ale nie za drogiej myszki. Z tego co sie okazalo, juz dostepne sa nowe myszki Logitech UltraX B58, ktore bazuja na budowie MX 310 (jak dla mnie super), maja ladna kolorystyke i napewno sa wygodne. Ponizsze zdjecie przedstawia myszke o ktorej mowie. Jeszcze premiery tej myszki nie bylo, bo dopiero odbedzie sie w lipcu, ale juz od tego wtorku niektore sklepy beda mialy je w sprzedazy w cenie okolo 85 zł. Mam pytanie, co o niej myslicie? Moze juz mieliscie z nia stycznosc i czy warto ja kupywac?? Czy tez w niej wystepuje blad wstecznej akceleracji jak w MX 310 i MX500 ? Czy widzial moze ktos wiecej zdjec tej myszki? No i najwazniejsze, czy jest mozliwe, ze w dniu premiery myszka bedzie troche tansza niz podczas sprzedazy przedpremierowej? Jestem nia bardzo zainteresowany :) mysle, ze to produkt godny uwagi. Jak myslicie? czy brac juz teraz? czy warto? czy moze odczekac do lipca zeby zyskac max te 10-15 zl Odnosnie jeszcze klawiatury Logitech UltraX, do której mysz Ultrax Jest uzupelnieniem miala juz swoja oficjalna premiere? Czemu nie ma jej na oficjalnej stronie logitech? z gory dzikei za kazde odpowiedzi. pozdrawiam Big Spider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichom Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Napiałem a b3d, ale tu tez napisze, może inni sie tez wypowiedza. 1. W takiej cenie Logitech na 100% nie włoży tam sensora z seri MX, tylko prostszy sensor ze swoich tańszych myszek. 2. Co do błędu. W mojej mx500 takiegobłędu nie ma!!!!! A gram dość ostro w Q3 i macham mychą bardzo mocno. Myszka reaguje tak szybko jak powinna i dobrze mnie słucha. A co do szybkich ruchw to Pajda ci potwierdzi ze w Q3 są naprawde szybkie :) Np lecisz sobie mając jakieś 1200 1300ups na liczniku, mijasz sie w locie z gościem co leci z tą samą predkościa w przeciwnym kierunku, robisz bardzo szybki obrót i trach goscia z raila. A przy predkości wzglednej rzedu 2500ups naprawde trzeba szybko machnac mycha. Gram na Mouse Ware 9.79, acceleracja wszedzie powylanczana, mycha podłączona pod PS/2 rate na 200 ustawiony (tu sie Pajda ze mną nie zgodzi, ale po długich testach doszedłem do wniosku że pod PS/2 jednak mi sie lepiej gra) 3. Napisz coś wiecej o tym błędzie, skąd masz takie informacje, sam testowałeś??? Edit. Przeczytałem artykuł n TPC (z tad pewnie to info o blendzie). Przeczytałem i moge powiedzieć że jeśli nie wiesz o ujemnej akceleracji to za cholerne nie jesteś w stanie tego odczuć. I zresztą nie chce mi sie wierzyć w te 51cm/s - IMHO bzdura, przy takiej predkości mych by sie poprostu dławiła, a tak nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 No tak, tylko ze to czy odczuwalna jest wsteczna akceleracja zalezy rozniwez od ustawionej czulosci myszy w danej grze. Bawilem sie troche MX 310 u kumpla i rzeczywiscie jest roznica w porownaniu do mojego zwyklego optyka Logitech. Moj kumpel ostatnio tez kupil MX 500, teraz ja sprzedaje,b o kupil MX 510, a blad ten mu wczesniej przeszkadzal. teraz mowi ze wszystko jest ok. Tak wogole czym sie rozni sensor MX od pozostalych sensorow wbudowanych w zwyklych myszkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 po pierwsze to jest obudowa od MX310 a nie od X300 ;] po drugie sensor MX rózni sie od innych tym ze szybciej sczytuje obrazy a co za tym idzie nie gubi sie przy szybszych ruchac - nie przytocze teraz konkretnych liczb bo nie pamietam ale jest porównywalny z IE3.0 acz troszki gorszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 A co powiecie na tę myszkę MYSZ A-4 TECH - SWOP-80 Myszka kosztuje ok 50zł więc nie drogo z wyglądu przypomina mx500 ma 8 przycisków a firma A4tech jest napewno lebsza niż jakiś media-tech. Jak myślicie za 50zł warto ją nabyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Moje odczucia związane z A4-Techem SWOP-35 są mieszane. Do spokojnej pracy jest fajna, ale do granie sie nienadaje, przy szybszych ruchach wariuje - wzkaźnik potrafi nagle skoczyć na sam brzed ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichom Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Moj kumpel ostatnio tez kupil MX 500, teraz ja sprzedaje,b o kupil MX 510, a blad ten mu wczesniej przeszkadzal. teraz mowi ze wszystko jest ok. MAm od 1.5 roku MX500, niedawno miałem przez ponad 2 tygodnie MX510 i nie dało się odczuć różnicy w działaniu. PS. gram w Q3 aktywnie xLige 2v2 i PLCA 4v4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 O co wlasciwie chodzi z ta wsteczna akceleracja? Ma ktos linka do jakiegos rzetelnego opisu tego zjawiska? Myszka jak w podpisie i bardzo sobie chwale 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Moje odczucia związane z A4-Techem SWOP-35 są mieszane. Do spokojnej pracy jest fajna, ale do granie sie nienadaje, przy szybszych ruchach wariuje - wzkaźnik potrafi nagle skoczyć na sam brzed ekranu. ???? Serio? Ja swoją mam 3 latka i nie uświadczyłem nic takiego - ba, nawet zdobylem na niej tytuł osiedlowego miszcza UT :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 juz wielu śmiałków mówiło mi, że ich myszki optyczne są nie do zacięcia ahahhahah i przynosili swoje szajsungi, media teche, a4teche i inne śmiecie (tak prosze państwa to są śmiecie!) i każdą z tych myszek bez problemu zgubiłem ;x natomiast mx500/510 i ie3.0 nie zgubilem jeszcze nigdy :x pozatym jesli macie 50zł to kupcie sobie na allegro nówki IntelliMouse 1.1 ! Potti na niej do niedawna grał a to coś znaczy !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 weź se no wrzuć na luz i zdejmij klapki z napisem "logitech" z oczu .... zresztą gdyby mieli gdyby dopracowane stery to pewnie już dawno kupiłbym jakiegoś mx'a :P By the way - można gdzieś dostać IE 3.0? Czwórka ponoć ssie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 jak ten ultrax wyglada, bo zdiemcia nie widać? na glooglu wyszperałem tylko klawiatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Mozna juz zamowic, cena w miare dostepna: http://spacja.pl/catalog/product_info.php?...products_id=334 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichom Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Moje odczucia związane z A4-Techem SWOP-35 są mieszane. Do spokojnej pracy jest fajna, ale do granie sie nienadaje, przy szybszych ruchach wariuje - wzkaźnik potrafi nagle skoczyć na sam brzed ekranu. ???? Serio? Ja swoją mam 3 latka i nie uświadczyłem nic takiego - ba, nawet zdobylem na niej tytuł osiedlowego miszcza UT :wink: Swop-35 to wielki shit, miałem 2 sztuki tego (włąściwie mam nadal, 1 powedrował do kompa ojca, 2 do kompa siostry). Nabyłem MX500 i ta myszka daje czadu poprostu - ta precyzja, szybkość, ona nigdy mi sie jeszcze nie zgubiła. Mówisz że Mouseware jest niegopracowane???? - W którym miejscu??? Swop53 i MX500 to jak maluch i mercedes. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Juz mam ta myszke Logitech Ultrax b85 w domu. No ogolnie jest fajna :) ma super wyglad, jest wygodna, fajnie sie ja trzyma, pod tym wzgledem to po prostu super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Cichom: :D Wkrótce się przekonam - zamówiłem właśnie MX 510 w barwkompie ... Mam nadzieję że nie będzie problemów ze sterami - W2003 jest dość wybredny. By the way używasz jakiejś markowej podkładki? Ja jak na razie ostro zasuwam po stoliku od kompa (nie lakierowany, lekko matowy) - na niej A4 pomyka elegencko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Cichom: :D Wkrótce się przekonam - zamówiłem właśnie MX 510 w barwkompie ... Mam nadzieję że nie będzie problemów ze sterami - W2003 jest dość wybredny. By the way używasz jakiejś markowej podkładki? Ja jak na razie ostro zasuwam po stoliku od kompa (nie lakierowany, lekko matowy) - na niej A4 pomyka elegencko :Pkup markowa podkladke bo nie wykorzystasz mx'a w 100% na stoliku, mialem mx500 i gralem na niej na icemacie black i na raindropie ;) icemat lepiej... ale jednak lepiej mi sie gral ie3.0 i zmienilem choc wybor pomiedzy mx500 a ie3.0 to jest kwestia gustu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 icemat trochę drogi no i delikatny chyba :P Jak już to myślę zinwestować w fUnc sUrface 1030 - przynjamniej można spokojnie wrzucić do plecaka i iść do kumpla pograć ... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 :) anie mówiłem że stery logitecha sa do d***? Nie działają pod W2003 :D ... jadę na PS2 comatible... Myszka jest super, ale firma jest DO BANI !!!! ... Hehe w trybie zodności z XP poszedł MouseWare, ale olewactwo Logitecha jest okrutne ... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 tutaj tez są http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26569019 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichom Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Myszaqu: Co do podkładdki to już sporo rzeczy przerobiłem. Od białych kartek, poprzez blat biurka (tu chodzila fajnie ale ślizgazse to znikają w piorunującym tempie). Dalej nabyłem drogą Everglide Giganta Optical Smoke v.3 była fajna dopuki jej nie zepsułem (nie wazne jak). Teraz śmigam od miecha na szmaciance na 5zł z MM. I mi sie gra bdb. Moimi przyszłymi podkkładkami będą już tylko i wyłącznie szmatki (niekoniecznie za 5zł). Teraz mam chrapke na Everglide Destruct L. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...